ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, January 21, 2011

Diameter lubang hidong bertambah dengan megah.

Bila kita buat silap, mesti ada mulot mulot longkang yang mula nak menambah "rempah". goreng sana sini. Lumrah.. and dia akan tetap bercerita even kita tak menempek celah kain dia. Lumrah..

tapi aku nak cerita ni lain. saja nak kasi suspen'der sikit.

nak sambong bab kettle yang dijanjikan entry lepas.

Lumrahlah kalau kita sebagai manusia buat silap. Tapi adakah normal bila aku sentiasa buat silap. kahkah. kat blog mengaku salah sendiri. in reality, sorry to say.. buat muka seposen macam aku tak bersalah. hidong kembang kempis tahan malu. menyampah noks.

ceritanya macam ni.



cecita cecita...

kawan aku si Fatin nak pinjam kettle yang aku dah beli lebih kurang seminggu tapi tak pernah nak cuba guna. yelah, asyik beli air kat kedai so kiranya aku malas nak minom air panas dalam masa terdekat.

tiba tiba..

"yaya, mana cable dia?"


(aku tengah menepek bedak 10 inci)

"WHAT..? kau chek betol betol"
(hidong kembang kempis makin ketara diameternya)


"betol takde, cuba kau tengok"


(ok, segala cable untuk memasak air non ado)


dengan semangat wawasan setia pelajar aku pon bawaklah kettle tu ke hulu ke hilir. siap pergi fakulti lagi. sebab nak ambik tanda tangan pensyarah utk urusan PTPTN. memang jangan nak kata malu ah kan, kali ni aku buat muke lima sen pulok. lantak mike lah nak kata apa. sebab lepas aku ambik tanda tangan teros menerus nak keluar dengan si dia atas urusan PTPTN tadi tu lah kan.


(selesai semua urusan)


si dia : u dah check ke betol betol ?

aku : DAH. semua dah check. memang takde. u lah hari tu try kettle tu tak tengok abang tu masokkan cable dia ke tak.

si dia tak mampu berkata apa apa.
paham paham lah mulot aku bila tengah marah
memang mengalahkan meriah buloh.
kadang kadang mcm radio rosak.


time nak masokkan kettle dalam bonet kereta si dia macam meragui aku. dia bukak kotak kettle and check. dalam hati aku, nampak sangat tak yakin. ceh. takpe takpe.

si dia bukak tutop kettle tu .


TARAAA!! aku nampak dalam kettle tu semua ada. segala bapak cable pon ada. and berlakunya incident menjeling menjeling ku bertentang, mata kita sama memandang. kahkah. aku hanya mampu tersiput siput.


"eh eh. tadi tak check dalam kettle tu. i tengok dalam kotak je"


selamat tak pegi mengamok lagi dek takde cable.
piuh~~


pengajarannya : lepas ni aku akan lebih teliti T.T sepanjang zaman aku kena bahan doe. ceh malu gilak! dengan si Fatin aku rasa nak campak lombong. apa hal lah dia tak check betol betol dulu. aku ye ah, leka menempek bedak. (alasan melepaskan diri. hope si dia baca ni) it's not my fault ! kuang kuang kuang


gitu lah gamaknya, teman teman..







18 comments:

Am said...

terbaik ah.. :p

Dang Intan Duka said...

hahhha..
fatin memg sure2 la minah glabah..
yg ko pun turut ikut skali npe??
hahahha

maria..maria..;p

peace

yatie's EPISODE said...

huhaha. kelaka betol! :D

Dayana Nasir said...

hahaha..selalu jugak jadi macam u. dah marah2 kemain lagi dah..sekalinya malu sendiri..

Meyna said...

haha :D
aku leyh bayang kan muke dye cmne dowh!

Marya Hana . said...

am : terbaeklah sampai sekarang kene bahan "miss kettle". T.T

Marya Hana . said...

did : tu lah pasal. balik2 tu memang siap ah fatin kene bambu.. adeh.. aku pon 1.. ~

Marya Hana . said...

yatie : erk.. malu taw sampai sekarang..

Marya Hana . said...

meyna : muke sape..? kawan kaw tu..? adeh .. mmg sampai sekrang die membahan aku kaw2 dek.. =,.=

Marya Hana . said...

dayana nasir : u pon..? so x keseorangan la kemaluan i ni..? kah kah. xpe, kite try jadik lebey cool lepas ni k..? :)

Anonymous said...

HAHA. terbahak2 ketawa. huhu. ecah nk terguling2 jgk. :P selamat mulot bf kak marya tak mcm meriam buloh en. huhu. :)

Farhana Anuar said...

hahahaha aku xtau nak cakap ape. ngek la korang ni :P

Marya Hana . said...

ecah : haha. bf akak tu mulot senyap sikit. ckp mcm dalam kelambu hahahhaha

Marya Hana . said...

fana : tu ah.. ceh malu doe!

♥CIK SHA♥ said...

'menjeling menjeling ku bertentang, mata kita sama memandang'..wakaka..lawak oh yaya ni..adoiii..len kali jgn cepat gelabah..;p

Marya Hana . said...

cik sha : tu lah. kena tambah azam baru, jangan gelabah sgt! haha.. kan.. :D

Ip Man said...

MIAHAHAHAHA
ni salah satu situasi yg x boleh dilupakan utk taun 2011!

eleh alasan tgh pakai bedak x diterima..ok? =D

semoga lebih teliti lagi lepas ni!

Marya Hana . said...

love : ewah, kemain membahan org.. xpe xpe.. nanges ah cenggini.. yolaaaa..