ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, April 18, 2011

Umpama Mimpi dalam Mimpi.

Ini terjadi tengah hari tadi, kantoi bangon tido tengah hari. bahaha. bukan apa, penat sangat semalam. entah apa yang dibuatnya. bangun bangun tido aku teros selongkar bawah katil. alhamdulillah adoo. tahu apa yang aku selongkar?


laptop kesayangan aku. dalam laptop ni segala khazanah zaman berzaman ada. assignments, pictures, favaorite songs bla bla bla. kenapa aku tiba tiba carik? malam tadi aku mimpi aku makan kat satu restoran ni, sambil bawak laptop dalam beg galas. then. esoknya tu aku datang balik situ and ternampak beg laptop aku. dalam hati kata :



"ya allah, semalam aku tak bawak balik laptop ke??"



sambil angkat beg tu, aku terasa berat seakan akan ada laptop dalam beg tu. lega bukan main lah. tapi pelik jugak. takkan lah takde orang nak songlap laptop yang tratangtang kat situ. mustahil. aku pon check lagi sekali isi beg tu.

"mak ai.. laptop Dell aku dah bertukar jadi laptop Acer"

pandainya penyonglap ni. dah angkot laptop aku, dia boleh tukarkan lak dengan laptop dia. yang aku rasa kelakar, dia kasi aku laptop acer tapi batery laptop non adoo. dia nak soh aku beli sendiri batery lah tu :') amboi baik hati. tiba tiba perasaan aku jadi lain. pikir macam macam. dalam laptop aku ada itu ini, mana nak dapat balik? terutama semua gambar pergi sana sinun.


lagi satu perasaan yang lebih dasyat datang.




ni laptop ke-3 aku !! 1st acer yang dah jahanam tu, 2nd compact yang kena curik semester lepas, and yang sekarang dell adalah laptop ke 3. kalau hilang jugak, memang aku nak kena ganyang dengan bapak aku. dalam hati macam macam plan ada. nak rahsiakan kehilangan laptop dari bapak aku lah. nak mengaburkan mata bapak aku yang hari tu aku beli laptop acer, bukan dell. hahahahahha. kan pencurik tu tukar dengan laptop acer dia. pale wotak aku. walaupon bapak aku dah 50 tahun, dia mesti ingat laptop apa yang dia beli untuk aku pakai duet dia.kahkah. jahanam punya planning. (T.T)



sekarang aku rasa bersyukur, tu semua mimpi ajeeee.




kawan aku beli earphone, aku pon join sekaki membazir duit.
nak nak earphone ni purple colour maa.
kot tak guna, kasik kat anak tarzan ah. sebab sekarang ni
dia pandai menyanyi depan computer kat rumah.


all time favaorite band , wali band -.-"
semua dia hafal. aku pon terkezut.



abaikan bunga bunga yang aku lekat tu
langsong tak matang kan -.-" haha



wah , rambot den dah panjang :')


p/s : jom ramai ramai like page ni. esok mereka akan ada recording kat studio NTV7 untuk SEJUTA IMPIAN TV3 :) supportlah mereka .




36 comments:

Cik Aish said...

klu sy, biar enset ilang..jgn laptop yg ilang..parahhhh..hehe

Marya Hana . said...

cik aish : haa, henpon same penting.. dah takde copy contact no kat mane2.. :)

♥e'in♥ said...

cantik earphone purple 2.. :)

nn said...

sis, earphone kte same. tapi nn punye warne hijau :)

syufaa said...

waaaa..lme tak skodeng blog nih! hehe..cpt la mrbut awak pnjg..kasik tips cmne nk kasik rmbut cpt pnjg bleh? hihihi :D

EyChA said...

waa,sis pon minat purple colour ea :)

Dang Intan Duka said...

hoho..ok la mimpi tu...
jgn jd kenyataan udah..hoho
jg baek2..
peringatan utk aku gak..
wahahaha

