ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, May 29, 2011

Aswara 29 May 2011.


Assalamualaikum semua >.<

Sepanjang hidup aku hanya duakali sahaja aku menari. satu masa sekolah rendah , ingat lagi lagu joget pahang and lagi satu masa kat uitm semester satu and dua diploma kitorang wajib belajar sama ada wayang kulit, menora atau makyong. masa tu dengar "menora"(tarian dari thailand) tu macam pelik sikit so teringin nak belajar. tapi tergeliat lidah jugak nak nyanyi sebab dalam bahasa siam. contoh ayat yang aku still ingat :



"pinang tandok paiwan ok, pinang cumdok malisun.... "
(ala ala macam tu ah bunyinya. dah lama tinggal haha belasah.. )


sambil menari kena menyanyi. kaki pulak kena pasang kekuda so tertonggek tonggek jugaklah and kureng stabil. tu yang masa final exam kain boleh terlucut. ingat lagi? kalau tak ingat kisah kain terlucut boleh click benda paling memalukan masa buat show.


semalam last minute si aimie (kat blog org panggil elia) and cicik ajak pergi aswara, ada penilaian akhir utk dance students. teruja jugak sebab nak juga tengok macam mana hebakkknya budak budak aswara ni. pesaing pesaing kami mestilah antaranya aswara, lim kok wing.



opening dengan tarian india. tak tau tarian apa
dan ternyata mereka sangat hebakkk.

salute seh !



semua sekali hampir 10 tarian diorang persembahkan
ke lebih? pelbagai jenis tarian and semestinya sungguh 1 Malaysia

stamina memang gempak
berkat kacip fatimah and kopi misai kucing kot :')





tarian piring

aksi sikit

sambil merangkak rangkak diorang menari supaya
piring tak terlepas dari tangan

TAPI..



tu dia, dah pecah satu piring



and masa tu kelam kabot orang datang nak bersihkan piring pecah





dua dua belah kanan tu kakak and adik Zamir Selamat
1st time jumpa diorang, best sebab suka tengok along potpetpotpet hehe

si elia tu tak gheti gheti ke nak balik uitm? orang dah start belajar oi

:D




berseri seri muka kena flash eh



aimie and ayu

"tengok sikit cincin tunang kau"






dah nak balik baru perasan
1 of my close friend masa diploma rupanya ada kat situ jugak




fadhilah
panggil "adek" sebab actually dia lagi muda
comel kan dia? anak orang jepun tau dia ni


ok jom balik ....



zirafah terlepasssss


macam mana zirafah boleh tersesat kat tengah tengah tu?
-.-"


tapi tak balik lagi pon, hampir pukul 2 pagi baru sampai rumah
sebab pergi mencekik dulu. dah mencekik tu tau tau lah orang perempuan..

gosip itu ini. bla bla.. hehe


tapi antara topic yang ada malam tu
"meluat tengok orang yang tulis mengada ngada"

contoh :

" kitewww cuke pergi alan alan ngan kawan kitewwwww.besh cangat taw "

alahai aku nak type ni pon herot herot mulut nak cuba sebut . macam mana lah budak budak sekarang boleh tahan tulis macam ni? kalau kat facebook tu boleh diterima pakai "sikit" kot. tapi kalau kat blog sepanjang 250patah perkataan semua macam ni, mati nak baca oi ..


ok babai thanks for reading >.<




34 comments:

Deeba Debab said...

senget2 mulut kalau nak sebut ayat tuu. ish3. :DD

FARAH IZWANI RAMLI said...

hahaha.
sama lah.
tak suka orang yang tulis ngada ngada cam tu.
perlu ke tambah huruf 'w' ek kat pkataan? sayew sukew bacew belog awak. kekeke :)

nazirulhazwan~ said...

nak komen tapi tak tau nak komen.hahaha

syufaa said...

woooo..piring pecah..
tp xpe..
tgk pic ni pun tau performance dorg superb! :)

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

hahahhaaaa...aku rimasss dgn ayat gembdikss budak zaman skrg yeeewwwww...

noyis gila kentang~~ said...

kamu kene tag dear.:)

http://idupseorangnoyis.blogspot.com/2011/05/keysha-contest-aku-tudung_30.html

kura said...

gambar org menari dgn gambar 'owner' blog sama bnyk! *ok tak ada motif aki ckp ni. Hahah..

ooo. rilexx laa awakk. kiteww memang cuke gunew bahasew ngadew ngadeww ni. *erk. Hahaha

Marya Hana . said...

deeba : aa tau takpe.. tu pon ade je yg gune.. adeh.. parah..

