ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, May 31, 2010

Joyah ke menara gading lah.

Kalau adek beradek yang jarak umur tak jauh ni , selalu akan dibanding-bandingkan . dari segi rupa tu idok lah . tu perasan sendiri-sendiri sudah . " aku rasa aku lagi lawa dari adek aku ". contohnya . realitinya , adek aku lagi cantek . wa tawu tu . wa tak kesah . sebab dia chinese look maa . tapi . ni dari segi pelajaran . sapa paling bijak dan sapa paling tongong . tu dah lumrah lah dalam adik beradik . takkan semua pandai-pandai , bertuah mak bapak kalau semua pandai . alhamdulillah :)


semalam , aku pergi hantar adik aku bella, yang no-3 keluar

dari perot omak den .

masok Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan ..



antara adek beradek aku setakat ni , dia yang paling berjaya . kitorang yang lain biasa-biasa aja.
tak jejak matrikulasi pon . jejak semalam , just nak teman si joyah tu mendaftar . ngan nak ngangkot barang-barang macam nak pindah rumah dia tu . memang skrew kaki aku dah longgar dapat bilik tingkat atas sekali . yang nak gelak , budak matrix tak boleh pakai jeans . rasakan ! dia sebelom ni berkobar-kobar beli jeans kemain lagi . macam bapak dia tauke kedai tu .


sila - silalah tengok aksi bapak and anak-anak sebelum bermulanya drama melayu minggu ini T.T al maklom lah bella tak pernah berenggang ngan ayah kesayangan . huhu . kali ni bagi dia berdikari , jangan asyik mengabeskan beras kat rumah je . bukak-bukak periok nasik , KOSONG . kau sebat semua ke.. eloklah pergi merantau sikit . negeri sembilan je pon . sonang-sonang balik umah makngah kek pilah tolong panjat pokok potai . haha :D

matrix pilah takdelah cerok mana . senang jugak nak carik . so ..

memang berdondang sayang la tak payah susah-susah nak risau sesat mesat .










akak dia punya result ke degree bila nak keluar ni . risau doe :(
wokeh semua . chow .




Sunday, May 30, 2010

i siti . eh i bukan siti !

Hoh . blog aku ke ni ? eh blog marya hana . marya hana tu aku la ngong . tapi kenapa aku update macam orang asing ni ? ada ada . ada ic . uuu .. sangat lama tak datang sini . apa kaba orang kampong ? semaken mencanak-canak update blog gamaknye . even tak update , aku selalu memantau blog ni . mana tawu ada perkhabaran penting . tak penting pon buat-buat penting . kepochi nok ! borink dok umah . nak ambik ujian komputer , macam kecot takot failed . so aku dudok rumah and ulangkaji baca buku memandu . haha . korang nak tawu , aku menipu -__-" . bila masa aku baca buku , dok meleleh air lior depan tv tiap masa . buku tu malas la nak baca . semakin tension gamaknya . nak tengok-tengok gambar je . dah dekat-dekat nak test nnt , baru lah pulon ! macam tak biasa pulok . harap-harap lah tak failed , even malas macam unta nak baca buku . ada hati nak lulos ! T.T

bila nak keluar result ke degree ni nok ? tv pon dah muak tengok muka aku . and batal busok pon semaken busok dek asyik pelok kuat-kuat sambil tengok tv . kuros tetap kuros jugak . even dok umah makan tido je .



OMG ! bosan siot sipot sedot !
bila dah bosan yang melampau-lampau . kawan-kawan ajak ronggeng
SET !! on aje .
i-city yeyeah . dah lama nak pergi tapi tak dapat . harap je study kat shah alam . tapi idok penah jejak T.T sadisnya cerita ni . bongok ! jom tengok gambar . sebelom tu , selawat banyak-banyak . sesi perasan tu memang dah kebiasaan dalam blog ni -_-"






















vavi taw makhlok cokelat tu !

berani berani aje die memperlakukan sebegitu .











naseb aku pakai flat shoe faruq . kalau aku hilang akal pakai wedges malam tu , sama tinggi dah ngan kau yang tinggi melampai tu .













ok sila muntah darah tengok pose-pose terlampau kitorang ? T.T
aku pon geli ketiak tau . gugor-gugor bulu yang ada . aa ! tipu ..
ok sekian :)


p/s : boypren den poei indonesia . den rindoo bona ! T.T lima hari macam lima tahon wuu .


