ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, March 30, 2011

Gambar beriban. Internet mesti sepantas kilat yeah.

Aku ni hari hari syok sendiri sebab bukak blog sendiri 25jutakali sehari. BLOG SENDIRI tau. lainlah aku bukak blog Hanis Zalikha 25jutakali ke. munasabah jugak sebab tengok si cantek tu memang takkan puas. ni apa kes aku dok menghadap muka sendiri? loya je macam.


bila aku tilik tilik blog aku ni apa yang tak kena?
then i found the answer.

aku tak update lagi pasal Taman Negara Pahang -.-"
ok fine, saja buat buat lupa kehkeh. busy sikit lately


biar gambar bercerita..




ok adik adik kakak kakak abang abang,semua !
bas tak gerak lagi dari Uitm ni lagi oi.. dah keluarkan
camera snap snap sana sini.


maaf kegatalan tangan dah mula menyerlah


tak puas dengan ini, dia nak jugak tangkap gambar lagi sekali.
perhatian ye, dengan pose yang sama -.- wuu aku ketandusan idea
macam mana nak posing


kruk krek kruk krek

kami gerak lebih kurang pukul 6.30 petang.
dan tiba di TRV Motel pada pukul 1 pagi .
kematu vontot . ceh.


sampai sampai teros nampak tilam and penginapan yang sumpah selesa and berpuas hati alhamdulillah. yang si marya ni puas bebeno lah hatinya sebab "terlupa bawak selimot". aku tak gheti tido tanpa selimot. kalau tak, alamatnya aku tido mengigau ah malam tu. nasib baik motel ni complete siapkan segalanya. soo ceritanya malam tu nyenyak ah tido :)


cuma kawan sebelah tido macam bunyi
harimau mengawan..

dok "auuumm auummm iiikk ikkkk"
sound effects sangat.


esoknya bangun pagi pukul 7.30 pagi , sarapan and teros
gerak ke Taman Negara.


persoalannya. NAIK APA?
bas uitm dah balik meninggalkan kami malam tu.






fresh air haaa. ada lebih kurang 3 macam STORM tu
dok mengangkot kitorang bawak ke jeti.

dudok dalam? non hadoooo.
semua dah macam pendatang asing. kahkan. kena dudok
belakang macam pelarian dah.

myanmar mari ada. indonesia mari ada. bangladesh mari ada.

actually banyak gambar yang tak dimasukkan lagi. sebab dalam kamera kawan. hoh alasan lagi. muak muak. yelah weh. tak sempat lagi nak mengemis gambo kat diorang. sobs sobs. nanti aku update tau tau.

ok picture2 selepas ni takde muka wa.
sebab wa yang tangkap gambar maaa.

ni lah hasilnya. tak seberapa, daku sedar T.T











nama dia khurra sendat
adik beradik fasha sandha ni :D
lain mak lain bapak









susah gila nak tangkap labah labah and sarangnya.
memandangkan lens takdelah secanggih aizul marcello
hehe touching pulak



aku kasi tajuk untuk munga ni.
eh mengada, BUNGA.

ku di halaman rindu. geli tak? haha
tuptup nampak bulu ketiak korang gugur



anak pokcik ramli
si marina ilmar


on the way ke perkampungan orang asli
masa ni get ready nak kena lenjon dengan abang abang
bawak boat, tak baik nyah. macam tikus basah memasing .



this is one of the house.
creative tau. kalau korang teliti atap rumah diorang


demo hidopkan api



his name's zizan.
bukan zizan JOZAN tu tau

friendly tau. siap pose untuk kitorang.
macam tau je kitorang nak buat assignment nanti hikhik


sumpit dia sumpit!


ni lah TRV Motel. best gila and abang abang
kat situ semua sporting dok layan kitorang karaoke
malam malam kat bilik bawah tu.

tapi satu motel boleh dengar suara.
wah gitu ~



ok dah nak habis. nak balik dah.





ni geng azwan ali amboi amboi amboi
nak buat aktiviti "kaknam" tak pandang kiri kanan




badan aku sekeping macam pokok kelapa
wuuuuuuuu T.T



SOMPEK LAEI pompuan ni adeh adeh
sakit pinggang haaa

bogambo yooooo




nana hazman and kak era :)
thanks kak era sebab sudi join and jadi pengiring kami

kata kata terakhir, BEST gila trip ke
Taman Negara Pahang.




