ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, July 31, 2010

Fesyenista Manja Baby Kiko + SALT .

Hello readers . sebenarnya takde mood nak update sini . memandangkan badan yang keletihan . balik dari sunway tengok filem SALT. memang best cerita tu . sape tak tengok lagi , sila lah weh . tak rugi , angelina jolie memang sangat layak dapat watak tu . ish malas cakap banyak , pokok pangkalnya memang best ! tapi ada orang kata , utk pelajar filem bagos benalah kalau pergi tonton cerita inception . dengan sinematografi yang manteppp . dan lain-lain lagi yang sememangnya mantap . ok , lain kali seranggggg !

Hah cik tipah . baru teringat tau , hari tu masa berdondang sayang dekat rumah tengok satu rancangan ni . Fesyenista Manja Baby Kiko kat Astro Ria . episod pertama Khai AF dan anak dia . time tu dah teruja sebab aku kan kepochi . Suka gila tengok artis dengan life diorang . nak-nak bersama anak yang semestinya terlindung dek kamera paparazzi and mamarazzi kat M'sia ni. so ni lah peluangnya kita nak intai anak-anak selebriti .

episod 1- Khai
2- Lisdawati
3- Enot
4- Erra Fazira
5- Sabrina Ali
6- Rita Rudaini
7- Nadia Mustafa
8- Abby Abadi
9- The Making
10- Look who's the winner

Paling ditunggu-tunggu episod Erra Fazira. hehe.
sape yang kenal aku lama , tahu benolah yang aku sangatttttt
suka ERRA FAZIRA :))
dia tu cantik + kelakar .
suka weh . and lagi sorang aku nak sangat tengok.
ABBY ABADI


cewah . kecik kecik dah pandai bergaya .
habeslah model model tak dapat carik makan lepas ni.

kak erra tak pakai make up pon still lawa .
tak mcm setengah artis tu . kalau terlupa make up
rupa dah macam momok penat main guli T.T

jangan cuba gosip lepas ni.
psstt pssttt. aku sebenarnya suka gila Engku Emran ni .
nampak mcm suami mithali tau.
cair dah (- -")


maintain cun tau akak erra kita ni .


aleesya ni cute gila . perwatakan dah macam mama dia.

pandai buat muka noty syg oi .
meh lawan ngan kakak marya sape lagi noty?
akak jin notty (- -") anak sedara jin toncet . kehkeh .

ikot jejak langkah mama dia



OPOCOT !!

tiba tiba gambar kau marya ? takde class langsong nak letak sebaris
dengan gambar erra fazira . berangan jelah , so letak
kat blog sendiri .habes cerita .


tata semua .


Thursday, July 29, 2010

Sila derma lemak lemak anda.

Aku tak pernah tahu aku ada selera makan macam anak jin . Maybe perot aku bocor . pecaya tak ? Bila aku makan , aku rasa kenyang tu tak sampai 30 minute. Bak kata kawan kawan , perot aku BANYAK cacing . OMG ! betol lah aku rasa macam ternak cacing dalam perot . Sekarang dah mencecah 5 aquarium besar . ambik kau . aku bela cacing dalam aquarium tau . Tak pernah dibuat orang. Kalau tak kenapa sampai sekarang aku still tak gemok gemok. oi. sape yang baik hati nak derma lemak lemak terkumpol kat badan korang tu ? aku nak sedot semua . beragak ah semua . kang sebok pulak nak makan tummy trim segala .

nanges lagi T.Tok . sementara aku update ni . tengah membetolkan eye liner yang dah hampir menyerupai kawan baik korang. MOMOK the movie ! heh. nak siap siap pergi mana? jalan jalan carik makan ah. DIAM semua . aku memang suka makan. and utk pengetahuan sesiapa yang nak tahu lah . aku dah boleh makan udang . UDANG memang favaorite gila tau . jangan halang aku bersama udang . haha. tak alergic dah .


ni lah si kuros kuat makan.
makan udang dia paling KUAT.

ada orang buat muka nerd lagi .
mood sekarang ---> suka study !
nampak tak cara menipu tu T.T sudah sudah lah .
berdosa tau.


sekian .

Tuesday, July 27, 2010

Tak kacau org pon KENA jugak ke .


Ceh . pinjam sekejap spec yang membolehkan aku nampak macam Betty yo soy la fea. entah macam mana nak eja. Aku malas nak ambik tahu . sebab apa yang aku kena ambik tahu sekarang . ialah assignment yang tak siap lagi and aku seboleh boleh update sini dulu . SUKA HATI lah . asalkan sekejap lagi kau nampak muka aku gelabah macam setan gundul nak kejar masa siapkan assignment . ok . minggu ni tak terumbang ambing macam last week . semua berjalan dengan lancar dan "lantak". asalkan tak menjadi masalah di kemudian hari.