Monday, May 24, 2010

Sebenarnya liat bena kuikui .

buzz ! buzz ! dah beku ke blog aku ? jangan nok . mak baru tak update dua hari . adek kicik pulak demam . anak tarzan tu demam gorilla . malam - malam mengigau mintak air , naseb baik tak ngigau mintak penampar . -__-" kuikuikui . kesian dia . budak kecik kalau demam kan merengek-rengek . tapi ada je orang tua yang merengek-rengek lagi kalau demam . tu mau hentak je dia ngan air batu semangkok . baru hilang demam T.T


hari ni , rasa sangat bermakna . bcoz my mom dah uroskan hal nak ambik lesen kereta . esok start kelas yang dengar kabarnya sangat " mengujakan " tu . aku takot esok ada orang kena baling ngan marker pen , sebab baru 10 menet pertama dah berdengkor sambil mimpi guling-guling ngan kublai khan kat taman bunga . ceceh . harap harap tak la . marya kan suka tidor awal . AWAL gamaknya . hari-hari kena bebel ngan cik abang sayang . terima kasih atas keprihatinan . yang suka bebel kat fesbuk suroh aku tido awal . kau busybody lah ! haha . hari ni kena didodoikan awal supaya aku boleh bangon pagi esok tanpa muncong beberapa depa . sapa nak dodoi ? cepat ! after dodoi , kompem andalah calon Akademi Fantasia 9 . seterosnya akan diangkat sebagai juara macam poojaan hati den . shahir . i lap and mop u lah ! tehee T .T




:) ok lah . esok jangan tido ye marya . dengar kuliah betol-betol . supaya lain kali kau tak buat
jalan raya macam bapak kau yang punya . hakhakhak . tata semua .

p/s : kepada muda mudi . ambik lesen kereta awal ok . jangan jadik macam akak . umor dah banyak baru nak sedo diri yang gamaknya aku memang takde lesen kereta lagi T.T nanges .





Friday, May 21, 2010

Cincai-cincai perkara biasa maaa .

Bukan semua orang boleh melukis dengan baik . kecuali pelukis . gila kau ! nak lukis orang badan sasa macam afdlin shauki , terlukis osman kering . aik ? afdlin dalam kategori sasa ke . tu MONTEL . tapi tetap cute miut tau . ambik hati ambik hati, agak-agak selamat tak aku ? :D ada kawan aku , nak lukis muka aku jadik muka pushpa narayan . aa , takpe lebih kurang lah tu . aip ! jangan angkat bakol sendiri . anyone ?


Dalam adik beradik aku . paling tongong melukis aku lah yang menjuarai . bella and affan memang dari kecik lukis menjadi . aku ? kot tiba-tiba ada kuasa " tangan sakti ". maka terjadinya sebuah lukisan yang ermm walau tak cantek , janji ADO ! dari takdo . tapi dengan tangan ini lah . kerja lukisan adik aku si bella tu dapat disiapkan . tu pon pandai aku buat cincai boncai , guna tangan kiri pon boleh . gila ke , budak darjah empat buat kerja budak darjah satu . kalau mengikot tangan sakti ni , cikgu dia gerenti tak percaya lukisan tu si bella tu yang buat , dengan kepakaran cincai-cincai yang biasa aku buat sampai sekarang ni , jadi lukisan tersebut dapat A++ . bila adek aku dah besar , dia lagi pandai melukis dari aku . minat dia lebih kepada fesyen sebenarnya . mana taknya , kalau mak ayah aku flashback , dinding bilik yang berconteng-conteng tu , agak-agak hantu mana punya kerja ? semua makhlok gondol tu punya kerja . ayah kata , bella paling cepat bercakap . umor 3 tahon , dia dah pandai A-Z .


