ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, February 28, 2011

Sekarang musim HANTU HANTU belaka.

"A pocong is an Indonesian ghost that is said to be the soul of a dead person trapped in their suit. The pocong suit is used by Muslims to cover the body of the dead person".
(Wikipedia doh)



nak update entry ni siap cari info kat wikipedia, gila sawan aku hari ni. rasanya kena mandi bunga baru waras. eh sebelum tu sape sini takot hantu? confirm ramai tengah angkat tangan macam usop. ok terima kasih kerana jujur.



aku bukan berani sangat. tak jugaklah penakut bebeno. suam suam kuku orang kata. kalau tengok cerita hantu aku gelakkan hantu ada ah. sebab kadang kadang hantu pon nak masok raja lawak, kelako memanjang. what the heyy.


haish maybe trend semester ni semua orang dah gila dengan Hantu Kak Limah. sampaikan teaser Hari Karyawan pon bertemakan Kak Limah semata mata.


kita flash back sikit boleh?


ni bukan Kak Limah ye adik adik
"ni Kak Limau"



geng hantu kak limau



ok on the next day group aku pulak yang shoot teaser



kak shila, abg am and karl



semangat waja panjat bukit bagai

panas terik satu hal.

yang mana dah sedia "putih" bertambah tambah "putih"



jangan nak usong bear sangatlah pergi shooting je kot

ni prop lah wey

tapi yang gedik pegang memanglah aku

tak boleh buat apa


ni shoot benda lain -.-'



Kak limau in da house ! haha



teaser dokumentari terbaik ni payah jugak
tapi best sbb parody
kita tak payah nak risau sangat
janji org "gelak" je masa Hari Karyawan tu nnt



ranting sama besar ngan org pegang ranting

sabau jelah


candid. siapa yang tangkap gambau aku
dikala aku sedih dan pilu ni
ahaks



tengah lepak lepas minom coke limaenam tegok
tiba tiba ternampak meon tu
nampak tak? landing kat tepi pokok


aku rasa dia mengintip kitorang tengah mengumpat
notty tau



ok. aku kena make up talent.



make up hantu takdelah susah mana
aku tepek bedak + air sepenoh hati



krew group tiga gembel gila boleh lepak
sembang sembang dengan pocong.

weehuuuu.

aku yang make up kan dia pon cuak
kadang kadang terasa dia macam kung fu panda


aloh. hero disamping pocong yang dicintaik.
hehe.


OK, teaser 3-3 kategori dah siap dalam masa satu hari.
cuma batery camera tak dapat bertahan lama.
ni je yang sempat :)


ok, minggu depan shoot short film pulok.
bila lah aku boleh goyang kaki ni?

du du du.


35 comments:

alexa yussida said...

fuyoooo...baru nak tanye pesal bawa bebear lam utan bagai..hehe..props upenyee:) awak lawa!suka tgk

shinkumifatin said...

jangan lupa ya......telekung tu...berharga tu..ahakz..hahaha..

Marya Hana . said...

alexa : haha. tu lah, ape kejadahnya bawak bear tu dalam hutan ni.. ~

eh, awk lagi comel lote :)

Marya Hana . said...

shinkumi : kat ema la ngek... ~

Dang Intan Duka said...

good luck!!! :)

pilotHans said...

gambar itam putih dlm utan/blukar leh jd seram gak..huhu...tuelaa, br nak tanya sal bear..sib baik props...huhu....so awak ni tukang makeup antu ea.. unique ^_^

musya said...

shooting cite hantu bukan malam ke kak? :P

Marya Hana . said...

did : thanks ngek..

Marya Hana . said...

pilothans: hehe. bear tu membawa kemusykilan ramai org pulok kan..?

ohh kitorg xde jawatan yg tetap sebenarnya. sbb just shoot teaser, so main bantai je kita nak tolong ape dalam group memasing...

make up 2 pon men bantai je :p

Marya Hana . said...

musya : soklan yg bagus :) prihatin .. aaa, teaser utk hari karyawan ni harus di'parody kan.. utk buat lawak je.. so ape yg sedia ada dalam filem, kitorg just tiru shot je, yg lain2 elok kite "menyimpangkan" sikit supaya lebih parody.. so dalam filem cerite hantu malam kan? yg ni siang.. :P

reference teaser ni "filem khurafat" yg shamsul dokong mayat tu..

specky gurlz said...

seronok je tgk..smge succes selalu ye..:)

EmA HAna (^_^) said...

oii....kak limau ko panggil aku..siyot...hahhahha....ana pocong cun kot.muka xscary lgsg kan....hahhahah

Marya Hana . said...

specky gurlz : seronok tgk je.. sebenanya mcm nak mati dah busy gila minggu ni terutamanya.. T.T

hehe. thanks ..

Marya Hana . said...

ema : mcm kung fu panda doe.. hahahahha

The Untold Story said...

penat je aku mekapkan kak limah...tp...gamba aku xde pun dlm pic geng antu kak limah tu..uuuu..xpe lah marya..aku sedar..aku cuma tukang tepek bedak jee...T_T ngahahahah!!

fyna said...

huhuhu.
sanggup tue...





jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Marya Hana . said...

nana : kau buat ayat touching an..? haha. sorry ah. gamba kau nga tepek bedak kak limah tu aku xde, kan time tu aku belom dtg.. ape ah. aku sampai2 kau ngah jage si puteri gunung ledang..

Hackers said...

wah..pengarah filem ke ni?hehehe

Ip Man said...

skali pandang pocong tu mcm org baru blk haji pulak..
ahahaha..

u menten cun je..dlm utan ke lua utan ke.. =D

Nasuha Salleh said...

pocong nye pakai bedak sejuk ke =P
hehe
agk ngeri kalau tgk di lewat mlm..uuuu

nuruljannah sukhri said...

boleh x pergi town make up mcm hantu?

Marya Hana . said...

hackers : ohh budak pengarahan Uitm.. :)

Marya Hana . said...

love ipman : hoh balik haji..? ade ke patot .. :p

eh u bodek ade ape2 ke ni.. musykil..

Marya Hana . said...

nasuha salleh, lebih kurang bedak sejok. kahkah

erm, siang pon kitorg takot kot aritu.. org tengah memancing pon usha pelik ngan pocong kitorg tu haha

Marya Hana . said...

kak yuyu: ohh boleh je..clear town, semua larik x cukop tanah..

FarhanaFabulous said...

tak tkot ke jadi pocong? scarynyee...

Marya Hana . said...

farhana : hehe. die takot lah. tapi ape kan daye, die terpakse tolong kawan2.. hehe..

yatie's EPISODE said...

hihi. hantu kak limau yang lemau kann. hekhek

ni di tayangkan kat pawagam tak? hihi

Marya Hana . said...

yatie : hehe.

eh no la. ni utk hari karyawan Uitm nnt.. :D

hamzah ian said...

ala la la.. hana ni cun ah

Marya Hana . said...

hamzah ian : eh eh.. mana de..

nabila faryzza said...

hari karyawan uitm? bilanyaa?
bte, pocong tu taknmpak takot, tapi cm comel jeee. :)

Marya Hana . said...

nabila : aa, memang mcm tu, sbb kitorg buat parody, bukan buat cerite hantu.. :)

Cik Areen said...

yaaaaa!
nak itot g shooting, leh?
ngee~ :))

Marya Hana . said...

areen : rindoo shooting ke cik kak..? haha. boleh je.. jom ah, shooting criss cross 11,12 and 13.. minggu depan..