Thursday, March 17, 2011

Short film UiTM Neraka Di Syurga and karot marot eden.

Hai semua. hai new readers. thanks sudi follow blog orang busy ni. "busy" tido je. rasa rasanya nak update entry ni je kita boleh naik turon genting suka suki. punyalah lembab mak ai lagi lembab dari belajar addmath dulu. (erk, kantoi).




untuk kawan kawan baru follow blog ni, hai saya orang seni.
belajar filem tapi wayang dah lama tak tengok -.-"

macam mana nak ada masa tengok wayang? sendiri punya masa nak berehat pon ilek. balik balik just tukar baju and shoooooooting lagi. sampai bucuk bacin ah segala yang ada ni. syukur alhamdulillah short filem Neraka Di Syurga dalam proses post production sekarang. tak sabar nak tengok hasilnya.


tanpa mematahkan jari sebab terlampau mengarot menaip
jom kita tengok gambar shoooooting.

MAIN TALENT

abang za'ba as Faizal (suami yang curang)
dia ni ex Aswara, and now sambong degree kat UiTM ni ah
merangkap producer utk production ni
dia nampak serious tapi suka joget joget depan kitorg yg stress



ini Anna. (isteri yang terlampau makan hati and bunoh laki dia YES!)
Seni Lakon UiTM shah alam

wah dah macam promote korang lak haa.
mana tahu ada yang nak ambik diorang belakon


ok next !

ni pelakon jugak haha
pelakon dalam toilet kat rumah sendiri fefeeling Artis wanita terbaik


artis tak layak. bibik layak kot. tu je kau mampu marya T.T
dalam production ni aku jaga Konti and Technical Crew

tu yang tangan banyak terkehel dek angkot barang2 teknikal
umpama angkat Bob Lokman and Azwan ali tau

amboi amboi amboi


Sakaratul Maut ni tajuk lama
sekarang Neraka Di Syurga



aaa. tu akak konti dah keluarkan camera dia
dengan muka mengantok and selekeh

alahai~



kondo kat PJ
1st location




camera tu lagi gabak dari kau
harap maklom

ke tepi ke tepi


bila dah bosan tunggu satu scene tak habis habis
maka aku akan bajet periang depan camera

bila diamati elok elok
mana mata aku?? sepet sangattttt



buat macam rumah sendiri ye
nak posing sampai patah pinggang pon takpe




orang kat belakang sibuk setup lighting



kecot perut mak
jangan ah hala pisau cenggitu



ni junior semester satu diploma
abid yang sangat berbakat lukis storyboard

so sape2 pemalas lukis storyboard upah ah abid ;)
(pesanan pada diri sendiri)



fuh fuh minom setegok air.
penat jugak menaip ni padahal menaip je pon~
bukan suroh kau menoreh getah pon marya





tu dia abang DP kita merangkap editor
abang am

dia ni kalau cakap macam berbisik
kena pakai loud speaker haha



make up kak ika kelasssss sangat




crew production ni pakej sekali dengan buang taik kucing tuan rumah
nasib baik kucing tu comeyyy gebuuz macam zizie ezzate



kak ros , assistant director

junior kata kak ros garang?
padahal suara dia selembut salju je kot
pelik betol dengan budak budak sekarang tak boleh kena tegur sikit



dalam production standard lah kena tegur an~
tu lah pengalaman namanya





ni ema. ingat lagi "hantu kak limah uitm"??
haha. ok lah kawan kawan , bye.


p/s : thanks semua. semalam japanese test OK belaka. sebelum test dok bayang macam macam. takot tak dapat jawab. sebab ni oral and reading test. nak menjawab dalam bahasa jepun tak boleh tulis atas kertas and then baru jawab.


masa nak blah tu dia kata nak simpan props aku.
sebab nak tunjok dalam kelas nanti. apakah?

aku lukis cincai gila kot.


kalau adik aku yg tadika tu tengok sah dia gelak sampai tak cukop nafas.




28 comments :

Bellmikenzo said...

bestnyer shooting...teringat masa part 1 dulu pernah shooting short film 'bunga harum bau sampah'...ble hari karyawan eh??dah lepas ker??

Dayana Nasir said...

u tak berlakon sekali ke? haha

Marya Hana . said...

bellmikenzo : mengimbau kenangan lalu lah ni..? hehe. belom trlepas lagi. i'm not sure bila tarikhnya. yg pasti this april.. :)

Marya Hana . said...

dayana nasir : ohh x . i crew.. :)

hanim azhari said...

cambest je shooting2 terase cm artis pulak kehkeh

Marya Hana . said...

hanim azhari :best mmg best. tapi penat dia toksah cakap la..

hehe. mule2 belakon projek uitm, nnt bila dah pandai carik makan, jadik artis lah.mcm my classmate..

Mr feckry said...

one dey lu pasti akan ke layar perak

yatie's EPISODE said...

bestnyee. yati nak sgt tgk cara pengambaran filem. mcm best je kann. hehe

Marya Hana . said...

mr feckry : eh confident je.. :p

Marya Hana . said...

yatie : rumit tau org filem ni, serious.. tp kalau teringin jugak nak tgk, jom ah join kitorg.. hehe penattttt

Nanie Hussin said...

marya! good luck tau for your study. if kte minat mesti enjoy je rasa nak buat semuanya. keep it up marya!;)

Marya Hana . said...

nanie :erm betol ape u cakap tu, kalau minat, buat ape pon enjoy je, thanks.. :)

Dang Intan Duka said...

wah...pasni ada shooting lg ker??
memang power la..hoho..group lain tajuk ape plak??
ble jumpa nanti bleh la tunjuk kat aku hasil nie..haha :)

Jayllytaa said...

wow..nice job...oramg seni juga u..bst la...gudluck!

Marya Hana . said...

did : kali ni berentap 10 group weh, mana nak igt tajuk 1-1. dlu2 paling banyak pon 6 group an..? aaa.. skang len..

insyaallah. kot jmpe kau lah an~ haha.sem ni ada hari karyawan weh. ley lalu red carpet. haha

Marya Hana . said...

jayllytaa : haah. org seni.. thanks.. :) u org seni jugak ke..?

Daboo said...

Berlakonlah wehhhhhh ;)))

Marya Hana . said...

daboo : banyak ah kau. aku dak screen, buat kerja belakang tabir je ah..

Myra Arshad (: said...

waahh. kalau u berlakon sekali lagi best. hihi :)

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much :)

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

Marya Hana . said...

myra : hehe.. xde mknanya .. :p

david said...

mantabbbbbbbbb.....

shila said...

hai si chantik!!

Marya Hana . said...

david : apenye..? huhu..

Marya Hana . said...

shila : hai. sy comot.. :D

juliet. said...

nak berlakon skali buleh enggak? ishhh. best tol jd plakon nih. cool. why dont u plak blakon? nak tengokkkkkk

Marya Hana . said...

atiq : best ke jadi pelakon..? maybe best sikit dari krew.berhempas pulas nak set up macam2.. T.T

OHH.. insyaallah nnt akan belakon.. tggu ah short film akan datang :p

IpMan said...

rekemen la i jd pelakon tambahan filem2 u nnt..
wakakkaak
=D