bila semua makin memanjang , al maklom lah . takde manusia yang maken kontot ya . lukis-lukis dah tak main lah bai . kitorang bersaing sapa pandai main game komputer . kalau jadik paling hebat , boleh lah senyum sinis time shut down computer and pergi lepak-lepak . yang orang lain ni , jenoh pikir macam mana nak lebih dari orang nu . yela , aku , affan and bella membesar bersama . jarak tak beza . sebab tu bila bergadoh boleh keluarkan taekwondo masing-masing .


ada adik kecik ni . buat kitorang adik beradik rasa janggal . sebab dapat tengok mainan budak-budak dalam rumah . mama mula beli buku colour untuk anak tarzan tu . ada botol susu kat rumah . and aku belajar cebok budak berak busok tu , aku berak wangi ke ? T.T and hari ni , aku tengok dia dah pandai melukis . semenjak belajar pra-sekolah tu . lepas lukis main gantung-gantung kat peti ais lah , gantung kat dinding keliling rumah . kitorang pon takde semangat berkobar-kobar macam tu dulu . dah macam pusat mengundi lak rumah ni . bergantung-gantungan lah potret " hantu kaki pendek , hantu ada janggot sejempot , hantu mata buntang " .

apa yang mampu aku cakap . aku teruja .



TAHNIAH adik . dah besar pon kau . lima tahon . walau semua kakak dia yang uroskan lagi .
bocor rahsia kau sebab kau takde blog wahai adek ku .
kau masih pakai pampers !! haha . patot cikgu kau pelik nape kau tak pernah pergi toilet .
relax dek . cover ensem ok . tido isap puting lagi , oHH janji tak bagitawu cikgu ! kehkehkeh.






kakak yang seumpama bibik menjaga adik . bangon tiap malam , buatkan susu adik .
adik suka buli kakak . nakal noooooooo !!

:)





Thursday, May 20, 2010

Mak aku kata . perempuan sombong nampak MAHAL .

Mak aku kata " jangan nak jadi perempuan yang terlampau menyengih-nyengih ngan jantan , macam perempuan miang je " . aaa . jangan main-main ye sedara . jaga- jaga . ceh , siap warning orang . kau ingat kau sapa marya oi . dato' siti nurhaliza ? orang gaji dia pon kau tak layak lagi la ! T.T ala . sebenarnya aku bukan sombong tau tau . memang aku macam tu , kalau aku tak tahu mana wujudnya lelaki tu , susah untuk aku berkawan . nak nak kalau status aku " in a relationship " . lagi la mak tak layan . sebab sekarang ni , orang sesuka hati tok nenek eh tak baik en main tok nenek orang , tuka ! sesuka hati lombuuu kambeng diorang je nak memusnahkan rumahtangga orang . tengok couple lain join WWE itu sangat membanggakan .


tutop cerita WWE .


contoh terbaik . laman sooo-sial FACEBOOK . kalau boleh , sampai termuntah-muntah friend list aku tu . nak approve semua orang . namun , apakan daya . aku manusia biasa , kadang-kadang je macam biawak hidop sebab melantak kuat . lelaki yang tak kenal apakan lagi , IGNORE bebeh ! perempuan ni satu hal . diorang ni lebih kepada mau cuci-cuci mata . tak tahu apa yang nak dicuci . ke nak mengeruhkan lagi ?sebab perempuan ni cita-cita dia nak jadi charlies angel sebenarnya . diorang nak menyelesaikan misi skodeng-skodeng profile orang and tiba-tiba ter'flashback cerita mami jarum . hoho . gi pulak bercerita tentang burok orang sahaja kat geng-geng jarum sekalian . takde pekdah . baik korang pergi kira gelang ke , rantai ke T.T rita rudaini pon nanges tengok korang lagi hebat do . salute sikit ! eceh .


meraban lagi sekali , maaf semua .


