ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, June 29, 2010

Kan belambak gambar & makhlok mana tah kutok UiTM .

HOLLA malaysia . gila vavi punya exited nak update . sabar nok nok sekalian . untuk mematahkan semangat korang untuk teros membaca . aku nak cerita boring boring dulu . takde motif T.T ok lah . aku dah bereskan apa yang UiTM nak . puas hati aku ! plus penat uhh . pagi pagi dah bangon setelkan bil bayaran and bla bla bla semua . pokok pangkalnya setel !



sila tutop cerita UiTM. zzzz ~~
ok . seperti menebos dosa dosa silam (-__-") .
ku persembahkan picture picture yang sempat
di tangkap semasa berjalan jalan carik pasal .

semuanya still berlaku di SELANGOR .
tak jaoh pon nak berjalan . tak terdaya .



main paintball kat pantai remis .




naik kereta dengan org gilak .

cuba perhatikan member aku . dia keluarkan kaki kat tingkap
masa kereta tengah berjalan . jenoh aku tahan malu T.T
dulu . waktu jalan jalan kat PD . dia lambai makcik makcik kat jalan kampong .
makcik tersebot buat muka hairan .
" sedara aku ke ? " and turot melambai :p heh .





















singgah kejap dekat pantai Remis sebab rupanya
tak jadi main paintball pukol 11 pagi .
pukol 2 baru dapat main . bertuah betol T.T








kan tak habes habes obses tangkap gambar dengan payong .
menyampah nok !




payong dan payong .
ni iklan " papa mengandong .




perang suam suam kuku .

zombi kampong pisang .
cilakak gila . saket doh kena shoot kat pinggang . .


and last sekali . walao dah pukol 6 .
tetap terjun sungai kanching , rawang !
sejuk gila + macam nak demam lah wa .

janji puas hati .




OK semua . Jumaat daftar degree :)
kalau ada masa and umur yang panjg .
aku sedia update lagi .. tata semua yg ku syg .


p/s : sape nak tengok orang kutok uitm . click sini . takde keje lain ke
selain nak berbalas balas comment bodoh mempertahankan u masing masing.
bukan dapat hadiah pon T.T
and orang yang kutok kutok uitm tu .
" awak tak matang ahh . . "


Monday, June 28, 2010

Entry ganjil .

Salam . Disebabkan banyak perkara yang perlu disetelkan untuk degree . Ku terpaksa menangguhkan entry yang baru suku type tadi . keh keh keh . harap diamponkan . Entry akan datang . semestinya berlemon lemon gamba . tu yang tak terdaya sangat nak update ketika ini . sangat busy and susah hati . banyak beno lah uitm nak . macam mula mula mendaftar diploma dulu T.T selalu naik sem boleh sengeh sengeh kambing . lenggang kangkong je . kali ni dengan kena buat medical check up nya . banyak dokumen yang nak kena pengesahan and macam macam lah . huu .

bila dah setel semua .
mesti datang sini lagi . babai semua !
( entry ni je kali pertama takde picture . perasan ? )

Friday, June 25, 2010

Tak kacau bontot kau sila diam .

Kawan kalau tak reti pilih pon susah jugak . Penah tak korang dikhianati ? thats why aku susah sangat nak rapat dengan orang . semua orang aku boleh berbuat baik . tapi untuk betol betol rapat . yang tahu luar dalam , bukan semudah ABC . orang yang tahu perangai aku je boleh terima diri ni kot . sebab nya . ada kawan aku bagitahu .( " sebenarnya dia tak suka kau " ).

OHH patot lah pandang lain macam je bila aku cakap ngan kawan dia . kita tak boleh paksa orang suka kita . walaupon aku rasa aku tak pernah kacau bontot dia pon . atau pernah kenyit mata kat boyfriend dia . eh tak pernah . tu buang tebiat nak mampos . suka hati kau lah labi labi . Aku buat apa aku suka , kau tak suka blah blah . bukan aku paksa kau suka aku pon . kan kawan kawan ? tett .

Minggu depan dah nak masok semester . so . aku admit memang aku akan rasa sunyi . sebab geng dah takde . Diorang study jugak . cuma dah tukar course . mengejar cita cita masing masing . Oi dengan sape aku nak mengumpat ni weh ? nanti aku supersaver baru boleh mengumpat kah ? haha . aren si selenga dekat je . induk . yang si dayah blur kat terengganu . amboi . balik balik boleh borong keropok lekor lah . makang ikang banyak-banyak kasik gemok balik badan kau dayah . aku kuros , dia pon ikot kuros jugak . apeda

T.T oi . sumpah rindu korang . sob sob . lepas ni sapa nak join aku buat perangai anak munyet ? jawapannya TIADA . nak ajak boyfriend buat perangai anak monyet ? mao kene lesing :p tehee .


tersebot lah kesah .