Psstt.. Psstt.. ni nak gosip . tekak dah loya loya mengalahkan perempuan tengah mengandung enam bulan . Aku peliklah . macam mana orang yang tak kenal kita boleh kata " aku tak suka marya" . hehe. kelaka tau kau ni . macam pernah pulak aku kacau bontot kau . and macam kau tido sebantal seselimot kepam dengan aku . tapi apa boleh buat . . kita kan manusia biasa . kau tak suka aku mesti ada sebab . kau pon ada hak . aku tak paksa kau suka aku pon . takde hal de.


Asalkan kau pandai buat hal masing masing . even kau terhegeh hegeh dudok belakang aku masa kelas , memang aku rasa nak baling pinggan mangkok bila kau mula bersuara. Urgghh .. annoying doe . Aku rasa lah , even aku ni banyak cakap . Tapi aku boleh kira berapa kali je aku cakap dengan kau . erm , jap nak fikir. rasa rasa macam tiga tahun sekali je aku ter'cakap kot dengan kau . tu pon aku tak pernah nak sakitkan hati kau . rampas boyfriend kau . or apa apa kesalahan jenayah lah yang aku pernah buat (--") .


semoga kau tahu . yang AKU tahu kau TAK SUKA aku . mulot orang , suka hati dia lah nak cakap apa .tak payah buat muka innocent . TUHAN tu kan adil . nak ngumpat kasi jaoh jaoh sikit sepatotnya kau ni . ada ke ngumpat dengan " kawan" aku . tarak otak ka ? kan aku dah ter' tahu . bila aku dah tahu . aku pulak ter'sakit hati . so macam mana ni ? bukan susah pon . aku tak pernah kacau kau . kenal kau , tapi tak kenal sangat pon. Cuma terasa kehadiran kau sebab kau pakai baju mengalahkan mak datin . eh silap . DIVA kot . tabik spring sekali , dua kali ah , eh berkali kali ! :)

apa apa pon hadapi dengan senyuman .
gunalah colgate .



Saturday, July 24, 2010

1st time bukan gambar aku kat sini .

Dalam dunia sekarang ni macam terjadi . baru baru ni baca paper METRO . Ada satu kes tu , anak boleh panggil ibu kandung dia " babi " . come on lah . macam lah kau tak tahu babi tu sejenis binatang . tapi aku rasa , manusia yang perangai macam ni , lebih hina dari tu . eee . benci benci benci . kalau terserempak anak dia time aku tengah beli tako tao (kegemaran beta ) , aku sumbat dalam mulot dia sepuloh bijik sekali gus . mulot takde insurans punya anak ! dah tu ada hati pulok dia nak jual rumah yang mak dia tengah duduk sekarang . so dia nak mak dia merempat lah ? ya allah . kat mana lah " tempat " kau ni kelak . kempunan lah kau nak bau syurga .

ok sebenarnya entry ni takde kena mengena dengan kes ni . saja saja nak meluahkan rasa ketidakpuasan hati yang tengah membara dek terbaca artikel tentang tu . Tapi ada jugak lah berkait . yang tu pasal ibu dan anak . entry aku kali ni pasal adik and kakak . aku ( kakak ) jarang sekali lah nak berlembut hati dengan adik-adik . Waktu kecik kecik kau tahu adik-adik aku gelarkan aku dengan panggilan apa ? KETAM . fine ! memang aku suka cubit diorang . pantang salah sikit . haha . ok tu dulu . tolong lah faham . (--")

sekarang ni kot ada hati
nak cubit diorang ..
kena pikir 2 kali .
diorang lagi besar gajah .


tsk tsk T.T
ok sebok juga nak bagitahu .
bibik baru kat rumah ni kata .

aku adek .
adek aku kakak .


terima kasih . tak sia sia selalu makan sayur.
nampak muda sikit . aww aww .. :p

Banyak kes orang copy korang punya gambar . and wujudkan satu account baru kat facebook ke myspace ke . kan ? tapi . Aku copy adik aku sendiri punya picture . Adakah salah ? haha . dia baru balik dari KMNS . cuti seminggu and menempek kat rumah . OHH tolonglah paham . katil dah macam nak roboh sebab tido dengan dia . nasib baik akak dia kuros . kan kan ?


:: dia sorang je " alim " ::
yang tengah tu ye .

:: aku rasa dia memang suka tangkap gambar ::
and mesti duduk kat tengah .
sebab dia paling ganjil and kancil .
eh kancil tu tipu T.T
dia panda .



:: sains fizikal ::

:: akhirnya ::
tengok . dia lagi nampak matang dari aku kan ?
tolong lah jawab seikhlasnya supaya aku terasa muda (T.T)

penah pulak aku buat entry yang penuh dengan muka kau ?
kasi can la heh . aku pon boring and meluat tengok muka sendiri.
muntah nasi goreng + air teh curik curik buboh ais .



Thursday, July 22, 2010

Berokband lembab . so update sini pon lembab .

