ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, May 31, 2011

Kecik betul dunia ni. Alam siber ni lagi kecik.


Assalamualaikum semua

Kadang kadang aku rasa blogger blogger jarang yang nak baca teliti setiap kali kau merepek. Itu yang terjadi bila cerita yang nak disampaikan lain, tapi comment yang kita dapat "eh ada ke aku cerita pasal benda ni?". macam takde kena mengena ibaratnya kau cerita semalam kau pergi makan nasi goreng KAMPUNG kat kedai pak halim, but respon yang kau dapat " eh i dah lama tak balik KAMPUNG". (bunyi cengkerik) fine asalkan ada bunyi yang sama kan? bedal lah joyah.


senyum senyum.. bawak bertendang..

tapi bukan semua blogger macam tu ...



ada juga loyal readers. korang nak tahu macam mana? contoh kau update pasal perangai adik kau yang menggila kat rumah. main gigit gigit baju orang ke apa ke. and besoknya dia jumpa kau sambil menyapa "hai marya, semalam adik kau buli kau terok eh? gunting rambot depan sendiri pulak tu". muka terkaku mulot melopong. OMG! (kau baca blog aku).




yang jenis tu memang aku sayang gila. susah nak dapat.
tapi ada juga readers di kalangan bukan blogger. contohnya kawan kawan lama yang nak tahu perkembangan hidup kita so dia baca blog kita. ada sorang kawan sekolah teknik aku yang maybe baca entry ni Noraini Jaafar. dia takde blog tapi dia sentiasa tahu apa kejadian. hehe.



macam alien mata toncet ohh

tadi masa aku berjimba di alam maya a.k.a blogwalking , memang gelak guling guling makcik! sebab dah nak tekan (X) tiba tiba tangan aku bagai dihalang. erk erk. yang pastinya ni bukan cerita mistik. Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri blog marya hana. sebab aku memang nak cerita selanjutnya.

kenapa header aku ada kat sini? pandai pulak dia berjalan sendiri
( bisik hati )

mulalah aku nak kepochi. mari teruskan membaca. lagi syok kalau ambik popcorn dengan air vanila coke dua minit dari sekarang. sebab entry ni panjang berjela jela.

minta maaf pada tuan punya blog.
URL takkan didedahkan atas kebaikan bersama :)



"budak akaun nampak nerd,profesional and baik kat Puncak tu"

"budak TEKA nampak mcm anak monyet sikit"



ok, maybe statement ni betol. and tak dinafikan budak TEKA memang tersangatlah havoc. it's normal because kami memang terbiasa dengan persekitaran macam tu. happpy go lucky orang kata. so bila kita duduk di satu tempat yang sama tapi berlainan perangai, kita kena belajar menerima. kan? :)



actually kamu bukan salah di mata akak.
(akakkk gitu)

kamu memang pembaca setia akak. terima kasih. sebab sangat detail apa yang kamu tulis tu. tak salah kalau kita mengagumi orang kan? tapi kamu ada blog, apa salahnya kamu comment dengan orang yang mempunyai identiti (ada nama).

mak enon mak enon ni akak kureng respect lah. even boyfriend akak pon takde blog. but bila dia comment kat blog akak pandai pulak dia bubuh nama. kalau ternampak IPMAN comment tu, jangan sakit jantong. bukan IPMAN superstar tu. ni IPMAN kesayangan beta. muahahahha.




HAHA. serius tang ni je memang nak gelak. kamu suka usha adek akak ke? dia tu biasa je. (dengki adek beradek , korang diam) hahahhaha.



yep memang kecik dunia ni, sampai akak pon terjumpa blog kamu. apa apa pon akak rasa terharu ada orang nak buat entry luah perasaan macam gini. thanks a lot. sekurang kurangnya kamu bercakap jujur. tapi lain kali jangan jadi anonymous eh? meh kita beramah mesra. akak ni bukan kejam sangat taknak layan orang. readers blog ni amat amat amat dihargai.


OHH sebelum terlupa. akak teringat yang kamu ada bagi suggestion supaya akak kasi tips macam mana nak handle kisah cinta dengan suami orang kan? akak terlupalah dek. almaklomlah kalau akak masok sem, akak update blog gitu gitu je. hehe. sorry naik lorry..

tapi jangan risau, akak terjumpa tipsnya kat sini.


ok sampai di sini sahaja.
(popcorn korang tak berusik? khusyuknya?)

p/s : kepada blogger berkenaan , akak taklah ambil hati sangat. lepas ni teros support blog ni yeah. akak sangat terharu dengan penulisan kamu.



