ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, February 27, 2010

Mengaji kalahkan MAWI + adik syafiyah .


Kalaulah aku masih lagi bergiat.. bestnya. RM2000 bukan senang kaw nak dapat. makan kuaci sambil tengok tv kat rumah + air coke untuk menambahkan penyakit kencing manis, langsong tak memberi manfaat kan ? so, apa kata kepada sesiapa yang rasa-rasa atau perasan suara dia boleh kalahkan mawi semasa membaca ayat-ayat suci al-quran, masuk lah pertandingan Tilawah Al-Quran, even perdana menteri kita sangatlah bersetuju jika perkara yang murni ini diberikan ganjaran :) siapa yang menang pertandingan tilawah al quran ni, RM 2000 akan diberikan setiap bulan sepanjang hayat. aku ulang " sepanjang hayat". bak kata orang " sampai mampuih". berbaloi berbaloi. dulu-dulu masuk pertandingan ni kat sekolah, johan dapatlah dalam RM250. tu pon dengan sekali shopping je lesap !! huih. rakus .

sesiapa yang tidak mengenali diriku dengan lebih rapat. tak tawu la, akak dulu zaman-zaman sekolah menengah amat aktif masuk pertandingan tilawah al quran ni. galak gila ! :D kalaulah....jeng jeng jeng..


sesi berangan dua minit.. harap maklum ..
sambungan..
"kalaulah aku menang tilawah al quran ni, RM2000 tiap-tiap bulan"

alangkah bestnya. tapi kan. suara macam dah tak layak je nak bertanding seperti zaman kanak-kanakku. heh.so sesiapa yang rasa teruja dengan ganjaran ini, silakan masuk. dialukan-alukan. syarat-syarat dia senang je.
  • suara mesti lebih power lemak berkrim dari MAWI eh ? ehe :D joking.

:: muka menggelabah nak bertanding::



p/s : aku rasa bengang betol lah dengan kes adik syafiah tu, senang-senang je dia meninggal disebabkan boyfriend mak dia yang tak berguna tu. senang-senang je dia belasah budak tu. budak-budak memang lah nakal.. tapi jangan sampai membunoh. BODOH (*&^%$#@) ambik kaw. aku dah keluarkan rasa hati ! budak baru 3 tahun..saksi pon satu. tengok je budak tu kena belasah kat padang bola ?? tak bertindak ke.? huwaaaa :((




Friday, February 26, 2010

Bau macam bangkai .


Sakit pinggang aku doe. mana taknya, aku dah lah demam. then kena balik sendiri dari shah alam balik rumah aku kat keramat. ouh. mula-mula naik bas pi giant shah alam. then ambik teksi ke batu tiga. seterosnya naik KTM ke KL sentral. and last sekali, naik LRT ke Setiawangsa. dah lah tak dapat dudok. dengan bawak laptop yang berat. + orang-orang laki dalam KTM tu kemain dudok rapat lagi. kot pakai perfume takpelah. ni bau macam orang baru balik menoreh and tak mandi. jenoh aku tahan nafas. lagi satu kan, aku terpaksa menjadi pendengar setia dua minah ni. hehe :D bukan aku curik dengar ek. tapi memang diorang cerita kemain kuat. diorang meluahkan perasaan masing-masing terhadap OHH lelaki-lelaki di Malaysia. haha. yang paling menarik, akak-akak ni membuat satu kenyataan yang membuatkan aku berpikir sesuatu. BETOL JUGAK tu..


"lelaki jahat buat benci, lelaki baik buat pijak"
so apa pendapat korang?





so.




aku ambik keputusan yang "agak" tetap la. nak ambik lesen kereta akhir semester ni. so tak payah naik kenderaan awam. bukan aku ngada-ngada ataupon bajet. tapi. sumpah weyh. dengan badan yang kering macam ni, ditolak-tolak dalam KTM tu, akhirnya "REPUT" la tulang temulang aku :(( nak bawak kereta jugak.


tengok ha. adik aku yang kecik pon pandai bawak kereta. makenon ni ......

