ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, May 24, 2011

Nur kasih sayang, kasih terlerai, kasih dirampas orang dan kurang kasih sayang.

Assalamualaikum semua (._.*)


Beberapa hari ni orang hapdet pergi tengok nur kasih lah nur kasih sayang lah. aku tak dapat tengok pon memandangkan kekasih pon di perantauan. actually habis je kontrak si dia bekerja dengan uitm masa konvo hari tu dia teros fly ke sarawak. sebab nak ambil sijil itu ini kat UiTM sarawak which is tempat dia belajar masa diploma dulu.


so aku duduk rumah elok elok jelah and blogwalking, blogwalking ...
zzzz, nyum nyum and tengok maharajalawak ulangan kat astro citra



this is what happens when i have free time -.-

masa blogwalking
apa yang aku boleh perhati, ramai juga peminat Remy Ishak


then tiba tiba flashback kisah cinta aku dan remy ishak. hakhak tuih. just joking.. actually, teringat 2 minggu tanpa henti bersama Remy Ishak masa pementasan Teater Natrah yang pertama kat Istana Budaya tahun 2009. aku seorang pelajar praktikal masa tu. so kak erma fatima mintak tolong semua practical student join teater natrah jadi extra.


let's flashback to 2009



anak kak erma fatima. cute tak?
sekolah lagi tau :')



ada rupa practical student masuk IB tak?



gambar ini jasa baik dari blog ini

tapi muka aku tinggal sebelah je , erk (-.-")
semangat tepuk tangan ke kakak? hakhak




watak utama, Maya karin
if u not met her in person maybe korang ingat dia tinggi lampai
but dia kecil molek aja , and memang cute orangnya



mungkin korang tak nampak

tapi aku nampak apa yang aku tengah buat tu. nampak tak depan aku ada budak pakai baju hijau tu? aaa, dia tu comel sangat. but dia just suka dengan "abang abang".dengan kakak kakak dia kerek nak mam. so, masa penutup tu kebetulan dia diri depan aku. apa aku buat?

noty gila. aku tarik tarik tocang dia !

bila dia pusing belakang nak tengok sape buat aku kata

" kakak ni buat, akak nampak"..
(sambil tunjok kawan sebelah)

lepas tu panggggg pangggg kawan aku kena habuan

hahahahhahaha. 2 minggu pementasan budak tu asyik kena
kacau dengan aku

but ada sekali tu, dia nanges. mak dia pon pelakon teater tu so dia nak mengadulah

"mak.. kakak ni yang buat.. "

aku dengan muka tak bersalah buat muka seposen and cakap

"eh bukan akak lah, orang lain"

mak dia percayalah .. takkan lah aku yang buat dia :p
yabedabedu.. larikkkkk..


abe Remy korang
before start pementasan





ini dia Maria Hertogh


Copi "Pilih Kasih"
ex senior kat Uitm



konon satu Malaysia habis lah tu?


2 minggu tu best gila ada kawan kawan yang
gila macam diorang ni


aku , did, and ika



aku dan "comel"
ada ke dia suruh orang panggil dia "comel"
sampai ke sudah aku taktau real name dia

tapi dia ni sumpah kelaka

kalau korang nak tahu, masa pementasan tu kami jadi
perusuh perusuh. kiranya ada beberapa kali kitorang kena
mundar mandir atas pentas macam tengah berbincang sesama sendiri

MUKA KENA SERIUS

so, kadang kadang bila atas pentas kitorang buat buatlah tanya

"kau dah makan? tadi makan apa?"
(untuk menampakkan mulot kitorang mcm tengah berbincang)

tapi si COMEL tu haruuuuu..
bila dia datang kat aku and kawan aku lagi sorang dia kata

" eh, aku tengok kau macam nak tergelak je"


YA ALLAH nyaris aku tak gelak terbahak bahak atas tu kalau tak hanco pementasan tu. lepas tu jangan haraplah aku nak buat buat terserempak dengan dia atas pentas tu. pantang jumpa dia mesti nak kasi aku kantoi gelak gelak atas pentas. kang kena hamun ngan kak erma baru padan muka.



masa ni lah yang kitorang kena berbincang tu
(sorry takde audio)

kalau nampak tengah tengah orang ramai yang pakai
selendang oren mcm tengah kipas kipas tu aku lah
mundar mandir konon..

macam cik bedah ..


belakang tabir



aku aku..
takde kerja lain


cabaran yang kawan aku kena hadapi, ambil watak minachi
lepas tu pakai foundation gelap kat muka and badan.
(gambar atas tu dia tak pakai foundation)

hari hari sebelum tu memang dia kena pakai.

bila tamat pementasan jadi satu kerja pulak dia nak tanggalkan foundation tu. takkan dia nak balik dengan muka macam tu kan?

memang best lah pengalaman sepanjang teater ni
hari hari berkampung kat Istana Budaya

:)




78 comments:

HAZIRAH SULAIMAN said...

bestnya you, berteater.
tp part comel tu. mmg sangat comel lah. kalau i jadi you, masa tuh haruuu. memang i gelak kot. hehehe

Budak Chomot said...

