ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, April 25, 2011

Kepala Hotak Pembelit sejak bila?

Dulu waktu kecik kecik aku belajar mengaji dengan sorang pakcik ni, kawan mak aku. tiap tiap kali aku nak pergi ngaji mesti dalam kepala hotak ligat nak pikir ayat ayat auta yang paling power. nak carik alasan supaya tak pergi mengaji punya pasal. bukan sebab aku tak suka mengaji ok ! tapi sebab cikgu yang ajar tu garang sangat..


baru baca "bismillahirrahmanirrahim" ...


dia dah HENTAK rotan panjang dia.
"kau nak pergi mana baca laju laju ni??"


mau terkencing aku kat situ -.-" ketaq ketaq lutut tiap kali nak bukak mulot baca ayat al quran.tapi sebab dia lah aku khatam dua kali and kitorang buat majlis khatam quran beramai ramai masa tu. best sangat. waktu tu aku baru form 2.


Bila pakcik tu garang sangat so aku kena carik satu benda yang boleh membuatkan aku suka pergi belajar mengaji ngan dia. apa benda? cuba teka. malas? ok ok (T.T)


aku suka BERGOSIP pasal filem hindustan zaman zaman tu. contoh time tu glamor dengan filem kaho na pyar hai, mohabbatein, kaho na pyar hai, and banyak lagi ah. tak hengat mak~


before masok dlm rumah pakcik tu, kemain galaklah masing masing.


"kau dah tengok citer kuch kuch hotakkk hehh yg kojol belakon tu?
best woo dia menari gini gini gitu gitu"


sambil bercerita sambil buat gaya. so zaman tu aku memang gila tengok hindustan. nak nak kalau hero dia shah rukh khan, salman khan, hritik roshan, uih.. takkan lepas peluang nak beli dvd. mak aku yang jadik mangsa kena beli dvd itu ini.




so malam tadi aku tak lepaskan peluang tengok filem DEVDAS kat Astro. aku suka semua filem yang ada Aisywarya Rai. dia lawa gila,tinggi . kata pon ratu cantik. nangis nangis hentak kaki dengan ending dia. hingus toksah kata ah. mak aku lagi over,penoh perasaan betol dia menghayati.




dia ni awat lawa sangat?


cantik. meh nak tiru sikit !




tiru tiru tiru ..







tiru tang nandek jelah yang mampu.. ~



dah tu edit picture sendiri letak nandek. tebiat nak MAM.


p/s : ohh disebabkan aku suka sangat tengok filem hindustan dulu, bapak aku cabot cable DVD player kat rumah aku tu. takot aku tak study. dia hengat aku ni sonang sonang kena tipu. bila bapak aku gi kerja, aku sambong balik cable DVD player tu and joget joget depan tv. berangan kemainlah masa tu.


aku ingat lagi masa tu aku tengah syok habis dengar lagu Phir bil dil hai hindustani, joget joget jugak. sekali bapak aku mengejut balik kerja. KANTOI BUSOK aku kat situ. tak dapat buat apa ah. teros aku sengehhhhhhhh sambil tutop balik DVD player tu :D


gila hindustan kan aku? korang?


50 comments:

Eien Mohmad said...

wahhhhh! sama laa kita kak. bulee geng . hee. smpai skg kodd melayan hindustan . tp part joget2 akak swg jea laa yang buat. Eien tak (: heee...

syed said...

1st!!!!

same goes to me...

pernah tgk cter karan arjun???
try r cari...
salman n shah rukh khan hero..
kojol heroin..
best!
terbaik!

khai said...

hok aloh, minat hindustan rupanya. dekat rumah sewa aku ni pun ada sorang hantu hindustan. penat tgk layan hindustan. sepenuh hati beb! Hahaha ;D

Mila Ahmad said...

mila suka priety zinta
lesung pipit cumell :)

Hanis said...

Hah! Sama macam mak saya.Hantu hindustan.CD lagu hindustan berkepuk kat umah.HAHA

♥CIK SHA♥ said...

kite boleh geng! jom layan hindustan..ehehehe..

shark said...

dlu gila gak industan..
kalu kat umah tu ada lagi vdeo tape industan..
SRK,salman mmg top faveret dulu..
tp skang diorg dh tua so kureng ler skang minat industan:)

si afro besar said...

duh.. joget sket. HAHAHA

Marya Hana . said...

eien : haha. kenapa xnak joget..? alaaaaa.. T.T

Marya Hana . said...

syed : 1st time dengar tajuk filem tu.. wah, semua star2 je yg berlakon dalam filem tu.. :) insyaallah.. thanks..

Marya Hana . said...

khai : laki layan hindustan sepenuh hati? mak ai.. dasyattttttt~ :D

kirim salam lah kat dia ye..