:p

Cik Nathrah said...

sy sokog dengn komen di atas. laptop adalah nyawa kedua sy. hahaha. camne nak blogging kalau xde laptop. camne nk skodeng marya kalau xde laptop? kennn? ;p

Rozuan Ismail said...

laptop i baru je rosak dan dah tukar laptop baru berusia baru 2 minggu ni ha.mana taknya,gatal pergi simbah air dekat laptop,kan dah rosak.huhu

Khai said...

adoi. terlepas 2 entry. ni kes broadband kena rompak. wuwu

katakan ini semua mimpi..aggrrhhh!! :)

Marya Hana . said...

e'in : hee. harap cantek je tu.. :)

Marya Hana . said...

nn : ohh yeke.. :) akak aritu pon sket lagi nak beli hijau.. tapi purple favourite colour..

Marya Hana . said...

syufaa : tips kasik rambot cepat panjang..? erm.. hehe.. tatau lah nak kasik tips ape ni syufaa.

cuma akak kerap shampoo kot..

Marya Hana . said...

eycha : opcoz.. suke purple sangatttt :)

Marya Hana . said...

did : tu ah.. aku and aren dah hilang laptop.. kau tu jage bek2.. :)

Marya Hana . said...

cik nathrah :kalau laptop hilang betol2, x dapat skodeng cik nathrah ngan abe nya .. haha :D betollah tu..

Marya Hana . said...

rozuan : wow.. senangnya beli laptop baru.. le kali jangan cuai tau.. mak ai, sayangnya laptop masok air..

Marya Hana . said...

khai : haha.. ini semua mmpi.. xpe, tertinggal 2 entry still ade kat sini lagi.. boleh bace.. kan.. ~

ejulz said...

moralnya, jaga laa laptop baek2.. heHe

New Entry "JOM!! Parti Pakaian Seragam Kolej!! "

s.u.h.a said...

waa, rambut dah panjang.

Marya Hana . said...

ejulz : iyeeee :) betol sangat dah tu..

Marya Hana . said...

suha : haah, tapi impian nak bela lagi panjang.. :)

AIMAN said...

laptop lari sendiri kot.. ahha

Marya Hana . said...

aiman : hah..? :o

Hanis said...

Gila laptop hilang.Mau meraung! HAHA

Marya Hana . said...

hanis : dah hilang dah sem lepas.. :) memang meraong.. hehehhe.. mcm mati laki pon ade.

Amirrah Zawani said...

nasib baik mimpi.. kalo betul2 boleh hilang nyawa.. benda penting tu.. comel earphone.. i pun ada tp hello kitty warna hijau.. ;)

Marya Hana . said...

amirrah : heh, x sanggop dah nak hilang laptop buat kali ke-2.. hurm.. sedey sangat mase tu..

ohh u punya hello kitty ke..
mesti cute...

Far8 budak baik said...

bangun bagun terus ngada lappy..
haha..teruk betol..=p..
pastu..mimpi ilang lappy je pun belum ilang suami hahahaha

Marya Hana . said...

far8 : kalau hilang suami xpe, jangan hilang LAPPY.. hahahhahah kejam kejam.. :D

Ip Man said...

tu lah i kate..
mimpi salunye tebalik..
hehe
btw..
earphone baru?
bkn ke u baru je beli headphone aritu ngan i? =,.=

Marya Hana . said...

love : headphone tu dah jahanam.. u know me.. penjahanam.. haha.. :D

FARHANA ANUAR said...

weh lawa earphone. hahaha purple lak tu. i loikkeee :)

Marya Hana . said...

fana : kau nak ke..? kat pkns belambak lambak..

HerNameIsSha said...

hehe3 like2.. rilakkuma earphone.. kt kedai rm2 dah boleh dapat.. if ade kdai rm2 la.

Marya Hana . said...

hernameissha : RM2..? mak ai..