ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, January 26, 2011

Sikit lagi kakak kat BSN nak kena congkel biji mata.

Kita selalu menyimpang jaoh dari plan asal. contohnya, nak bangon pagi pagi lah konon pukol 6 pagi (kira awal lah bagi aku). Bila alarm merengek, kita hentak jam loceng kasi mampos. and melayari bahtera semula zzz (T.T)

sama kes dengan semalam. asalnya aku dengan dia mau pergi beli no pin kat BSN plus ambil gambar konvo kat uitm induk yang selama ni takde kesedaran nak ambik.


eh menyelit sekejap. masa beli no pin tu dah lah tunggu berejam. then akak kat kaunter tu pikir dia diva agaknya. anita sarawak tengok dia pon menangis oh. kerek nak mampos. dalam borang tu dah masokkan nombor ic. then tiba tiba dia kata "bak ic". then kawan aku macam kureng dengar "sorry?". then ppuan tu buat derk je. ish. awak tu orang Melayu, berbudi bahasa lah sikit. kitorang malas nak tanya lagi and letaklah ic depan muka dia.

lagi sekali minah tu buat derk je. mula mula aku bersabar. dah sampai aura supersaia aku, siaplah minah tu.

"tak payah nak kerek sangatlah!.. ni pelajar degree.
bukannya budak sekolah"



haaa. kan mulot aku dah terlepas. agak agak lah. bukannya mulot kau ada emas. kawan aku cakap terima kasih masa nak blah tu. dia tak jawab pon, menjeling ada ah. kalau kat tangan aku ada garfu time tu, aku rodok mata kau :D


ok habis cerita. bersabar..
(bersabar apa. masok kereta aku bebel lagi)


tup tup sampailah kami kat Sunway.


teman kawan kawan dia pergi Sunway, ada yang tengok movie, and ada yang nak karaoke. yeay. sebab dah lama mengidam mau makan ayam penyet and happy soda. best gila happy soda dia. memang aku betol betol happy sampai menguap berapa ratus kali.

mengantok yg amat. tak pernah pon selama ni merayap terasa mengantuk. tapi mengantok pon dapat jugak aku beli baju raya cina aku nanti. tapi kali ni aku tak beli cheongsam, sebab lepas raya cina aku taktau dah nak buat apa dengan baju tu. huhu. so aku beli baju biasa biasa aja. hope mak aku tak mengamok, sebab baju tu hitam merah. hitam kan tak boleh pakai masa raya cina. suey katanya. tapi aku yakin, baju aku lagi banyak merah dari hitam ..


balik balik aku memang tergoda habis tengok katil.
konon nak rest. last last tertidur teros aku!


hee.








20 comments:

Am said...

beli no BSN ntok pe?

Marya Hana . said...

am : utk MUET.. nak ambik balik, sbb x puas hati dgn result aritu..

ziema said...

huh!! ziema mmg menci ngn staff BSN ni dear.. mmg pnah n slalu je kne cmni... nape ek dorg cmtu??

kot ade training psl lyn customer dgn sgt 'baik' kot???? :p

nuruljannah sukhri said...

kakak kaunter bsn mmg mana mana pun sama je..mcm best sgt je diorang boleh pakai baju batik wane oren tu.nyampah

liyanaziz said...

jom amek sama2.. eh, semalam kan, nampak abang IP isi minyak dekat petronas seksyen 7.. weewittttt!! hahahahaahahah

Marya Hana . said...

ziema : ohh, u pon penah kena..? diorg ni melampau gila. patot ah x ramai gune BSN :p pasal staff die agaknya..

Marya Hana . said...

nuruljannah : aaa,macam tu ke..? hehe. ouh semalam diorg x pakai lak baju batik 0ren tu. pakai baju bese, tu yg kerek lebey agaknye.. :P

Marya Hana . said...

yana aziz : akak ade sekali la tyme tu.. lam kete. haha. sbb kitorg pi isi minyak kat ctu lepas pi induk..

Ip Man said...

love..
sabau je la k..
nanti kot kita pegi bsn lg kita bawak garpu ok? =D

anyway..thx sangat utk kasut tu!

LOVE U!

Dang Intan Duka said...

aku xpk lg nak amik lg skali..
myb sem depan kot..

Am said...

ow.. wat leklok g muet kali ni~ =)

Marya Hana . said...

love : hah. u siap2 letak garfu lam kete lah k.. senang nnt, xde ah tertinggal..

ur welcome.. :)

Marya Hana . said...

did : yeke.. bagos lah.. :) aku amek sekali ngan awa , karl and kuera..

Marya Hana . said...

am : insyaallah.. :) haha

Mya Myra said...

slalunye bsn bdk2 skola je pkai tu yg dorg lyn cm hape je..
klau da sdia kn grfu dlm kete sdiakn la skali megi sng minah keding nk mengkete"blood"
hehe

Marya Hana . said...

myra : megi dah lahap kat umah lagi.. tu sbb kena bawak garfu je. mengelakkan rambot gugo.. bongok kaw dksue..

Markonah said...

Hahahah masuk air ape kakak tu, kalo tak nak kerja, balik jaga anak kat rumah la T__T

u study ape dkt uitm? ;p

nice to meet u!

Marya Hana . said...

markonah : die ade anak ke..? ade ke org nak kawen ngan die..? haha kejam kejam..

i amek screen, film study..

nice to know u dear.. :)

Cik Syue said...

gudluck 4 ur study :)

Marya Hana . said...

cik syue : tenx dear.. :)