ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, February 25, 2011

Andai Ku Tahu kapan tiba shootingku.


Terok bebeno. Tak tahu nak menggambarkan macam mana lagi. Kadang kadang terasa macam nak buat perangai "taknak" senyum dalam sehari. Tapi senyum tu kan sedekah :) so aku tetap bersabar. Minggu akan datang ni aku ada 4 presentation + kuiz. botak lah kepala mak nyah. shooting makin dekat, pre production je dah cukop memeningkan kepala. malam semalam bertungkus lumus siapkan storyboard untuk teaser Hari Karyawan UiTM.







tuptup lecturer kesayangan kata :
"storyboard tak payah dulu pon takpe. awak pitching idea pon dah ok"

aisehmen. kalau aku tahu, aku tidur nyenyak nyenyak malam tadi T.T


ok berbalik pada Hari Karyawan tu, semester ni fakulti TEKA baru anjurkan hari karyawan. ala ala MTV award lah konon konon. so projek cerita pendek akan dipertandingkan masa hari karyawan tu. macam biasa ada anugerah Pengarah Terbaik, Cerita Pendek Terbaik and macam macam lagi. so group aku dipertanggungjawabkan buat teaser :

Pelakon Terbaik

Skrip Terbaik

Dokumentari Terbaik



teaser yang kami hasilkan mestilah di'parody kan. ahah. nak buat lawak depan kawan kawan pon ada "masalah peribadi", ni kan pulak nak buat comedy untuk malam Hari Karyawan tu. apa apa pon, kitorang cuba buat yang terbaik. cuba try test!



Bila idea lecturer dah approve, esok kami akan mula shoot teaser.
ya allah, dugaan betol semester ni. semenjak Prof A.Razak Mohaideen jadi Dekan Fakulti TEKA, fakulti semakin banyak bengkel pengarahan and tiap tiap semester confirm and confident akan busy dengan shooting sana sinunnnn.



OK sebelum memulakan hari busy anda,
INNERSHINE satu :)

dulu masa zaman sekolah aku ada masalah mata kekuningan. orang kata kalau mata kuning ada masalah dengan "hati". tapi dah buat check up bagai, alhamdulillah sihat .




rindu ngan budak ni.
yelah kakak dia tak balik rumah dah berapa minggu pulak.



16 comments:

Bellmikenzo said...

Dulu memang ada hari karyawan,tapi sejak hatta amik alih jadi dekan hari karyawan dah x der..tapi x sangka bile prof razak jd dekan dia wat balik hari karyawan...mesti best!!!

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

wah cantik nyer die

juliet. said...

ohoooo..gud luck ye makcik..anda pasti boleh punyeeee!! :)

Mya Myra said...

di sbbkan mata kuning la bole lepas kua dr tknik n msuk skola tepi kubur:P

twinkle twinkle said...

patut la akk lawa,,mkn inershine rupenye ;DD

yatie's EPISODE said...

akak berlakon sbgai ape? nanti msuk vdeo cerita! hihi

specky gurlz said...

hehehe..chaiyok3x gud luck ye..

Marya Hana . said...

bellmikenzo : ohh dulu ade ke.? tatau pulak. sbb Mr. K kate ni baru kali pertama, b4 dis memang ade hari karyawan, tp yg simple2 je buat kat library.. kali ni buat besar besaran..

Marya Hana . said...

muhamad luqman : eh merepek pulak..

Marya Hana . said...

atiq : thanks makcik.. sekarang memang dah lemau gila.. T.T

Marya Hana . said...

myra : bongok. kau igt lagi an? haha. tau xpe... :p

Marya Hana . said...

twinkle2 :mak akak yg paksa mnom innershine.. :p

Marya Hana . said...

yatie : eh akak bukan budak seni lakon.. akak budak screen/ belakang tabir ler.. hehe..

Marya Hana . said...

specky gurlz: thanks dear....... :)

yatie's EPISODE said...

yeke? aiyaakkk. malu i. T_T

Marya Hana . said...

yatie : xpe xpe.. tatau kan.. ~ hee.