ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, April 29, 2011

Kalau korang kat tempat aku. macam mana?

Bila korang terserempak ex korang, apa tindakan korang? Pura pura call boyfriend and cakap kuat kuat ke? (mcm pernah buat). ok next. buat buat tak nampak and rabun warna? jeling sampai terteleng teleng? eh banyaknya kemungkinan. so berkongsilah kat sini ! JOM.



macam pengalaman cinta aku yg dah lama bernisan tu, tipulah kalau temberang korang yang aku dah berjaya lupakan dia. gila ke? adalah bersaki baki taik gigi lagi dalam ingatan aku. tu pon aku try nak delete. buat somak memory palo den yoo. sesetengah perbuatan mesti ada yang mengingatkan tentang dia. contohnya, ex aku kalau lepas makan mesti carik toilet. entah gemo beno dia ngan toilet. tak sempat aku nak cakap 'BYE' paling paling dah lesap. yang tinggal bau kentot je. hehe joking *




:: senyuman sinis di bawa angin ::


aku sebenarnya tak kisah kalau ex aku tu
tercampak jaoh jaoh dari mata aku.


but the problem is, kitorang satu universiti. satu course.ops lalala.
(couple before masok u tau )


tuptup bercerai talak tiga pulok. hikhik. takde jodoh orang kata. tapi yang menyemakkan fikiran aku, degree ni ada 2-3 subject lak yang satu kelas dengan dia. hish rimas betol urat saraf aku. nak pandang kanan nanti terpandang dia, PERASAN lak nanti.. ish ish. dah tu kawan kawan dia membahan dalam kelas. apa kes?




kalau korang jadi aku apa yang korang nak buat??
ex boyfriend satu kelas dengan korang.


58 comments:

Liyana Aziz said...

yana buat2 x nampak... hahahaha.. macam kak yaya cakap, still terteleng2 la nak tengok sipi2.. hahahahaahah...
opsss??? siapakah?

Bella Ayub said...

err.. payah jugak ni ,
takkan nak berhenti pengajian pulak kan semata mata .

kalau bella dah satu kelas tu , buat macam biase je lah. buat tak nampak atau ignore .

kalau ada yang membahan jelingggg sikit. :)

itu kalau bella la

am said...

selagi boleh buat tak tau . buat tak tau je lah.
tindakan nekad
1. tukor kelas (susah tu)
2. always dduk depan lec . bukan belakang si ex tu .
3. last .selamber berkawan takde hal kot .

little cart00n said...

buat bodo je..macm tak bnda pnh berlaku..heee..
kalau rasa tak selesa, jgnan pandang.. *gila kejam*

vampire's lovex said...

mintak tukar class kalau sekelas..hak3..




nak senang je kan..kikiki..





hmmmm,fes,jgn kapel dgn budak sekelas..hehh..




2nd,kalau tersermpak,trus pakai payung,sorok muka...itu kalau bawak payung la.....




kalau tak bawak,lari pecut...hahha

Misz-sakura said...

Eh, sama la situasi kita. Ahaa, tp nasib bek sy tak lama, x sampai 2 bulan cmtu je then disebabkan sumthing,putus mcm tu je,but i'm really grateful those happened hehe, maksud sy, hubungan tak jauh la. Kalo tak lagila tambah2 syg. Oh, what to say here is, just ignore je dia. Org ckp masa pengubat kan, so take ur time, n everything will be fine. Cool je sb maybe dia dah takde rasa pape pon bila tgk kita so y shud we?kan? Hehe. Ops terpanjang pulak

Raihana Izzati said...

Shows that ur happy with or without him.

Ignore him. Even though it is only on the surface that uv over him,do it.

For me,there's win and lose in a relationship after the break up. The winner is someone who could continue their life as usual after the break up.

Tunjuk yang kita bahagia. Secara automatik dia yg akan rasa geram. Bagi dia rasa yg he's no one. Tak penting.

As for lupa betol2 dalam hati, dont worry. Time will heal. Do something that will make urself busy. Then lama2 kita pun tak sedar bila kita lupa dia. Sebab kita sibuk dgn benda lain. And he's not one of ur priority at that time.

Time will heal. Goodluck :)

noraliza said...

pernah gak camnie..tpi bile dlm kelas wat tak tahu jerlah..ade gak jeling2..pikir positive..kdg2 bile pikir positive nnti last2 kite leh jadi kawan.

Yana@Nana said...

SALAM.. WAH kes berat kalu 1 kelas..
bengang msti ada.. tp buat dek je lah.. benda lps.. biarkn lps.. tul tak

Ip Man said...

buat mcm xde ape je..
x susah pun..