54 comments:

juliet. said...

ouhhhhhh..pasni suh anak tarzan berblogging..jadik cam adik badik HZ..havoc youu MONSTER JAMBU tuu..comel je bila budak2 jd blogger..sah2 lah anak tarzan lg femes dr kaka die nih..hehehee

p/s; kim slm adik tarzan!!!! kakak atiq teringin nk ke hutan bersama die sebab die comel! ehh. comel?? ;)

Syafiq_Elf said...

Hbis mkanan Popcorn `n Air Vanilla after finish baca entry akk nie. Hehe~ Owh yea! Don`t worry k, adk always support blog akk ^_^

Eien Mohmad said...

fuyooo -,- cayalaaa! hee. dwg neh kdg2 ada beshhnya ada tak beshnya, tp bilaa dah kantoiy sumthing tuhh, habis laaa ((:

Dayana Nasir said...

ohhh yg ni ke yg u update kat fb u tadi. haha. eh eh tapi i boleh jumpa url dia? camno tu? hehe

syamimi fatin said...

mmg kecik je dunia ni hehe... mmg detail hbes la dia cerita tu kan

Rozuan Ismail said...

meletop ko marya.lagi satu kalau nak tahu blogger tu baca ke x entri kita masa dia nak komen,kalau setakat dia komen.wah bestnya..seronok.hebat!!sure dia x baca.muahahaha..

twinkle twinkle said...

pi mai pi mai tang tu jugak,,alam maya mmg kecik :),,senang je jumpe org yg ade kene mngene dgn kite :)

Marya Hana . said...

atiq : yolaaa.. atiq secret admirer anak tarzan lak ke..? hehe..>.<

amboi die nak wat blog jugak..? lawan tauke nampak..

Marya Hana . said...

syafiq : thanks dek.. :) lain kali bace smbil makan nasik briyani, air cendol bagai.. baru syok..

cik ateen said...

haha..setuju sgt2 laa tu..dunia yg besar ni..dikecik kn oleh alam siber..
:)
i kenal u pown kat blog than facebook..than jumpe u kat puncak.. :)

Marya Hana . said...

eien : hehe. tu lah.. akak x salahkan die, but just being honest.. akak ok je kan..? :)

Marya Hana . said...

dayana : haah, i tawu mane u dapat.. hehe.. :)

Marya Hana . said...

syamimi : sebab die dah lama bace blog ni kot.. best ade loyal reader ni.. :)

Marya Hana . said...

rozuan : pandai kau ni.. haha aku setuju !! :)

Marya Hana . said...

twinkle2 : hehe.. tau takpe. kat blog tak berape, tapi kalau kat fb, kemain banyak kebetulan..

Marya Hana . said...

cik ateen : haah , ateen.. yg paling lawak, kawan u x kenal i.. tapi kenal kawan yg ade dalam gamba kat blog i ni.. kahkah.

Eien Mohmad said...

yeahh! blogger paling cool kodd (:

cantekk pulak tuhh -_-

(membodek nak naik keta same2) hee

Marya Hana . said...

eien : cool ke..? du du du..
ohh, kalau ade lesen nnt kite naik kete same2.. pndai bodek..

Ip Man said...

huallamak..
sejak akhir2 ni u jadi kegilaan la..
ahahaha..
ntah2 byk lg blog yg cita psl u kott..heh..

:D

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

alaaa maryaaa..kau tak nak ke buat pasal isu bercinta ngn suami orang tu..hahahha..aku nak buat kesinambungan dari entry kau tu utk entry aku..baru panassss..hahahha...
btw...adik kau ensem...hahaha...akak marya nak tak sy jadik adik ipar akak..hahaha...hakkkktuiiiihhhh....

http://ciklaylapipigebu.blogspot.com/

Cik Aish said...

huhu loyal readers mmg susah nak cari..