Marya Hana . said...

farah izwani : hehe.. kalau terjumpa blog mcm tu, teros tekan (X)

Marya Hana . said...

nazirulhazwan : suratan atau kebetulan comment jugak ni..? walau tatau nak comment ape.. :P

Marya Hana . said...

syufaa : ohh tgk pic pon da boley tawu eh..? hebakk hebakk.. hehe :)

Marya Hana . said...

layla : kau type mcm tu pon aku dah rimas.. T.T

Marya Hana . said...

noyis : thanks.. :)

Marya Hana . said...

kura : eh, owner mmg suka tgkap gambo.. haruslah.. ~ :p

ai, ni lagi sorg dak gewwwdixxx.. x kuasewwww akuwww nak layan.

Khai said...

eh, berape lama aku x komen entry kau? hehe

biasalah dah masuk kampus, dah start sibuk. *alasan xboleh blah*

bila kau cakap tarian thailand, semalam aku tgk wayang cter thailand,
voice from the grave kot tjuk dier. x igt. huu~~

Marya Hana . said...

khai : wah dah masok kampus gamaknya. belajo je rajin2.. :p

kura said...

Hahaha. Yeye taw taww. tp nasib baik pic owner dgn pic topik entry sama bnyk kn. klu pic owner je bnyk, dah kes 'owner mendominasi semua entry' ni. Eh apa aku merepek ni. hahah

hahaxxx.. gewdiwxxx kadaukx kadunkx jewpppp. Haha

Marya Hana . said...

kura : ohh lain kali letak gambo kau je ah kat sini. baru kau puas hati an..? :D haha

adeh fening ah bace ..

Rtp Farra Arisha said...

their performance mmg super duper superb laah, saluteeee kpd mereka yg terlibat!!! :)

Marya Hana . said...

RTP farra : u pegi jugak eh..? :)

EZAN IDMA said...

tegeliat lidah kalo nak bace tulisan cemtu

Marya Hana . said...

ezan : and takde feel pon nak bace...

diana said...

zirafah??
eekekeke..
zirafah yang cun!!

aniswany said...

anis dulu pena masuk tarian asli,makeup mak oii cantek,menari mcm tiang elektrik ! haha malu malu

Marya Hana . said...

diana : ohh. thanks.. rase mcm x je.. pelik je zirafah tuuuu :p

Marya Hana . said...

aniswany : same la kite.. menari keras nak mampos.. kekekkeke.. :)

kura said...

Haha. jgn marah kakak. Yela yela letak jela pic kakak byk2 kat sini. sy tak merungut dah. Ceyyy Hahah :9

Marya Hana . said...

kura : adek yg baik.. :)

Dayana Nasir said...

pic yang time u duduk u nampak macam dah berisi sikit tapi bila pic berdiri, alahai i jeles okey. hehe.
same lah. i meluat gila dengan orang yang dok besh cangat tu taw. bajet mat saleh lettuwww.

Marya Hana . said...

dayana : haha. penah pulak i ni berisi kan..? kalau nak berisi pon, muka je yg naik.. badan non hadooo.

bajet mat salleh tu tak dayana.. tapi bajet manjewwwww gitewww..

Eien Mohmad said...

sekali kalu dah kena lesing hilang laa tuhh deaww punyeww 'w' kak (:

hahaha.

Marya Hana . said...

eien : SETUJU.... ! hahahahha

Ip Man said...

tah papew papewww lewww diewww org niewwww..
ngadewwww ngadewwwww jewwww..
kih2..

Marya Hana . said...

love : aaa, u jangan ikot.. :p hentak kang.