HAHA. Tarik tocang budak tu lepas tu point akak sebelah pulak. Best gilaa ;D

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

perghh..seronok dapat beraksi atas pentas IB....aku g tgk..but yg season 2 punyeee....tp bestlah teaterr ... aku sukaaa...

http://ciklaylapipigebu.blogspot.com/

Mira Cikcit said...

bestnyaaaaaaa!!!!

peep said...

gambo remy nmpk muke sparoh j?? haha sape la kameraman tu..

Marya Hana . said...

hazirah sulaiman : aa, si comel tu memang menggelabah.. ie cakap ape pon i memang rase nak gelak.. so baik jauhkan diri.. haha :D

Marya Hana . said...

budak chomot : haha saje menyakat budak2.. kerek lagi.. hahaha :D

Shurazirah Sukhur said...

wow..bestnya u dapat berlakon dengan abg remy..jeles i..heee

Marya Hana . said...

layla : siyes, teater memang best... :') 1st time aku jadi org teater..padehal bekecimpung dalam skrin..

Marya Hana . said...

cikcit : memang memang... :D pengalaman..

Marya Hana . said...

peep : erk. mane pulak ni.. -.-"

Marya Hana . said...

shurazirah : actually, that time tak heran sgt dengan remy.. exited sbb ade kak umie and maya...

Syafiq Rosli said...

hehe..untg lah kan..dah ade pengalamn dengan professional

Puteri Iqa Izyan said...

wahhh.. untung lah dpt pementasan teater natrah =))

eyh. kejam gile tarik tocang bdk tu. hahaha. tp kalau sy pon mesti buat bnd same sbb skt hati. kui3.

Marya Hana . said...

syafiq : ade lah sikit2 pengalaman... =)

Marya Hana . said...

outeri iqa : untung sbb mase tu praktikal dengan kak erma.. :)

aa, tau xpe..

ahmad endo said...

aku uitm sarawak....best oi.....nanti aku tengok tengok2 si dia ko k...hehehe

syufaa said...

waaaa..gilaa seronokk!
experience tu yg brhrge..
ouhh, best2!!!

Marya Hana . said...

ahmad endo : ohh die sekejap je kat situ. 3 hari.. ;p thanks..

Marya Hana . said...

syufa : yep. sgt berharga.. and akan dikenang selamanya.. sekarang xdapat dah naik pentas.. hehe

Rara Nasiha said...

bestnya dapat experience macam nie. :)

Marya Hana . said...

rara : best memang best.. tp 2 minggu kat situ tanpa henti tu yg seksa.. hehe

gadis bunga said...

waaaa . bestnye berteater :)

IFA Athirah said...

fuyoo!!brlakon dlm natrah!!bestnya!!! msti syok kan berteater.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

JohnJosh said...

seriusly.. this is sooo...... cool!!

Marya Hana . said...

gadis bunga : kak erma kasi peluang.. :)

Marya Hana . said...

ifa : syok syok.... :)

Marya Hana . said...

johnjosh : hehe.. thanks... :)

Farah ^_^ said...

wahh best la dpt blakon kt IB, msty best kn dh de pengalaman

cik najihah said...

waw besnye teater...lagi2 dengan artis besar

Marya Hana . said...

farah : pengalaman teater memang 1st time.. ok lah, best.. :)

Marya Hana . said...

cik najihah : haah.. :) i suke umie aida..

Dayana Nasir said...

wahh best la. at least ada jugaklah bakat jadi pelakon tu. hehe :)

Marya Hana . said...

dayana : dulu mase diploma ade class seni lakon and lanjutan seni lakon.. so gune kan.... :') hehe

::fadxieza:: said...

mesti bestkan jadi pelakon teater..
IB plak tu..

Marya Hana . said...

fadxieza : best... dapat jmpe sofea jane jugak.. :')

Liyana Aziz said...

berani beraninya kak yaya berlakon dengan abe remy yana!!! grrrrr...

