ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, April 24, 2011

Kes ugut mengugut antara adik beradik. APA KEJADAHNYA semua ni??

Minggu demi minggu kalau balik rumah mesti ada perubahan. Bukan perubahan tukar langsir baru ke, TV berinci inci ke, ataupon selipar jamban baru. Tapi ni perubahan terhadap adik aku yang mulot macam pungkok ayam tu. hihihi. bestnya mengutok adik sendiri (muka kagum).


mana tak nya. cuba korang renungkan. sikit sikit dia ugut aku.
contoh situasi sekarang dia nak poww aku beli mainan utk dia.




"kakak, belikan adik mainan sekarang jugak"
( jam menunjukkan pukul berapa entah. janjinya malam buta)


" tidak.. adik rosakkan laptop kakak marya"
"tidak.. adik patahkan leher kakak marya"


ok sekarang aku diberi dwi pilihan -.-" sabau jelah aku.



korang tengok budak ni agak agak nakal tak?
aa.. aa.. aa.. jangan menilai dari luaran. haha.
di sebalik lesong pipit tu, tersembunyi satu perangai yg
payah dikawal oleh manusia longlai macam aku ni (._.*)



so, aku pon dapat satu idea. aku baru je dapat cerita jepun ni.
tajuk dia Chibi Maruko Chan. yang macam kita tengok cerita cartoon
dalam tv tu kan. aku pon suka tengok kerenah budak tu.
and cerita ni banyak pengajaran untuk budak budak yang kureng
asam macam adik aku tu kih kih.


tapi yang ni manusia yang berlakon.
bukan cartoon. best kan? :)




tengok rumah dia. sama kan macam dalam cerita cartoon?
even aku orang filem, tapi tak semestinya aku suka tengok
filem filem yang berilmiah je. cerita yang ringan ringan macam
ni pon aku sukaaaaaa. memang ringan sikit bebanan kepala otak ni.




ok ni lah watak utama dalam cerita tu .
rambot dia sama. perangai dia? tak payah cakaplah.
budak ni memang ada bakat :') kecik kecik pandai sunggoh
dia lakonkan watak yang menjengkilkan tu



ni watak kakak dalam cerita ni.
sama dari segi ikat tocang tu lah kan .

memang diorang tiru sebijik sebijik.



si maruko ni suka mandi dengan bapak dia.
sambil nyanyi nyanyi dua beranak nih.
kelaka je



kelaka kelaka jugak. ada scene sedih dalam cerita ni.
so tu yang aku cadangkan anak tarzan (adik aku) tengok.

supaya dia lebih menghargai kakak dia

dengan aku aku sekali berguling nangis tengok scene ni.
padahal kalau nak difikirkan, ceh scene budak budak
je nih ! tertumpas aku di situ !


and aku rasa adik aku pon berbakat jadi macam maruko
cuma adik aku ni versi lelaki je.


meh kita capaikan hasrat hati dia nak jadi








MARUKO










tadaaaa :')
hai, saya "maruku".



p/s : thanks pada yang baru follow blog ni.. yang lama dah follow berbanyak banyak jutaan terima kasih jugak sebab sudi setia baca blog ni. walau hanya menjadi "silent reader" :)






44 comments:

Ip Man said...

wakakakaka!
kreatip sunggoh u me'maruko'kan adik u tu..
dah boleh dah wat dia blakon...
wakakakak klakau2..

Marya Hana . said...

love : haha.. :D kejam betol kakak MARUKU ni.. hahahaha. name baru utk dia. maruku.. yea yea..

nur hafiza rahsid said...

hahahahahahaha. ini macam kes balas dendam ke ape buat rambut adek kat situ? wkakakakaka. nak balas depan2 tak tedaya sebab sayang.kita guna cara lain ;P

alien said...

agagaga
lawak gambar last tu

musya said...

haha comel je sis. :)

si afro besar said...

harus lah jadi silent reader.:D kang komen ade yg tak blas;p *HAHAHA (refer entri anda yang lepas) opss.:D

Marya Hana . said...

nur hafiza : nnt bile dia besar, habes die bako blog ni... hahahhhahahha :D

Marya Hana . said...

alien : haha. lawokkk..

Marya Hana . said...

musya : sis ke adik sis..? hehe .. :p

Marya Hana . said...

afro : amboi, kau ni memang betol2 perli.. cehh..