TOLONG ! aku sangat memerlukan lesen kereta :((



tengah-tengah dok sakit pinggang ni, kesukaan, kegatalan, kecintaan akak hanyalah..
main quiz kat facebook. saja.. dah GATAI bebeno la ni. haha :D see! kuiz ni kata aku kahwin 20 july 2015. heh. mana tawu ni ! memang target nak kahwin umor 26 tahun. sebab maybe kerjaya dah ok time tu. insyaallah. calonnya ? erm.. sape tu kita tak tahu lagi. berserah kepada jodoh. amin ~



Wednesday, February 24, 2010

Nate Beghok. Help me !

e OHH . dalam pic ni bukan sengaja nak buat muka bajet macam tu ya. aku sendiri pon geli geleman nengok ha ! tapi misi utama nak menunjukkan bibir yang kering kontang tu. heh. aku dah mati akal macam mana nak buat ia sentiasa nampak segarBUGAR and lembab. lip balm, vaselin, and macam-macam la yang aku dah main taram pakai, tapi macam tak berkesan je. bebelan mak aku mengatakan " minom lah air puteh banyak-banyak. ni tak.." :p ehhh mak aku ni, minom lah. dulu je tak minom air puteh. sebab TAK SEDAP. takde rasa. and minuman ketika sedang memikirkan budget yang lari akibat beli handbag baru, baju tido baru, pencungkil gigi baru, eye-liner baru, bf baru, ops ! semua-semua lah baru. taknak kalah nokkkk ! then alasan time makan tak order air manis ialah..


"AIR putih baik untuk kesihatan. barulah tak kena kencing manis.
tak cepat mampuih macam mu! " :D


wahai pemblogger yang sangat daku sayangi, kasihi, cinTaik, bagaimana nak melembabkan bibir ya.?tengok pic bawah ni. takde modal la kaw ni minah ! haha. pose lebih kurang je. cuma telengkan kepala 20darjah je. ahh belasahhh.. 20darjah ke apa. janji nampak pose lain SIKIT yo! pic last tu mata makin boolat. macam nate beghok ape je. haha. oke. harap dapat membantu hamba ye para blogger :) terima kasih. take care semua. cyg uols. muah muah.


:D


Monday, February 22, 2010

Straw Berperisa Yogurt.





Entah apa nama pon aku tak tahu lah natang ni. macam gula-gula. yang pentingnya, menjadi kegilaan org-org gila dalam kelas aku. size, macam straw vitagen tu, tapi kepanjangan dia kalah galah. rasa, masam-masam ala-ala yogurt. sedap :D setelah lama aku perhatikan budak kelas aku dok menguyah+ menghisap natang ni, rupanya.. memang lah sedap untuk dikunyah semasa zaman kebuluran . ouh. ni aku borong dari sorang budak kelas yang menjual natang ni, dengan alasan untuk mengumpol duit hantaran kahwen.. joking **

dalam kelas nampak diorang pass-pass sebab hobi mereka suke order time dalam kelas, dapat on the spot !! and dapat mengunyah-nguyah depan lecturer. sape-sape rasa nak cuba, korang pergilah carik kat kedai mamak. ada pelbagai warna , perisa, mmg menarik ..pandai-pandai lah explain kat mamak tu yg korang nak beli natang ni. aku pon tak tahu apa nama.



untuk budak uitm puncak perdana , kalau nak, orderlah. murah aje. kat heiry azli ( semester 6) ,budak kelas aku, sapa tak kenal dia kan.? artis yang bakal malatoppppp dalam filem Ratu nanti. hehe :D dia kan kesayangan prof a.razak. kuang kuang kuang..
okie. take care semua .




Thursday, February 18, 2010

selamanya kau pergi.