Marya Hana . said...

mila : ohh, tu memang tak boleh dinafikan.. heroin hindustan yg comel gila.. kan.. ~

Marya Hana . said...

hanis : yeke..? mak akak hindustan tak sangat.. tapi mak akak HANTU drama korea.. :O

Marya Hana . said...

cik sha : really..? sep!! :)

Marya Hana . said...

shark : hey, even dah tua, tetap dia malatoppppp tau.. hehe..

die tu macam jackie chan, hero sepanjang zaman.......

Marya Hana . said...

afro : tak boleh... ~ :p

Mylaa Myloo said...

aissshh. tibe2 rase nk g tgok cite hindustan lak oh Aisywarya Rai!

Eien Mohmad said...

HAHA =,= sebab Eien loser laa, akak lagi hustler joget2! ;D

zalizalu said...

hahaha... layan hindustan masa skola2 rendah jer... yang baru2 ni kurang la... last filem tgk mohabbatein... pastu dah tak layan... jalan citer tak best... sumer tak best.. kekekeke

Marya Hana . said...

mylaa: semalam devdas kat astro ZEE tu.. tatau arini cerita ape plak.. ~ tgk ah..

Marya Hana . said...

eien : amboi.. ~ sekarang ni dah x boleh joget kot.. =.=" kayu.

Marya Hana . said...

zalizalu : setuju lah tu.. cerite hindustan sekarang x best mcm dulu2.. maybe pelakon2 baru x best.. :P

FARHANA ANUAR said...

aku gile hindustan. kalau tgk k3g tu bnyak kali pon boleh nangis. wuwuwuwuw

Eien Mohmad said...

hahaha. ecehh! prektis make perfect! tibatiba teringat entry akak yang masa joget tercabut kain ueee (:

nice post koddd ;D macam2 hal akak swg nehh (:

Marya Hana . said...

fana : yeke.. kau ade banyak x cte hindustan lam laptop..? nnt aku nk amek.. :p

Marya Hana . said...

eien : aik. usah dikenang.. haha.. eh, kalau teros bace blog ni mcm2 dapat tawu apa akak buat lagi..

yg mengarot meraban banyakkkk sgt :D

Deeba Debab said...

cerita devdas mmg sedih ending dia. gila r. maw keluar hingus hijau2.

shiny2 star.. said...

minat!!hahahhaha zaman dlu2..skrg minat gak..tpi xde la cerita2 hindustan yg best2 dan meninggalkan impak kat diri dah...:(

nwardah said...

Me too...
last time my classmate siap dtg rumah, tgk hindustan sambil joget2. haha...

Marya Hana . said...

deeba : ah, akak dah keluar dah hingus hijau pekat, hijau pucok pisang, sume2 ah.. :p

Marya Hana . said...

fara halim : haah, filem hindustan sekarang ni dah nak tiru hollywood pulak. hilang identiti .. tak bape best.. tapi ade yg ok jugak , contoh 3 idiot tu.. best ape..

Marya Hana . said...

nwardah : really? amboi.. sakan ye korang.. :)

Diyana said...

cerita hindustan sangat awesomeee oh

Marya Hana . said...

diyana : haah.. ramai jugak peminat cerita hindustan... :)

Amirrah Zawani said...

dulu zaman sekolah pernah minat lah.. skrg ni tak minat langsung.. tatau napa =_=

Marya Hana . said...

amirrah zawani : maybe cerita2 sekarang ni dah tak best mcm dulu2.. :)

amira.azman said...

sis,.. kita tak minat hindustan sgt,.. kita layan korea je,.. tapi,..
klau membe tgok,.. kita layan kan je,..

Marya Hana . said...

amira azman : sis pon layan korean drama.. :) ohh, hindustan lama2 best ah.. sekarang mcm kureng kan..? but better u try tengok 3 idiot.. ok ape..

Ip Man said...

brp kali daa u nak tulis kaho na pyar hai tu..
kui2..
btw..
bf u x mcm hero hindustan ke? wakakakaka

Marya Hana . said...

love : nampak sgt i suka cite tu.. bape kali lak i type.. :D

u cam hero hindustan..?
TAMIL kot... hahahhahah

OreO HitaM said...

Hahaha...gila layan hindustan no...

elyzatul nastaysah said...

waa!!!cite febret kte tu..shah rukh khan hencem kan..hehe..thnx ye dtg blog kte;p

Marya Hana . said...

oreo : haah.. tapi bukan hindustan je. korean drama jugak.. ;P

Marya Hana . said...

elyzatul : SRK sentiase hensem, even sekarang die dah berumo.. kan..? :)

no biggie..

Gabriel said...

syiokknyaa.. haha

Marya Hana . said...

gabriel : syok :)

Husna.Ma said...

haha. td tgk om shanti om x??

Rozuan Ismail said...

haha..memang kaki pembelit.wah!dua kali khatam quran.hebat!

Marya Hana . said...

rozuan : 2x je kot...

Shurazirah Sukhur said...

hindustan best jugak..lagu2 die,jln cerita die yg kadang2 tu boleh buat nangis..aishh..hee i minat gile kat hrithik roshan sbb suka tengok die menari..