Deeba Debab said...

maruku?? sumpah ! lawak. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA

Marya Hana . said...

deeba :sedap kan nama baru die..? haha.. kejam..

Amirrah Zawani said...

oh ada movie jugak chibi maruko tu rupanya,, nti nk try cari lah.. hahahahah!! kelakar lah muka adek u jd chibi =p

FARHANA ANUAR said...

hahaha maruku. xleh blah. :D

Marya Hana . said...

amirrah : ade.. i pon baru copy kat kawan..

die bukan chibi ah.. die maruku.. haha

Dija Subadi. said...

kat mana nak tgok citer chibi maruku chan versi yg real punye tuh? hihi

khai said...

uish..nk cerita tu..huhuhu

aisya sakaria said...

ahahhh sumpah comel oh adik u. entah kenapa tahh i minat gilaa dgn dia sbb sejak azali lagi mmg suka bebudak nakal ni sbb dorang comellllll. ada no tepon takkk?! haha.

Maly F said...

kekeke..harap kakak i tak buat camni kat i bila i nak ugut dia..hehe

WunnyNiwaa said...

hahaha ! kelaka, sian adik u jadik maruku pulakk. kakak dia yang nakal nih, haipp haipp :P

Eien Mohmad said...

wahhh! sgt2 chumeyl jadinya muka adik akak uee. HAHAHAH !

shafinaz (: said...

Eh eh maruku ? npe macam muruku ? huahua XD

Marya Hana . said...

fana : haha. maruku ah baru kena ngan perangai dia.. :D

Marya Hana . said...

dija subadi : tatau lah. i pon copy dari kawan. cube u carik kat youtube.. maybe ada..

Marya Hana . said...

khai : cariklah.. :)

Marya Hana . said...

aisya sakaria : haha. suke budak yg comel tapi nakal x..? tolong ah jage die utk 1 hari je.. kompem x tahan..

Marya Hana . said...

maly f : haha..i buat sbb adek i tatau ape menate BLOG ni dalam kehidupan die.. hehe

Marya Hana . said...

wunny : haha.. kakak die dapat balas dendam kesumat kat blog je.. hahahhahahaha..

Marya Hana . said...

eien : heheh. comel ke ngan rambot MARUKU tu? wah.. boleh buat lagi..

Marya Hana . said...

shafinaz : adek beradek maruko jadiknya maruku.. :)

shiny2 star.. said...

seyes cite ni lawak gile..comel maruko tu..pndai wat mimik muke.berlakon..ekekekek.. sedeh2 pon ade..ahhahahahaha..... tpi adek marya pon leh ganti jdi maruko kot?:P

Marya Hana . said...

farah halim :best kan..? suke tgk maruko tu bile die ejek kakak die..

haha. die tu memag layak jadik maruko, die berani lawan kakak die. mcm maruko jugak... :p

shiny2 star.. said...

hahhaa..pastu gaduh2 ngan kakak..tarik mukaaaaa..:P

Marya Hana . said...

fara halim : tarik muka 1, jeles lak lagi waktu kakak die ade adek angkat tu.. hahahah. lawok.

Ayeem Jemain said...

maruko versi real eh? cool! haha

Marya Hana . said...

eyeem : yep, real.. and lebih lawak mcm ayeem jugak rasanya .. :p

Rozuan Ismail said...

gila ah,sebijik..haha..pandai edit letak rmbut

Marya Hana . said...

rozuan : haha. bab mende kejam ni kejap je idea mai..

Shurazirah Sukhur said...

hahahahaha sumpah kelakar u jadikan adik u tu maruko..gelak guling2 i tengok..:)))

Marya Hana . said...

shurazirah : haha. rasekan.. die nakal sangat...

kura said...

kasihan adik itu. dimekapkan dengan rambut palsu muruko chan. nnt bila dia dah besar, mesti dia sekeh balik kepala anda. *sokong! Haha :B

Marya Hana . said...

kura : bila die dah besar, kita delete acc ni ni.. utk hapuskan bukti.. haha.. :D

kura said...

Amboi.. bagus la kakak ni. Ehemm. adik anda dah ada blog ke? baik pg cek cepat. mana taw dia kondem kau pulak kat sana kan. *aku selalu buat kat kakak2ku dulu. hahaha

Marya Hana . said...

kura : yg kecik ni kalau de blog mau kene penampo seliang.. keje sekolah belambak, nnt terabai..

ohh, bagos jugak blog.
medan penulisan and mengutok adek beradek sndri haha