so sesiapa yang add , lelaki mahupun perempuan , janganlah nak merajok ke, kecik hati dan paru-paru , sebab aku tak approve . bukan apa , berjaga sebelum terkena . buat masa sekarang , yang dalam friend list beta hanyalah . kawan-kawan munyet yang ku kenal rapat dan juga kenalan-kenalan yang baik hati hendaknya . kalau korang rasa " eh aku kenal la dia ni . betol, macam penah kenal , nak add la " . do add me . tapi tinggalkan personal mesej yang mengatakan korang tengok lobang hidong ni kat mana , remind me ok :) yang betol-betol nak kenal . BETOL-BETOL ye . silalah add munyet yang sedang taip ni , di muka buku " KAMARIA HANA " . kalau aku mabuk laot , insyaallah akan di approve . harap - harap tak mabok laot sebab cadangannya memang julai ni nak pi pangkor .



aa . muka sombong macam tu lah . tapi percayalah . aku seorang yang friendly :) wink . tanyalah sesiapa yang kenal perempuan merah itu . hihi . sebenarnya dah rasuah diorang cokelat satu sorang untuk berkata dusta ! muahaha .



Monday, May 17, 2010

1st love memang selalunya tahi .


Kalau ada 1st love , ada jugak 2nd love kan ? waktu sekolah menengah , kerja aku menghafal lagu first love , Utada Hikaru . sebab aku rasa seram peti sejok bile dengar lagu ni . dalam hati kata " bilalah nak jumpa first love aku .. takkan nak jadik andartu kot " . kalau ditolak tambah darab bahagi , aku pernah couple 7 kali . 12345 couple tu aku boleh consider ia hanyalah cinta anak berok yang gemar bergayot-gayot dengan happy nya atas pokok . dan .. bermulanya cinta sejati :) konon ahh iaitu couple kali ke 6 . tapi hubungan bertahan selama setahon setengah je . tak mengapa ! ceh . konon tak mengapa kau taip ye . padahal frust menonggeng-nonggeng , tertiarap , telentang dengan air mata T_T azam baru , lupakan cinta-cinta and tak percaya dengan lelaki-lelaki sembarangan . paling taknak percaya , yang kuat mengayat . kau ingat ayat kau power sgt utk memperdayakan perempuan . ceh . tuptup tersangkot lak ngan 2nd love . haa . ni baru aku puas hati . sebab bukanlah ciri-ciri buaya darat yang suka ngap perempuan . semoga hubungan kitorg bertahan hendaknya . amin . entry kali ni , aku berjaya seriuskan diri T_T haha .


akhir kata , 1st love bukan selalunya terbaik ye .

i miss you . b , copek balik ! :)




Friday, May 14, 2010

Rambot je padahal .

Masa kanak-kanak ribena , setiap kali mak aku bawak pergi gunting rambot . mesti ada adegan syahdu T_T hujan dah turon . wuu~ sebabnya aku benci dengan amoi-amoi yang potong rambot aku sesedap perencah kari alagapas . ada yang rambot depan terkontot secara mendadak . konon-konon dulu nak rambot depan panjang ala-ala linda onn la :p bila dah besar , secara normalnya aku boleh terima rambot akan jadi macam mana mengikot mood . tapi . sekarang rasa macam menyesal sikit . sebab rambot dah pendek . nak tiru erra fazira punya rambot baru kononnya . bak kata sorang kawan " takpe , rambot kau kalau pendek pon aku tak risau . sebab cepat je dah panjang " . ni adalah sesi menyedapkan hati . dalam hati pernah berangan nak rambot macam Alice Greczyn :) erm . lawa kan ? rambot go go cepat panjang .


orang kata , rambot tu mahkota diri :) walaopun kamu bertudong , rambot mesti dijaga . takdelah mak korang bising macam mak aku . ops ! " rambot macam orang mati laki " .. merabai lah tu . yela , mak aku anak cina . dia dari kecik tak pernah lepas rambot sebab arwah nenek aku memang strict . mak aku baru nak berangan jadi raja ema , dia dah hantok kepala kat dinding sebab rambot merabai-rabai . sadis sadis . naseb baek aku kesayangan nenek . patot lah kecik tak pernah rambot panjang T_T dudok ngan nenek gamaknya .