Fakulti yang sengaja ditinggalkan lama .



aren budak selenga . dah lama aku panggil dia dengan panggilan
sekejam tu . so jangan hairan lebih . dia ni jujur . bila aku ajak dia kelentong ,
dia suka pecah lobang . ceh .

aren . ex dia selalu call aku . sebab aku selalu jadi pakar motivasi nate dua eko ni.
mana mana ex dia pon sama je . mesti akan call akak marya kita ni .
lepas ni aku bukak kaunter lah ok ? senang sikit nak merujuk apa apa hal.
nanti masalah dalam kelambu pon bak mai . haha .




sekor lagi makhlok penyeri hidop . Dayah iaitu budak pending selamanya .
Dia ni lagi hampeh . kena ulang plan jahat sebanyak 5 kali , baru dia boleh
mengerti tapi tak banyak . hanya empat puloh peratos .
kawan ngan dia aku kena banyak bersabar . patot lah aku rasa bertambah
sabar sekarang . dulu suka humban orang dalam mangkok tandas kalau
tak paham . hah . jangan takot . semua hanya dusta .




dan sedikit kenangan bersama sengal sengal sekalian .
rindu lah nanti . sama sama tak mandi pergi kuiz (-__-")



webcam pon jadi . kan dah kata suka tangkap gambar .
tak paham paham lagi . babab !





kalau tiga ekor bergabong . habeslah laptop aku rosak .


banyak bebeno picture mata juling and tak cukop sifat .
geng ni tak mengajar kita cover cover cun . redah aje ~


cuma picture ni nak makan hati sikit pon takpe ye korang .
sebab memang sengaja masing masing nak tunjuk kehandalan buat
buat muka comel lah konon konon . kot tengok yang tak cukop sifat tu .
berterabor lari pakwe masing masing .


dan akhir sekali , bersama bakal pengantin kita . tadi comment dekat
muka buku . dia kata semua persiapan dah setel . tinggal nak NIKAH je .
amboi ganas kau Sidah ! aku pon nak !
teheee. semoga bahgia kawanku :)




1st time dalam sejarah aku jadi org berguna .

OHH tak sia sia aku pakai sanitizer Dettol yang harum semerbak tu . Rupanya tangan ni berguna jugak . Ada " ong " orang cina cakap . hak hak hak . Selalu ambil gambar geli geli sendiri . Gambar yang aku tangkap masa kawan kawan jalankan Teater Asy-Syura kat Dewan Bahasa dan Pustaka . masok paper . Yang paling best , tuan punya gambar tak tahu menahu pon picture dia masok paper T.T weh korang . sape curik picture aku ? aku dapat tahu pon after terjah entry kawan aku .hak cipta terpelihara tu . cewah . kalau saman ni , berapa aku boleh dapat ? berangan cepat ~ tak dapat tido ahh malam ni .


so ini lah keratan akhbar yang dikecohkan .
picture yang bahagian bawah tu tuan tuan .

memang teater ni best !
menunggu pon bapak lama .
sebab semangat sangat ter'datang awal .
hu hu hu .




ini lah picture originalnya .
bila aku rasa muka kawan aku tak berapa nampak dalam picture tu .
so , aku crop lah and upload dalam facebook .



so ini lah yang terjadi .
kawan aku si joyah yang tengah cekak pinggang kat rumah papan tu .
aku tangkap dari atas sebab dapat pon seat atas atas je .
boleh buta mata nak zoom muka makcik tu .
still tak clear jugak .
asalkan menampakkan keseluruhan pentas .



waktu ni rambot cendawan lagi .
sekarang dah panjang sikit dari bulu ketiak korang .



aku pergi tengok teater kawan kawan buat pertama kali hari tu .
kalau tak , melepet dalam bilik malas nak pergi .
even ada banyak teater diorang dah anjurkan . di bawah UiTM .
terok aku ni T.T dah last semester baru lah dapat seru nak pergi
support makcik kat picture atas tu .



so lepas ni , bayar lah kalau nak suroh aku tangkap gambar .
wakakakaka . demand gila .
takdelah . aku ambik gambar pon suka suka nak buat
semak dalam laptop aku . tu yang sekarang rasa rasa kena tambah lagi satu
external hard disk (-__-")


akhir sekali , tenx ullyana sebab kasi yaya award ni :)
muah muah . beauty ke blog ni ? kehkeh selekeh ye .



p/s : sekarang ni kecoh pasal Fasha Sandha and Tiz Zaqyah wrestling and bercakar cakar harimau sebab rebotkan Jejai . kelaka gila ahh . anggap jelah what goes around comes around . kan ? nak rebot lelaki memang den tak goma . macam takde jantan lain . Puan Nora Danish , anda dudok rumah goyang kaki , makan kuaci , jaga baby and happy happy :) nak menambah rasa puas di hati , senyum sinis sikit . wah . aku mengajar benda benda riak ni Tuhan marah tau .