Liyana Aziz said...

uish, sakit jiwa bila dapat pengomen yang asal boleh nak komen tapi bukannya baca pun! hampaaassss!!! grrrrr

wah!!! hakak fofular makin fofular la! ekekkeekke.. siap ada silent reader dari puncak perdana ark???

sebumi sebenarnya... tapi kenapa guna anon?? hakak yaya ni x makan org.. dia sayang org.. kikikikiki

tomato said...

hihi,, aahh mmg senang je nk jumpa org yg kita kenal .. kite pon ada trserempak senior2 dlu la .. hehe

kim heeruul said...

tdi lu terjah blog gua kan..hehe
skrg gua jd stalker blog lu jap..
tgk gambar kat blog u,u nie model yerk?

aisya sakaria said...

OMG budak kecik tuuuu!! memang geram dengan dia dari dulu lagiiii. kenapa lahh takde adik. u pass adik u dekat i lah boleh? haha

Mila Ahmad said...

sumpah memg tekun membaca nie xberkelip mata nie hehe...

Enchaoz said...

wahahaha akak gitew.. class!! heee tp mcm creepy jer kene stalk mcm neh? huhu

Khai said...

no wonder lah lepas ni senarai top keyword dekat google:

1. Marya Hana
2. Hanis Zalikha
3. Siti Nurhaliza
4. bla bla bla.....

kan???? :D

♥CIK SHA♥ said...

wahhhhhh..meletop ko marya..ade stalker yg sweet gitu..ekeke..

tapi tak leh panggil dia stalker dah la sebab ko dah jumpa dia..;p

Marya Hana . said...

ipman : eh, ke situ pulak.. ni pon i terjumpa lah.. sape nak cte sal i..? ngumpat boleh ah.. :D

Marya Hana . said...

layla : actually aku xde idea lah ngek.. haha. kang merapu je aku tulis.. bek serahkan pade yg pakar.. kan..

woit.. adek aku mane de ensem.. (muntah) kau nak jadik adek ipar..? buat satu entry khas utk aku.. aku akan pk kan balik. muahahha

Marya Hana . said...

cik aish : same mcm entry u yg lepas.. :)

Marya Hana . said...

yana aziz : fofular kah..? xde makna.. wuuuu T.T

haah, akak x suka org pakai anon.. akak syg org kan..? syg yana, syg sume blogger yg comment and bace blog ni.. >.< (buat muke penyayang)

Marya Hana . said...

tomato : kecik betol dunia kan..

Marya Hana . said...

kim heerul : ohh yeke..? silalah tengok ape2 yg ade kat sini.. hehe..

model, BUKAN.

Marya Hana . said...

aisya : u nak adik i..? dipersilakan bentang karpet merah kat rumah i ni, ambik ah.. nakal die tu..

Marya Hana . said...

mila ahmad : amboi amboi amboi..

Marya Hana . said...

enchaoz : tu ler.... huhuhu... i x makan org kot.. :)

Marya Hana . said...

khai : kau jgn nak buat onar kat sini.. hanis zalikha and ct bukan calang2.. :p

Marya Hana . said...

cik sha : dah jumpa ke..? maybe pernah terserempak kot ..

:)

Cikgu TiraMisu said...

xsempat nak beli pop corn:P nice blog...:)

Marya Hana . said...

cikgu tiramisu : ohh, capai je ape yg ade.. hehe.. >.< thanks..

echaRierie said...

haha..kusyuk baca..mlgnya xde popcorn..poplappy je ada..haha..
btw, suka part anon wheres ur bf comment & put his name IPMAN..
hehe :)

Marya Hana . said...

echarierie : haah, name die hifzudding.. nickname ip.. tapi die menggatai letak ipman.. :)

Mya Myra said...

dia nk jd adk ipar ude tu tp kcewe.adk ude da ad gf..
hehe affan ad peminat.

Marya Hana . said...

dksue : x sangka affan ade peminat.. :D ensem ke die tu..? muahahhaha

LaLaLovy said...

u sangat cantik.. =)

pink said...

Akk sangat lawa tu je nak ckp,kbaiii hihihiiii

Marya Hana . said...

lalalovy : i biase aje.. :)

Marya Hana . said...

pink : wah gitu je..? mane ade.. kamu lagi lawa.. :)

Alia Natasha said...

kakak barbie ! ^^

Marya Hana . said...

alia : barbie..? haha :D

♥ aliahƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

wahh... peminat...
untungnya kann..hehe..

Marya Hana . said...

aliah : peminat adek i.. >.< hehe