ada orang , cantek kerana rambot . bila rambot dah memukau hati , semua pon nampak lawa :) adek amani dalam cerita adamaya , rasa nak gadoh tarik-tarik rambot ngan dia . lawa rambot ! sabar je akak taw !



alice greczyn



pakai merah memang dia sangat menyerlah . lombuuu pon suko !





ni dia. kenangan terindah taik lu ! :D kenangan rambot panjang beberapa bulan lepas je padahal.
ni zaman kegemilangan rambot panjang aku . sobsob :( poyo nak sedih eh kau . padahal sekarang berdondang sayang ngan rambot pendek yang cepat kering and menyenangkan hati ni . buat masa sekarang dan ketika ini lah . ketika itu tak tahu lagi .





sila abaikan mata sepet tu . tak boleh bukak mata luas-luas nak buat macam mana . pasrah je nokk! :) cayalah aku penah rambot panjang .gosok-gosok mata tak percaya . aku ada mata ke ? tak nampak pon ? haha . rambot punya hal . susah nak bela . tiap kali pergi kelas kena bangon 2 jam awal untuk keringkan rambot . baru keringkan brader , belom lagi sikat rambot ngan style yang tah pape tu . naseb baik tak pernah datang kelas lambat . konon........


:)



Lelaki wangi idaman kalbu .



OHH LELAKI . disini ada sedikit kata-kata dari seorang perempuan . huhu . muka dah handsome , penampilan pon orite , boleh kalahkan johny depp , wa caya sama lu . tapi . nak cakap ke taknak . tanak ke cakap . heh . BAU lu wa tak tahan doe . muka dah handsome , sayangnya . . .


ok macam ni . setelah aku membuat ujikaji dengan memerapkan diri di rumah melihat sekitar sampai berpinar-pinar . aku dapat simpolkan bahawa , korang sebenarnya tak sedar dengan bau-bauan yang keluar dari tubuh badan sendiri kan ? takpe takpe . jangan runsing and pusing . ada solutions ni :) aaa. kan abang abang 'harum' dah senyum gumbira . ok .


yang pertama , baju-baju abang sila bau satu-satu . kalau ada bau-bau masyem , humban dalam bilik air and rendam ngan air sabon secukop rasa . kemudian , cuba pikir and renungkan " aku pakai deodran tak ? " . kalau jawapan yang bernas diberikan iaitu TAK , silalah berlari-lari anak ke kedai runcit berdekatan untuk mendapatkan deodran yang sesuai .


setelah melaksanakan misi tersebut , angkat baju yang anda rasa sudah kering dari ampaian , dan pastikan baju benar-benar kering . tahu tak , baju yang tak kering akan mengundang bau yang kureng menyenangkan . hah . salahkan baju doe kalau korang bau tengit , hapak and haprak . juga ye abang-abang , pastikan perfume yang anda gemari tu , bukan perfume adek perempuan anda . sebab , ekcelli lelaki tak sesuai lah pakai perfume perempuan . begitu juga perempuan tak sesuai pakai perfume lelaki . kadar pengeluaran peluh kita kan tak sama . yeke ? memandai je aku T_T .


tips ni sebenarnya boleh dicurik-curik baca oleh kaom hawa . sebab takde beza pon . saja nak specific kan untuk kaom adam . sebab , selalunya yang berbau ni ... taknak cakap ! naik KTM ku terpaksa tahan nafas selama beberapa saat . pabila seorang lelaki mengangkat tangan depan aku dengan penoh yakin " ye aku sangat wangi untuk angkat tangan sebegini " T_T




longgok baju macam ni buatkan baju kita busok . bukan bau badan , baju pon memainkan peranan . seharusnya lipat elok-elok . and pastikan baju betol-betol kering . ahh pakar jugak aku , sebab kat rumah adek-adek aku rajin kena bebel :D



kesedaran kaom adam :) pi beli . murah je kot .

ok bersama-samalah kita berwangi-wangian demi kesejahteraan hidop yang berpanjangan :)
manfaatkan eh . babai semua .


p/s : love , u wangi . dont worry :)