Wednesday, June 23, 2010

Aku sememangnya rajin . Aku tahu .


Aksi manja yang menggelikan sanubari ! biarlah , blog sendiri . bukan orang lain kan . Macam macam nak setelkan pendaftaran degree ni . tapi semakin relax and berdondang sayang . Kenapa , sebab aku ada penyakit sawan vavi . Tak boleh terlampau menggelabah bila buat sesuatu perkara . nanti aku akan buat dengan sumpah cincai boncai tahap maximum yang merbahayakan penduduk Malaysia . sawan katakan . . . Ok , sementara dudok ngangkang kat rumah . elok bena lah kalau kita memanfaatkan . dengan perkara yang berfaedah . perkara berfaedah itu tak lain tak bukan membuat tag dari atiq . gila berfaedah ~ teros buat tu . over sangat . teros buat !




APA NAMA BLOG ANDA & KENAPA LETAK NAMA TU?

Harapan Marya Hanya Impian .
Nama blog ni cukop membuktikan aku fanatik Ratu cantik negara kita .
Erra Fazira lah . ada satu tajok lagu dia Harapan Hanya Impian .
so ngada ngada + Marya je .

APA NAMA URL BLOG ANDA & DARI MANA DATANGNYA NAMA TU?

yayahana .
datangnya dari nama panggilan . entah .
suka suka hati aku nak letak apa yang aku senang nak ingat .


APA METHOD DALAM PENULISAN ANDA?

mengarot , meraban , marhaban .
lebih kurang macam tu lah .

PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG? SEBAB MUSABABNYA.

Tak pernah . sebab penat penat buat .
belajar sendiri tu . walaupon pada mulanya nampak cukop bangang blog ni.
haha . main cincai cincai janji ada blog !

and aku suka main blog , dapat kena kutok .
dengan rakan anonymous yang baik hati .
kadang kadang je wujud .
maybe time tu dia dapat hidayah nak usha blog aku.
kata aku tak cantik lah . apa lah .
suka hati kau lah labu . kalau kau cantik ...
takkan lah kau menjelma sebagai hantu anonymous .
tarak otak ka .

PERNAH AHLI KELUARGA BACA BLOG ANDA?

Apa tak pernah lak . adek adek aku pon ada blog .
sedara mara yang takde blog pon usha .
ingat wa tak tau . haha .


APA PERASAAN ANDA BILA ORANG KATA BLOG ANDA BURUK
SEDANGKAN ADA YANG KATA CANTIK?

Perasaannya tak rasa apa apa .
kalau tak cantik . . .

kau jugak yang suka tengok kan ? haha.
so terima jelah seadanya blog burok busok ni .



BILA BLOG ANDA DIBERANAKKAN?


Semenjak kenal ngan Zai Suhairah and Syazwan Yazid .
Diorang paksa aku buat .
Bulan Disember 2008 .


SIAPA ORANG PERTAMA YANG TAHU ANDA ADA BLOG?


Zai Suhairah .



APA PERASAAN ANDA BILA ORANG MENGATAKAN TENTANG BLOG ANDA DI SEKOLAH?

Rasa macam dah lama tak pergi sekolah .

no comment .


SEPULUH ORANG SETERUSNYA YANG NAK DI TAGGED:

zai .
aren .
dayah .
jaja .
nadea .
lagi 5 lu pikir lah sendiri . wa dah tak larat nak pikir .

terima kasih daun keladi ye atiq :)


Tuesday, June 22, 2010

Takde muka terkezut langsong kan ?






Tak menahan . peace segala ! hehe . tiba-tiba aku tergatal tangan nak semak kemasukan ke UiTM . and tiba-tiba lagi aku terkezut . eh surat tawaran dah masok lah ! tak sangka begitu awal ashaari , ingat lambat lagi pihak uitm nak betolkan sistem tu . terima kasih ye . kerana bekerja lebih masa untuk update . hee . kepada bf , eh ada bf rupanya . keh keh . erm , tenx coz selalu berharap i akan satu tempat belaja ngan u :p hakhak . tercapai dah . kita sama-sama menuju puncak perdana ya . sekarang dah lewat malam , sila tidor dengan nyenyak wahai cik marya .


selamat malam semua .
doakan hamba ALLAH sorang ni bertahan untuk degreenya . fuh ~
lamanya belajar . kalau ada anak dah besar kan kan ?


Oh mama , saya mahu kahwin .