Eien Mohmad said...

wahhh! parah nehh kak (:

buat dunnoe jeahh kay, jgn tunjuk sgt akak rimas dgn dea , lagi dea suka kodd.

akak cool jeah. t mesty dea bengang sndiri then nmpak akak lagi pro (:

yeahh! chaiyokkkk ^^

Felicia Richard said...

kalau aku la kan..>.<
aku buat-buat tak tau je la. tehee

myna said...

ala...u buat bodo je.. pikir yang korang tak penah kapel pon before ni...hehe. tu pandangan i la...

Baby Gurl said...

ehem..ehem...asenye ain penah mengalaminye zaman sek kt SMART nak pegi teknik kan time tingkatan 4,.. time tingkatan 3 pun same kelas...

senang je...jawapannya BUAT TAK TAHU JE, BUAT BODO JE,

ala...kalau ain bole buat tak bercakap dengan die setahun wpun kami sekelas tingkatan 3 dulu takkanla awak dkt U...yg ramai kawan2 kan...wat bodo jee...

die pun mesti akan wat bodo je melainkan kalau die de feeling2 lagi menyesal ke apa ke..kan..haha

just, setia yang da de nie..lagI BEST...amacam?? pendapat i..? hehe =)

Marya Hana . said...

yana aziz : akak dah bese sangat buat2 x nampak.. haha.. :D

ohh adalah.....

Marya Hana . said...

bella ayub : susah nak hadapi sebab satu kelas.. bernanah mata kot terpandang.. walau benda ni dah lama berlalu, tapi tu ah kalau pandang mst teringat..

jeling ..? hehe. boleh jugak.. :P

Marya Hana . said...

am : wooo ni lah satu2nya ex yg i susah nak berkawan balik. mcm2 krisis rumahtangga.. nak lupakan susah. apekan lagi nak BERKAWAN. mak ai..payah tu am.. :)

btw thanks..

Marya Hana . said...

ellie : memang akak x hengen pon pandang dia.. tapi TERpandang tu.. aish.. ~

Marya Hana . said...

vampire : terbaikkkk lah cadangan u ni.. hahahahha. tutop muke pakai payong..? ok2.. kalau lari pecot lagi best kan..? :D thanks vampire..

Marya Hana . said...

miz sakura : ohh vvm.. nak panjang2 pon ape salahnya. this is ur space to comment anything u want :) btw, thanks 4 ur advice.. reallh appreciate..

ohh u 2 bulan je. i dengan die dekat 2 tahon.. tu mcm susah nak buang kenangan..

Marya Hana . said...

raihana : waaaa :D thanks so much.. ya, i know what r u trying to say.. sometimes, i just tell my self dat everything's is fine.. just forget bout him. he's nothing

tp tu lah..

erm, bila i buat entry ni..
i terfikir, i sebenarnya dah 98% lupakan dia.. and apa yg pernah berlaku..


so for now, everything's under control, i just can ignore him..

Marya Hana . said...

noraliza : i try utk fikir positive.. but we cannot be fren..

sebab entahlah.. x boleh kot.. and i lagi suke macam ni..

Marya Hana . said...

yana : yaa. benda lepas ni lah yg susah kita nak kikis.. nak move on memang senang..

Marya Hana . said...

love : yep.. i know.. :) love u..

Marya Hana . said...

eien : tu lah. actually akak dah lupakan dia.. tapi akak just tak suka tengok dia..

Marya Hana . said...

felicia : ya,i try.. memang buat2 tak tawu.. pandang pon x nak..

Marya Hana . said...

myna :kdang2 i pk macam tu lah bila berselisih dengan dia.. thanks myna..

Marya Hana . said...

ain : ohh dlu ex ain tu satu kelas eh...? haha.. takpe2..

kite memang setia dengan yg ni je.. tp kite rimas tgk muke ex kite tu.. haha boleh x.. :p

Deeba Debab said...

pakai cermin mata hitam masa dlm kelas. HAHA
tapi nmpk cm org buta plak.

couverv said...

Ajak jer dia kahwin terus, senang. Mula2 segan la, last2 best apa ? ha ha.

Dang Intan Duka said...

pakai purdah.. xpun pkai je topeng..

senang crita..

hihihi

peace

Marya Hana . said...

deeba : haha.. betollah, nampak cam buta lak.. pastu kompem2 kena sound ngan lecturer.. hehe

Marya Hana . said...

couverv : ajak sape kawen..? :O pelik je..

Marya Hana . said...

did : kau.. bab nak menganiaya aku ni pandai bebeno..

Amirrah Zawani said...

susah gak tu kalo ex sekelas.. buat tak taw sudah.. tp layan2 macam kawan2 lain gak lah.. i takda ex.. tp bf i sekelas.. lalala!! :)

Marya Hana . said...

amirrah : tu lah jalan penyelesaiannya, buat taktau... :)

eh bf u same kelas eh..? amboi ari2 dating lah..

