ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, January 30, 2011

Ibarat KENTOT TAK BUNYI tapi bau saja yg lebih.


SUDAH. dulu dia kata reban ayam tu "rebans". yang terbaru ni lain pulak ceritanya. Tapi perkembangan yang bagos aku rasa. apa kata korang? yang baru follow blog ni mesti terpinga-pinga. korang boleh baca kat entry ini. don't worry.


ni sesi mengeja
(mari mulakan)


M O N Y E T dia sebut MONKEY
C A W A N katanya CUP
H A R I M A U dia sebut TIGER
W A U katanya KITE
B U R U N G dia sebut BIRD


padahal semua tu dalam Bahasa Melayu. aku yang masa tu gigih suap dia mencekik hanya bersabar banyak banyak. padahal ulu hati dah geli oh! nak gelak tonggeng tonggeng. sebab yang dia eja lain, bunyinya lain plus muka langsong takde perasaan, buat muka tak bersalah je.



ni lukisan dia yang terbaru
and sumpah aku terkejot gila

kalau korang suroh aku lukis menatang tu
lantak aku buat buat nak pi jamban


he's only 6. tapi lukisan dia boleh pukul lukisan aku.
rasa rasa aku malu tak?

17 comments:

nuruljannah sukhri said...

mmg cute.asah bakat..nnt jd pelukis..leh lukis gmbr akak

yatie's EPISODE said...

kte pun tak reti nak melukis gitu. menconteng boleh laa. T.T

Marya Hana . said...

kak yuyu :haha. die tu nak jadi pelukis..? takdenya. :P

Marya Hana . said...

yatie : same la kite.. nak lukis tayar pon ketaq ketaq lutot agaknya.

Rozuan Ismail said...

budak sekarang ni semua dah pandai2..kecik2 cili api..

Marya Hana . said...

rozuan ismail : tau xpe. kite dlu2 haih, sengal2 ubi lagi.. cewah.. :D

Meyna Elma said...

uixs.. cerdik owh adeq kau ya !
dats y dye nakal cuz byk idea ade je mende nak wat bkn stakat petah bcakap je, kretif plak tuh :)

E.d.Y said...

wah..berbakat betul

Cik Syue said...

wahh,, buddak 6taon lukisan smart seyh,, huhu...

Cik Syue said...

wah.. buddak 6taon, lukisan smart seyh,, huhu

Marya Hana . said...

meyna : taw xpe. kaw tatau betape kreatif nye die lagi, tggu next entry.. jeng jeng jeng..

Marya Hana . said...

edy : die berbakat dalam pelbagai benda. and paling die paling hebat menyerlahkan bakat NAKAL die.. :P

Marya Hana . said...

cik syue : hai syue.. :) haah. detail pulak tu. kalau i, tatau jadi ape kalau lukis crane tu..

juliet. said...

memang cantik lukisan adik tarzan. kaka tarzan lawanlah adik tunjuk sape punye lukisan lagi ada class? hehehe

Marya Hana . said...

atiq: x payah lawan pon dah tawu sape menang.. T.T

Shurazirah Sukhur said...

Budak-budak zaman sekarang memang cerdik..hee

Marya Hana . said...

shurazirah : yep.setuju..