L@dykiki said...

wahhh..bestnya teater ni.. ;)

marya hana cantikkk ;)salam singgah ye

Cik Nyna said...

hehe tersilap komen entry ;p

sepatutnya comment dekat sini ;p

Marya Hana . said...

yana : makan ati ke..? xley wat ape lah.. hahahahhha :D kesian yana..

Marya Hana . said...

ladykiki : best sangat tau natrah.. :)

eh u lagi cantek seh..

Marya Hana . said...

cik nyna: x mengapa.. hehe.. >.<

Cik Aish said...

haish jeles nih..untung tua bdn dpt begambar ngn dorang..mesti seronok kan? kemsalam dorang klu jumpa dorang lg. haha

Walid Ali said...

Hahahah...Pelakon Istana Budaya...cayalah...bila lagi nak berlakon?

Marya Hana . said...

walid : eh, sejak bila walid ade blog..? haha.. belakon lagi..? xde lagi lah.. :D

Marya Hana . said...

cik aish: insyaallah... thanks .. :)

Janggel said...

Salam..Ish terlambat plak jengah kat blog nih! Hehehe gambar separuh pon tetap nampak comei kan. :)

Janggel said...

Saya ada banyak lg gambar2 anda dan pelako2 di atas pentas..kalao nak bgtau ler hehe

diya said...

seronok life kak marya , jumpa macam2 jenis orang , banyak pengalaman :)

Marya Hana . said...

@Janggel : THANKS a lot.. pemilik gambar :)

Marya Hana . said...

diya : best sbb jadi org seni.. :) hehe

Shah said...

hye nice post :) http://ad-facebook-chillout.blogspot.com/

Janggel said...

Nanti leh bg email saya emailkan gambar2 yg saya amek. Tapi kena pilih2 la sebab banyak jugak yg tak jadi haha maklumla snap dalam keadaan tergesa2. ;)

saiazuan said...

tgk muke memang plakon klasik.. hehe

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

haha.. lawak teater...nakal la you nie.. btw..cian budak tue.. sasaran tarik2 tocang lak haha

Fatin Baharum said...

awat tak amik gambau ngn abg remyyyyy ketaq² tu. eh, real dia tough tak ? lol

♥ latest entry : bubur kacang durian, :)

teyn teyn said...

suke remy ishakkk ..

macho gituu ..

hehe

laa .. maya kecik molek je ker? hihihi

fierapirot said...

wahhh bestnye dapat bergambar dengan retisss...hehehe..jeles..teringin nk tgk maya karinn..=)

Marya Hana . said...

shah : thanks.. :)

Marya Hana . said...

janggel : paham paham.. saya pon sama kalau ambik gamba bukan semua perfect.. :)

Marya Hana . said...

saiazuan : sape..? i ke..?

Marya Hana . said...

shitiey : ape yg lawaknya teater..? :p

ohh, i memang suke menyakat budak..

Marya Hana . said...

fatin baharum : ade lah.. die yg pakai spec old skool tu.. mst tak perasan kan..? :p

Marya Hana . said...

teyn teyn : yep.. die lagi rendah dari i.. :)

Marya Hana . said...

fierapirot : hehe.. oh maya memang lawa.. :')

tulus sweet said...

kirim salam kat comel. haha

tulus sweet said...

kirim salam kat comel. haha

kura said...

wuh wuh.. pelakon tu. artis! mesti best gilaa kan time ni. Ada mintak nombo talipon maya karem tak utk sayaaa? Eh eh. Hahah

Marya Hana . said...

tulus : berkenan ke ngan die..? hehe ke ngan taik lalat die..? mengancam..... :p

Marya Hana . said...

kura : maya karem x belakon ah dalam teater nii.. yg ade maya karin je... :p

Deeba Debab said...

teater natrah bestt. terbaikk :D

Marya Hana . said...

deeba : hehe. ohh deeba pergi tengok jugak mse tu ngan family an...

kura said...

Ah. typing error lah. dok dlm gua ni! Haha

shafiq said...

Cantik Gambar..
Bestkan Teater..

Eien Mohmad said...

kak, beshhh glew kan jadi student teka? eien minat sgt tapi takde rezeki pulak nak masuk, haihh -,-

tak sabar nak tgu akak kua tv nty (:

Marya Hana . said...

kura : ah alasan betol.

Marya Hana . said...

syafiq : best sangat.. thanks..

Marya Hana . said...

eien : oh yeke. takpe, rezeki kat mana2.. :)

akak kua tv..? erk..