34 comments:

yatie's EPISODE said...

gambar telah cukup secukupnya menjeleskan yati T_T

liyanaziz said...

wahhh... bestnya! cantik2 gambar2 yang di snap...
ni under subjek ke kak?

nur hanim said...

waaa..seronok la..cm nk pegi jep

iday said...

bestnyer jalan-jalan,,gambar semua cantik2,,hehe

Khai said...

pegi trip wajib bwk kamera, x pgg kmera rsa mcm ilang tgn n mata.wuwuwu

btw. mmg best tgk trip nih. :)

p/s: dorang ckp sem ni nak pegi tasik Bera, ble ntah. huhu

Eien Mohmad said...

wahhh! beshh beshh. pic akak mmg lawa lawaa (:

little cart00n said...

tak ajak elie pun!! :(

Marya Hana . said...

yatie : ni baru sikit. ada lagi gamba kitorg mandi sungai pahang, kena simbah ngan abg2 boat.. tp kat kawan akak.. T.T

Marya Hana . said...

yana aziz : akak bab nature lemah sikit ah nak tgkap. tatau nak tgkap ape. tu ape yg dapat je ah..

haah under subject, cinephoto..

Marya Hana . said...

iday : jalan2 sambil buat keje dear.. :)

Marya Hana . said...

khai : tasik bera? best jugak tu.. sebenarnya mana2 pegi pon best, asalkan namanya MERAYAP.. hehe.
dr dok hostel je haaaa..

Marya Hana . said...

eien : x lawa mana. kawan2 lagi hebat ...

Marya Hana . said...

ellie mucuk : heee. akak pegi under cinephoto ah.........~ BEST....

Mira Cikcit said...

heeeee... comelnya beruk-beruk kat taman negara,..

hehe.. maksud sy.. comelnya Kak Yaya ngan Kak Fatin.. Hihi
Suka style Kak Ya snap picca.. cantik

Marya Hana . said...

cikcit : beruk2 kat taman negara tak bape banyak. kat umah 2C17 ni banyak.... haha

ohh tenkiu2.. :)

Dang Intan Duka said...

best gila...hohoho..
pasni ada g mana2 x?? ;p

Marya Hana . said...

nur hanim : aaa, gi lah ngan kawan2.. best sgt.. :)

Marya Hana . said...

did : best kan..? haha. rugi kau xde.. lepas ni..? erm.. belom plan lagi..

EzSyA said...

bestnye!akak xpenah lagi pegi kt sini
gamba2 ni sgt menjeleskan ok! T___T

Cik Nathrah said...

even kite ni orang phg, tp xpernah jejak lagi ke sane. hahahah/ sadis kan.

EZAN IDMA said...

best sgt taman negare ni. tp penat gile nak smpai ke canopy tu! hehe

Marya Hana . said...

ezsya : kak, memang best. hehe. ni gamba je, kalau pergi sana lagi terasa keseronokan. wah~ :)

Marya Hana . said...

cik nathrah : siyes? ajak abugona pi sana.. banyak aktiviti yg best utk kite.. :)

Marya Hana . said...

ezan idma : hah. memang betol dear.. naik pitam dibuatnya.. panjang gila canopy tu. naseb x saket jantong je.. :P

Naddia said...

ooo! kim slm kat adek bradek lain mak lain bapak fasha sandha oke!

sy dlu pon puncak perdane. tumpang tido sane 2 tahun^^

Marya Hana . said...

naddia : hehe. dia fasha sendat.. bukan fasha sandha.. :p

aik boleh pulak tumpang tido puncak perdana.. hehe. accounting eh..?

Amirrah Zawani said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
bestnya.. bilalah berpeluang nk ke sana entah.. harap2 dapat pg gak one day.. :)

smart gila gambar bunga tu :)

Marya Hana . said...

amirrah hazwani : insyaallah. ajak lah kawan2, lagi ramai lagi meriah.. BEST SGT..

ohh bunga tu, thanks..

NOR ZAKIAH ABIQAH said...

awak sangat cantik. :)

tgk pic2 awak je. ngee~~

Marya Hana . said...

nor zakiah: hai.. ohh tengok gambar2 je ke..? entry x bace. ep ep..

btw, thanks.. eh serious i bese je..

NOR ZAKIAH ABIQAH said...

entry baca gak la dear.
baru follow.
So, pasni boleh la tgk ur entry.

serious talking. U cantik.

Marya Hana . said...

nor zakiah : hehe.. its ok. just jokin'..

hee. cantik ke..? x ah :D

dd.hasnidar said...

ok.puas hati dapat tgk org lain pegi taman Negara.heheh..datang lagi tau!

Marya Hana said...

dd.hasnidar : insyaallah.. tapi jalan die memualkan.. haha.. :D