Holla Mareshia . ( Malaysia dalam perkataan Jepun ) . Malam malam baru dapat update . Korang baru tahu ke betapa tak bertimbang rasa atau timbang kati betol lah si celcom berokband ni . Sabar je mak nok ! lembab macam nak mati . orang dah bermimpi baru akak kau ni dapat update blog . kan dah keluar nada kecewa tahap maksimum ni . Bila dah kecewa cenggini . Kita manfaatkan apa yang ada . malas nak berdolak dalih dok carik carik ayat untuk entry ni . senang cerita . dalam masa beberapa minit lagi korang akan muntah hijau bila terpandang aksi senyum kambing guron yang melebihi norma norma kehidupan tau . tak tipooo punya .

korang pon penah ambil gambar guna webcam punya .
dan bila kawan melintasi kawasan anda bergambar .
mulalah coverline .





yabedabedu ..








aku sendiri senyum sinis tengok gambar ni .
ceh . aku bukanlah seperti perempuan yang lembut lembut.
kegilaan lelaki lelaki jugak tidak .
TIDAK TIDAK .
lelaki gila pon taknak . confirm .

apa yang boleh dikata .
macam biasa biasa aje .
tapi tengok pada gambar pegang bear tu ..
aww .. lembot gila aku !! T.T haha . tertipu .











konon konon bawang putih bawang merah .

tapi ni dah macam
bawang goreng bawang lenyek .









Korang pon tahu aku malas nak type banyak banyak .
sebab makin di kasi chance merepek . aku on je .




so . hentikan lah perlakuan sebegini .
demi kebaikan semua . serta tidak membuang masa korang
baca benda benda tak ilmiah macam blog ni .
cume diari harian yang sangat membosankan ..
apa boleh buat ? ni lah life aku .



kalau rasa meluat nak baca . sakit mata . sakit hati .
sakit tangan nak comment bukan bukan .
sila lah beredar dari sini . aku bukan paksa korang baca sini .

yang sudi baca blog ni berulang-ulang kali dalam sehari .
TAHNIAH . marya sayang korang :)
cuma .. apa kata comment lah sikit kat sini ye sayang .
tak pernah makan orang lagi kot . hehe .
ok tata .

Saturday, July 17, 2010

Diskusi Filem Lagenda Budak Setan di FINAS .

17 Julai 2010 . Sesiapa yang mengambil subject Teori dan Aspresiasi Filem kat UiTM ni diwajibkan menghadirkan diri ke FINAS . sekurang kurangnya menunjukkan batang dan lubang hidung di depan lecturer kesayangan , En Khong yang kacak . harap harap dapat markah lebih nanti . Patutnya bercadang naik bas Uitm sebab disediakan . tunggu dekat nak setengah jam . Balik balik yang aku nampak bas rapid . memang janji Melayu betol . make up dah cair . Rupa masa tu mengalahkan momok habis berkebun . eh adakah ? Tiba -tiba dapat mesej seorang kawan . " tet tettt " kita tertinggal bas . Aku patah balik ambil korang - Karl .


Macam mana boleh tak nampak bas T.T
Selamat ada kawan yang sanggup bersusah payah .
Semata mata nak hadirkan diri ke FINAS ni .
Legaaaa tak terkata .


Bertolak . berhimpit . berlaga laga .



Dah lambat tapi buat buat cool .
Tangkap gambar dulu ye sayangku semua .
Nak masok dalam blog ni . say " cheese"...
Tapi tuan punya blog say " hurmmm "..




Dimulakan dengan tontonan filem Lagenda Budak Setan .
dengan MC yang sangat sempoi .




Semua tengah khusyuk .
Tak menahan . orang yang dah tengok cerita ni macam
" yabedabedu " . aku kena tengok cerita ni lagi .
part sedih pon orang boleh bantai gelak tak ingat
laki bini dan anak kat rumah .


dek Lisa Surihani tak boleh sebot
hurof "r" dengan betul . macam " arrr" gitu ah .
tapi dia tetap comel and menjadi idaman kalbu :)
semua setuju kan ?


Penulis terkenal . siapa tak kenal :)
AHADIAT AKASHAH .
sempat lagi aku gurau gurau dengan dia .
sporting gila tau .


Nak jugak kau beli novel tu kan . .
mentang mentang Ahadiat ada kat situ .
sebab buku yang berkuron aku beli tu .
adik aku dah koyak koyakkan . cis !
sape sape jumpa adik aku , sila sekeh kepala dia .

akak tak kesah . . . . .





FINAS ni dokek gila dengan rumah kau marya .
tapi gaya macam tak pernah pergi pulak T.T
untuk blog yang kusayangi ni tau aku luangkan masa
tangkap tangkap gambar .


tahu ramai silent reader . opssss .




Ok . mari kita balik .angin dah sampai ke kepala .
sebab dari pagi sampai petang tak makan lagi .
balik balik teros capai tilam dengan bantal .
:)