ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, March 21, 2011

Persahabatan umpama dalam filem 3 idiots.


Bukan kekasih sahaja bertukarganti. kawan pon boleh jugak. misalnya :


naik sekolah rendah. sama-sama pemalas buat kerja sekolah kena denda pon boleh jadi kawan baik akhirnya. dah kata satu kepala kan -.-


sekolah menengah zaman remaja yang tak dapat dilupakan. lagi banyak gosip. tapi dah mula pandai bercintan sana sini so lebih banyak topic yang boleh diperdebatkan dengan kawan kawan. cakap pasal jerawat kat muka, kau pakai product apa. di kala ini sesungguhnya persahabatan akan jadik lebih kukuh.



zaman universiti ni macam macam hal.


kalau cakap pasal persahabatan ni sedih jugak.
yang mana kawan kawan tido sebantal dulu semua dah bawa
haluan masing masing (T.T) sedih kan? realiti.




sekurang kurangnya mereka pernah menceriakan hari hari aku.
terima kasih kawan kawan.
& jadi motivater masa aku putus cinta dulu :)
masa tu aku just ada korang. kita pergi TS jerit jerit bagai.

sekarang ni even lalu sebelah sebelah tercium bau ketiak
pon belom tentu bertegur sapa kan ~



tapi ni satu kes lagi.
omak kau.



Yaya...

Ingat tak tyme kite gado ngan Wan sampai nangeh2?

Ingat tak tyme kite gi shooting Gitar muke cam keling parya 2-2?

Ingat tak mase kite 2-2 penakut tibe2 nak tido sesame mase kite tgl 2 owg je kat umah lepas balik shooting?

Ingat tak kite masuk toilet sesame sbb da lambat test En. Max?

Ingat tak kite duk bergelak sakan dalam bilik ber-2 sampai keluar2 air mata?

Ingat tak Areen selalu tunggu ko makan yg gile lembab tuh?

Ingat tak kite selalu kebulor tgh mlm carik bege kat blakang blok laki?

Ingat tak kite tak mandi 1 ari siapkan storyboard En. Max?

Ingat tak sume tuh?

Areen sedih duk kat sini.

Kat sini tade ape yg boleh buat Areen happy.

Areen tade kawan macam ko kat sini.

Areen tade sape pon kat sini.

Kalo mase buleh flashback, Areen nak stop kan mase tyme kite sesame hepi ngan Mangges, Dayah and Faiz.

T____T





aren & dayah. myra, ain and yana jugak :)
korang still kawan aku sampai bila bila.
kawan susah dan senang.


pecah rahsia semua kau ungkit balik HAHA.
kau buat aku sedih malam ni.

sentap nok bukak facebook je ternampak note tu


jeng jeng jeng. hero of the day :D
suka tak? bahahaha.

p/s: aren jangan sedih sedih. nnt aku usong ip pergi lawat umah sewa kau eh.


18 comments:

mira madihah said...

betol betol

Dang Intan Duka said...

adussshhhhhhh!!
hiba plak aku bc....:(
adoi..jgn la mcm ni..
aku ingt korang gak..walaupun aku jauh...

jumpa2!! pasti kan jumpa :)

miss u.. :)

Khai said...

kalo dulunya kawan..tiba2 terpisah, tapi kalau kawan tetap kawan namanya. that the facts :)

fasha said...

memang best hidup dapat kawan2 cmni :)

Cik Areen said...

owh tragis nye gamba yg last tuh.
sape ntah name mamat tuh.
areen lupe la.
bkn dlu dye suke kat ko ke/
haha.

ehm, siyes areen sedeyh kat cni. T.T

Marya Hana . said...

mira madihah: :)

Marya Hana . said...

did : tu ah aren buat sedey doe.. haha.. tu ah, jgn x jmpe.. JUMPA!

Marya Hana . said...

khai : betol tu.. :) thanks khai.

Marya Hana . said...

fasha : wah fasha sandha comment.. haha.. hehe.. :)

Marya Hana . said...

aren : nazrin ah. pakwe sndri pon lupe.. suke aku? mane de.. korg yg wat cte T.T die suke tanye2 kat aku je. x bermaksod suke.. ngok..

tu ah, sedey gila bace note kau ni.. take care..

yatie's EPISODE said...

yati pon telah merasai ble kehilangan kawan mse dip mse prac nih. sedihnyaa T_T

Marya Hana . said...

yatie : ohh, kenapa..? sabar lah ye.. :)

liyanaziz said...

kenapa ada macam lara sikit entry ni??? hukhukhukhuk.. dah nak habis sem, lepas ni mesti terkenang segala macam cerita yg tertinggal kat puncak ni.. =(

Baby Gurl said...

salam...

tumpang tanya...ain yang awk maksudkan kawan susah senang tu kite ke?? heehhe maklumla ain kan ramai hehehe...mana la tahu ain tu kite kee...kan..opss..adoii pasan pulak.. =)) kalau bukan ain kite tu malunyeee +)))

Marya Hana . said...

yana : haah. layar lara sangat entry ni.. kak aren tu haa berduka lara.. :p entah apo kono..

Marya Hana . said...

ain : eh memndai awk je. ni ain lain ah.. name dia nor ain maulad. ekekkee. awak ah.. :P

Anonymous said...

knp aku bru prasan ade ko tlis ni?..
huhu.. ko lar kwn susah senang,haruk maruk,gelak tawe.. smp ble2 pon kte ttp sahabat!... aku xpenh pon lupe kt korang... sume aku kenang.. ko lar yg sllu pkse aku makan walaupon ko 2 kurus tp ttp nk bg mknn ko kt aku.. waaa tragis betol...
(ketik kemetot)

Marya Hana . said...

kecik mektot : tu lah pasal.. aku kan memang suke bagi makanan kat org.. T.T ape2 pon kite tetap sahabat..