ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, January 29, 2011

Cerita Korea, Balak Korea, Lagu korea, tapi ini Kejohanan Badminton Premier SS TerBuka Korea.

Aku kecot masak depan mak aku. nanti kena marah. ye lah, kureng skill katakan. Tapi tu takpe lagi dari training badminton dengan mak aku. Ingat lagi masa aku nak masok tournament, tiap petang aku training ngan geng geng mak aku. semuanya non ado baya baya kita. tak syak lagi memang aku kena buli. tu belakang cerita. tapi paling best, training ngan kawan kawan tak sampai seminit dua diorang ajak minom, relax relax, gosip bagai. syiokkknya.


Training ngan my mom? memang shuttle cock nak masok celah kangkang kau kalau jap jap nak lepak. punyalah takot. sampai aku carik alasan macam mana taknak training dengan depa. haha.




"nak training dengan kawan, wajib. cikgu pon ado"



padahal kita kita sahaja. adek adek jangan tiru akak ok. tu nama dia tipu sunat :P yang belum bersunat/berkhatan, boleh ikot jejak akak. yeah. marilah bergoyang~



tapi sekarang.. (dengan gaya kesal) rindu gila nak bermanja manja dengan raket. pernah jugaklah dua tiga kali main saja saja kat Uitm, tapi alik alik aku kena kutip shuttle. sebab main dengan anginnya. Bilalah uitm nak buat satu dewan, indoor. angin angin usah gentar!





paling menggumbirakan hati sambil tunjuk gigi depan laptop, tiap kali aku nak join tournament, aku kena keluar shooting. and tiap kali lagi aku nak join , tarikh pendaftaran terlepas. 6 semester aku tunggu masa diploma. tak dapat dapat masok lagi. semester ni, jangan haraplah nak lepaskan SAF, sukan antara fakulti. tu pon kot kot tak bertindih dengan jadual yang "agak" busy and buat buat busy.




shooting shooting shooting.

takde kerja berfaedah aku nak buat.
eh , tu memang under subject. nak buat macam mana lagi kan.



so untuk melepaskan gian, esok wajib tengok
perlawanan akhir antara Chong Wei & Lin Dan




dalam
Kejohanan Badminton Premier SS Terbuka Korea Victor 2011


best of luck Dato' Lee Chong Wei yang menjadi
wakil tunggal bagi negara kita, yelah double dah kalah.

Lin Dan ni handsome noks !
tapi dah berpunya.

Xie Xingfang and Lin Dan.

Dulu masa aku active gila anak vavi dengan badminton
si Xingfang ni lah idola aku. asyik asyik dia juara.
low profile pulok.
kaki panjang~ and lincah.


tapi dia dah bersara awal.
dengar cerita nak sambung study.

apa apa pon, kita tunggu keputusannya esok !

p/s : ada sorang blogger buat entry khas untuk aku. terima kasih pikalurve :)
tak pernah ada orang buat satu entry macam kamu. terharu nih.
click kat sini.



16 comments:

One-Nie said...

weyh.
ko patot bagi title entry ni
"aku dan sebatang reket usang"
baru vintage.
apakah??

hahaha...

Marya Hana . said...

one nie : ceh kau.. ~ jom ah bile2 kite beriadah pulok.. ! haha.

One-Nie said...

jom2! boleh jgk tuh. kite futsal ke men badminton ke.
aku dah pancit gile vavi dah neh.
dah lme tak bersukan. haha

Marya Hana . said...

futsal wa x penah cube lagi..
sekali dah cube gian lah nnt tuu. haha :D ajak ramai2 pina sume.. kaki futsal diorg tu..

cik ateen said...

wah..
upe2nya..u pown suke maen bdminton mcm i yer..n suka gak tgk super sries bdmntn..
:)
aten suke tan boon heong..hehe

Marya Hana . said...

ateen : memang sukaaa lah ateen, dr zaman sekola.. lagi 1 my mom pon pendorong.. die penah menang double, utk tournament polis KL. die bini polis, tapi boleh masok jugak..

ouh ehem, tan boon heong hensem ok.. ;)

fatin amirah shahar said...

heyy marya hana..nak panggil apa ni?
hana boleh? :p

btw,,weeee,,anda sgt cantik..boleh la jadi my model nanti bila ada assignment photography :)

Marya Hana . said...

fatin amirah : hai.. boleh pggil apa2 je.. kecuali peah, jenab, semah.. hehe.

ouh, study photography ke.. insyaallah boleh :)

nuruljannah sukhri said...

lama x maen bedminton....rindu pulak..

aliefcmoi said...

haha..jom la dtg USM ni...kita main badminton...lepas ni awk boleh jadi pelakon..muka awk ada pakage...nnti kalau dah jadi pelakon,,aku akan jadi peminat tegar awk..hahaha..kidding...

btw,,nak tolong singgah,,komen,,bagi pendapat kat blog aku..k..baru je buat..kuno gila kan??kalau okay,,follow k...hik2x

http://aliefcmoi.blogspot.com/

Mr feckry said...

comfirm la chong wei menang

Marya Hana . said...

nuruljannah : kamu knape x main..? :) petang2 riadah men badminton ah..

Marya Hana . said...

aliefcmoi : pelakon..? OHH TIDAK. cukop ah kelas asas and lanjutan seni lakon mase sem 1&2 dulu.. susah ouh nak belakon..

aha. USM ke..? adeh. jaohnya nak kena main badminton ngan awk. :P

Marya Hana . said...

mr feckry : haish.. igt si lin dan tu ayam2 ke..? belom tentu lagi..

Amir Said said...

chong wei dah kalah dah. hehe

Marya Hana . said...

amir : hehe tawu.. :)xpe. lin dan memang hebat.. xde sape berani deny..