Hampir sepuloh orang kawan kawan aku yang dah naik pelamin . Sedar diri and sedar ruang , memang diorang yang dah kahwin ni nampak matang antara kami . yelah . contohnya , kalau main sorok-sorok selipar kawan , diorang taknak join . Kalau kitorang gelak macam langsuir , diorang gelak ala-ala bunyi tikos bersin je . Pemakaian pon kita boleh nampak . Kita pakai almaklom lah budak-budak zaman sekarang , t-shirt ngan jeans tu kira gembel la . diorang dah mula pakai dress labuh . persediaan jadi isteri solehah . amin ~ moga moga hendaknya . cik marya ? masih suam-suam kuku matangnya . kalau nak cakap secara ikhlas bahawa aku tak matang pon silakan .



Bila masing masing dah ada tanggungjawab . nak jaga laki , anak , mana ada masa untuk kawan kawan . tapi takpe . faham uhh ~ orang dah bekeluaga ni lain sikit . and bulan julai ni , classmate masa diploma nak kahwin dah . semoga bahagia . kahwin awal awal banyak kebaikannya . dapat hindar maksiat . dapat anak awal . nanti masa aku kahwin , dia dah bawak anak satu team bola jaring agaknya . gendong anak kiri kanan . Dikala itu . terasa begitu andartu . hak hak hak . takpe , masih banyak yang aku nak belajar . setakat masak yang simple simple boleh lah . nak masak untuk keluarga , sila lariiiiiii . main masak masak pandai ahh . nak masak for real , uhuk ! tersedak tak henti henti T.T



bakal pengantin baru , yang pakai tudong warna purple tu .
yang macam tak layak jadik pengantin , baju merah tengah tu .
teheee .

Masa konvo nanti , dia ada suami yang nak meraikan . bestnya . aku ? bakal suami .. ada ke ? tehee . tapi sekarang ni aku rasa macam aku dah kahwin , jaga adek aku yg nakal tu macam jaga anak . hope kalau ada anak nanti , bagilah yang mendengar kata T.T letih betol jaga anak tarzan tak makan ajar tu . akak dia kecik - kecik baik je . kah kah kah . apa maknanya aku tekan lif sendiri and tekan sampai level 25 ? yelah . tak percaya tanya mak aku . cuma dah tua bangka ni pulak makin nakal . peace ! ! !


ai pengantin baru muka masam-masam tu nape ? nanti baby tak comel .



selamat pengantin baru sidah :)


Monday, June 21, 2010

Sila Tarik Nafas Lega :)

Hal degree memang buat serabot lah before this . makan tak cukop laok , mandi tak nampak sabon . erm . mana taknya , orang orang yang CGPA layak ke degree tak dapat tawaran ke degree . orang yang kurang melayakkan diri , happy happy sebab dapat tawaran belajar . tapi bukan terjadi kat semua kelas . yang pelik bin lampu ajaib aladdin , kelas aku je yang jadi macam tu . so hari ni kitorang beramai ramai serang hendap fakulti nak tanya perkara sebenar . takdelah serang hendap , bersopan santon gitu . mao tanya tanya manja je .

rasa kesian kat lecturer aku . dia dah pening kepala and
dah bincangkan dengan ketua program . so .
keputusannya BEST . aku punya permohonan tiada apa-apa masalah .
and diminta bukak student portal mulai sekarang hendaknya :)
begitu juga kawan-kawan ku . mula mula semua cuak apehal tak dapat
sambong degree . rupanya intake utk course kitorg sahaja yang mengalami sedikit kesulitan .
naseb baik tak sempat meraong dengan tragis . keh keh keh .


cuak ! mao tak cuak . kalau tak dapat degree , apa aku nak buat ?
tanam sayur belakang rumah ke . mana tawu boleh berjaya .
lepas dah setelkan semua tu . bergonjeng lah kejenya .
ngan makhlok masok air paras dada and merbahaya .
tengok wayang . bukan buat wayang ye . " The Karate Kid ".


menghiburkan .
i lap you jackie chan .




tak tengok pon cerita ni . suka jennifer punya pasal .. aww ~



ni aksi 18sx . sila tutop mata . and yang taknak tutop mata tu ..
mengucaplah dua kalimah syahadah ..












selesai makan makan kat A&W, Sunway Piramid . kitorang pon balik dengan bergendang gendotnya . sumpah kenyang gila . makan dengan hati yang senang kan lain ?
setuju tak ~

terima kasih sesiapa yang mendoakan .
kalau ada rezeki jumpa kat UiTM Puncak Perdana lagi hokeh !
tempat tu ngan aku tak dapat dipisahkan . T.T
mcm lah seronok bena ! panas ! macam nak berbogel :p