Rozuan Ismail said...

tukar course..haha.

x de lah.buat bodoh je la.tak pon suruh bf u sekarang ikut u g lecture hall

Baby Gurl said...

ermm...ex ain kat smart tu satu2 je sekor yg pnh sangkut ler...mcmla awak xkenl die...

kami sekelas mse tu kitorg da xde pape...ain kan time tu benci giler kot dgn die sbb CURANG wakakak xleh blah ayat ain hehe =))

kalau yg kat teknik tu, xpnh la...sbb kami psgan sejoli smpi abis sek...tingktn 5..hehehe

pastu bru buang die tepi longkang...jht giler ayat ain ('',)

mmg la kite menyampah tgk muke ex kite lg2 bile terpikir die wat kite dulukan..jdi biarkan je..wat tak tahu je...kalau ain, ain akan igt benda kejam yg die wat kat ain confirm BENCI smpi MATI, sampai nxkn pdg2 la..wpun lalu or berselisih dpn mata sekalipun.. hahahahahahah pandg die sehina yg blh....JAHAT bukan i?? heheh =)

wannurfazrini said...

ex je kot. kalau masing2 dah tade feeling each other, semuanya mcm biasa tp still ada tatau eh nak ckp mcm mana!

Marya Hana . said...

rozuan : amboi.. nak kene ikot tepi ketiak la pulak.. ke mana aje bf mesti ade.. hehe..

Marya Hana . said...

ain : amboi.. kite dlu je marah.. sekarang boleh fikir positive..
lantak die ah mende da lepas kan..
tapi lagi bagos if die x muncol langsong depan kite..

ohh.. "sotong" tu hahahha

Marya Hana . said...

wannurfazrini : aaa, takde feeling langsong ...

TALKaLOT said...

i pnah gak jd cam ni tau yaya.. ex i 1 school. semak pale makcik tau.. but what to do.. just face it.. but ble dpn dorg just more cofident.. or u must pretend hot.. bia dia ase menyesal.. hehehehhehe...

Baby Gurl said...

ermm..mmgla...btulla awk ckp..tp ain xleh la...sampai mati kot ain igt diorg nye perbuatan jht hahahaha =)

ermm...mmg la lg bgs xmuncul lngsg dpn mata,..hehehe

ermm..sotong2 juge lerr dulu je kot...skg nie da jadi lelaki agknye..tmbh lg mesti de kot awek di hati die tu..hahaha agknye hot kot..? hot ke..=)

ermm...tpi yg xleh blahnye lg... awk pun kenal ex TEKNIK ain tu... diekan kawan FB awk...aitt xkan xknl kot..?
ermmm

Marya Hana . said...

syuhada : hahahahha.. kena bajet hot sket ah..? :D kelaka ah u ni..

erm, depan die memang i buat2 confident.. :)

hey, thanks 4 ur advice..
1st time u comment ..

Marya Hana . said...

ain : kite rase kite baru je remove die dari frenlist.. ce awak check.. hehehehhe.. rase cam xde pekdah je dok kat frenlist.. :p

syamimi fatin said...

kalu sy, buat bodo jela.. dlm kelas, xkn duduk dekat dgn dia. buat biasa je hehe

Marya Hana . said...

syamimi : haah. xkan nk duduk celah ketiak die.. kan kan..? kihkih..

Baby Gurl said...

eh awk tahu ke yg mn?? hehehe =)

ce citer..ce citer ce citer sikit =)

ok nnti ain tlg checkkan hehe =)

Marya Hana . said...

baru2 ni bday die.. betol ke..?
sbb ade sorang mamat ni, mutual fren dia awak ngan wanie je.. kompem ah si dia awak dlu tu.. :p

tp kite baru remove die.

Baby Gurl said...

oooo...haahh mmg betul pun pandai awk nie..hehehe mmg awk da remove diee kte da check mlm td jugak..hehee

Marya Hana . said...

ain : tu ah.. :)

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

maria...aku tak nak bg cdgn...tp satu je aku nak tnye...SIAPA ??? muahhaha..memandangkan aku BUDAK BARU di TEKA...hahahha.. SIAPA SIAPA SIAPA???hahaha

mira shahidan said...

mesty teringat memori lama je kann kan.heeee

Marya Hana . said...

layla : gila nak cakap kat sini.. nnt aku tunjok hahahahhahaha :D

Marya Hana . said...

mira : hehe.. malas nak igt, x menarik pn mira.. :)

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

ok....aku tunggu janda mu..eh...silap...ku tunggu duda mu..muahahahhaha...

Marya Hana . said...

layla : haha. gila... :D