ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, March 21, 2011

Tadah muka adalah kepakaran semulajadi.

"Soley soley. soley ley, solley solley".. tak habis gelak lagi si Johan raja lawak dengan usop penari kebudayaan miming lagu ni. tambah pulak baru baru ni aku balik rumah. semua orang terutamanya budak budak yang belajar jauh paling suka balik rumah. aku lak lagi suka duduk kolej. aman dan tenteram je.

kot balik rumah jap jap anak tarzan mengarah..


"kakak nak susu"

"kakak nak berak"

"kakak nak puting. ops~"
budak tadika itu masih hisap puting

ohh sorry dah ke laut.. aa, ceritanya sambil aku ngelap ngelap habuk kat depan tv, terdengar adik aku kata "soley". uiks. aku macam tak percaya. tiba tiba adik aku dengan confidentnya on computer. dan teros meneros bukak filem Hantu Kak Limah.

..........


dia buka tang lagu "soley soley" tu.
mak ai. terkezut gila. sejak bila dia pandai nyanyi lagu tu?
dengan cara and gaya yang tersendiri dia nyanyi.
semangat betol budak tu -.-"
yang lawaknya dia sebut "solley solley" tu dah bunyi lagu tamil




aku ada rakam masa dia nyanyi tu.
tapi nak jaga maruah dia punya pasal, tak upload lah.
gigi tengah takde pulokkkkkk.


so

untuk simpanan geli geli ketiak je nak tengok before tido malam.






credit to Fatin Athiera. aku tadah muka je

ni masa kelas cinephoto. lecturer suruh praktikkan apa yang patot.
tapi korang dah boleh agak kan?

kitorang praktikkan skill "menadah muka depan camera kawan".

jumaat ni aku gi trip ke Taman Negara Pahang.
sekali nak melawat perkampungan org asli

tak sabar okeh ! nanti aku akan update kat sini..



ni lecturer yang sporting habis.
dia just tengok je kitorang posing sampai nak patah pinggang

last last "bodek sikit"

"prof jom kita ambik gambo"



uhuk uhuk.





ni picture tadi after habis kelas CTU.
kitorang sedondon pulak tu padahal tak bercadang apa pon.


p/s: semalam erra fazira dengan protege dapat markah tertinggi. best gilak dah lama tak tengok erra fazira menyanyi :) so, semalam ter'layan mentor pulak.






20 comments:

Bellmikenzo said...

eh,gambar kat tepi surau 2 ngan prof rusdi kubon eh??( x reti nak mengeja nama beliau )??

Marya Hana . said...

bellmikenzo : yes, absolutely rite.. :)

Amirrah Zawani said...

tak sabar nk tunggu update taman negara.. teringin gak nk tgk org asli sebenarnya.. nti update k :)

weewit comeynya pakai tudung :)

Marya Hana . said...

amirrah zawani: tu lah pasal. i x pernah jugak tgk org asli.. insyaallah kalau ada, akan update kat sini.. :)

pakai tudung sbb kelas agama tuu :) tehee.

sueRAFE said...

kak marya. lawanya pakai tuddduuuunggggg. serius.

hanim azhari said...

hahaha wlupon da tgk byk kli citer antu kak limah tu ttp bole gelak tak hingat kn..nk2 part lagu soley2 tu..wakaka *xsbr nk tggu entri psl trip tu*

Cik Areen said...

amboi, prof da rambot itam.
makin muda nampaknye.
heheh.

juliet. said...

kalau adik tarzan tuh nyanyi sambil wat tangan cm usop tu kan best. leh tayang kt blog. mesti lawak. hahahaa.

eh. manisnyaa nenek ni bertudung. pheewiiitt! *dah. jangan kembang bontot! heee ;)

Marya Hana . said...

suerafe : mane de dek.. akak pakai tudong tu pon main sebat je.. hehe..

Marya Hana . said...

hanim azhari: haah soley soley tu dengan muke si johan bapak lawak.. adeh..

ok :) thanks. tggu ye. tatau nak update bila. sebab balik2 trip sah2 pengsan .. hehe

Marya Hana . said...

aren : tu ah, kau tatau ade gamba yg lebih kontroversi dari ni.. wakakkakka. sah korang membahan aku nnt, so aku malas nak upload..

:D

Marya Hana . said...

atiq : ohh yg bab tangan usop tu adek yaya x reti buat lagi.. nnt nak ajar die ah.. haha

manis eh.? prappppp. KOYAK T.T
haha. tenkiu.

.zara. said...

hehe.
itu tandanye adik yaya ikot perkrmbangan filem macam kakak dia jugak.
mana boleh kalah kan. heee

comel betol yaya pakai tdg.
rare. haha!

Marya Hana . said...

zai : wah~ ikot pekembangan filem tau. die tu siang malam main game je kat computer. agaknya dia xde wat ape tu yg geledah folder org, then terjmpe cte kak limah.. T.T


haha. pakai sbb CTU tu.
ip bape kali soh pakai tudong :p

Pocket said...

taman negara!!
peh pocket tak pernah sampai lagi tu.
sila tangkap gambar hutan banyak banyak yer :D

Marya Hana . said...

pocket : i pon baru 1st time nak pi ni, trip under subject.. :)

okie, i will..

Dayana Nasir said...

ayu je tau muka pakai tudung. haha

Marya Hana . said...

dayana : kalau x pakai tudong x ayu eh..? hehehehhe..

Shurazirah Sukhur said...

eh u look more sweet bila bertudung..xbertudung pun tetap sweet jugak..hee :D

Marya Hana . said...

shurazirah : hehe.. tu mase kelas i pakai tudung... :) thanks..