AL FATIHAH buat seorang kawan yang baru je meninggal dunia sebentar tadi akibat accident motor. pada tarikh 19 febuari. kaw tinggalkan kami, family, sahabat-sahabat bergurau senda kaw.. ingat lagi, kaw selalu panggil aku papan and suroh aku makan banyak gemukkan badan aku ni. papan pon papan la. papan pon ada banyak jenis kan? :D aku akan makan banyak heh.. kaw dah tak payah risau lagi. and aku selalu panggil kaw JENAL (Zainal). sorry. even tu nama bapak kaw. biasalah zaman sekolah dulu-dulu, semua orang panggil kita dengan nama bapak.biasa lah zaman-zaman nak mengejek orang. heh. ceyt budak-budak betol lah. sekarang, untuk entry ni, aku panggil kaw "wan".. see? suka kaw kan.? kalau sekarang kaw ada lagi, mesti kaw terkejot berok aku panggil kaw "wan". kaw baik. kaw tak marah aku pon. kaw memang baik. aku sedih tengok facebook kaw. facebook kaw ramai doakan kaw wan.. pagi-pagi buta semua orang dok send sms sebarkan 'ketiadaan' kaw. naseb takde heart attack, kalau tak.. aku sama-sama 'pergi' ngan kaw wan. moga roh kaw dicucuri rahmat olehNYA.

aku sedih la bongok :'(
pagi-pagi aku dah post entry. untuk kaw SAHABAT. pukul 4 pagi. esok, kawan-kawan sekolah kita, kawan-kawan politeknik kaw, akan datang masa pengebumian kaw kat Tanah Perkuburan Islam Taman Keramat.





.MOHAMMAD RIDHWAN BIN ZAINAL.









Monday, February 15, 2010

Chinese New Year Report .


Chinese New Year tahun ni, pertama kali mak ayah aku tak ikot balik. kesibukan melanda katakan. kitorang takdelah terkontang kanting sangat, sebab masing-masing dah besar. balik kampung, melaka negeri bersejarah dengan uncle and aunty yang sporting. which is, kitorang selalu buat perkara gila-gila remaja bersama. dorang tak terlalu tua untuk panggilan "uncle aunty", sebab umur jarak tak berapa jaoh. so boleh la main guli sama-sama, bergadoh tarik-tarik rambot sama-sama :D


malam raya .. kitorang pergi rumah wajib setiap kali CNY. rumah uncle wa :) dia sebenarnya berpangkat "atok" tapi nak memudakan beliau.. so panggil uncle wa la..dah makan-makan rumah dia. kitorang pi "fun fun" bak kata my uncle. pi men bowling.


::senang kata, dunia ni kecik cemeot je. yang belakang baju belang-belang tu, my uncle jugak.. muda lagi. dah nak kahwin pon :) terserempak semasa kitorang meroyan-royan tunggu giliran nak ambik lane bowling .. sumpah ramai orang la malam raya tu::

::ni cheche angeline::

::the next day, kitorang pi umah my aunty, cik ketot. heh. air belakang tu kami tak minom ok. hehe. dorang ada bukak club kat melaka. so stock memang simpan kat rumah memandangkan banyak kes kecurian minuman keras kat premis masing-masing::





::da best cousins::
2 je single lagi kat dalam pic ni :) promote diri la ni.. rupa masing-masing dah rojak campor. coz my family actually mmg dah terlampau banyak campo.. kami family baba :)



::macam larat beno dok tolak kereta. retak tulang mak ! ::



::cik ketot , eunice, and my aunty, (haida)::





::habis kitorang hambat budak-budak balik rumah..sebabkan nak posing kat sini. jahat jahat!! haha. ::


::kuros tak semestinya ringan::




lastly, tabik hormat kepada para blogger :) happy chinese new year.. ang pow na lai..
take care semua.

Sunday, February 14, 2010

Pakai tudong tapi perangai..

Apa nak diikotkan sangat dengan trend ? orang pakai tudung. kaw pon sebok nak pakai tudong. setengah orang pulak.. muka nampak "sweet, kiut miut, nampak sopan" kalau pakai tudong.. sebab tu lah tergedik-gedik nak pakai tudong. entry kali ni, meluahkan rasa tak puas hati lepas aku tengok berita. malam valentine, berapa ramai yang 'berzina'. dan tertangkap. and tiba-tiba makcik aku cakap..

"ya allah.. perempuan tu pakai tudong?? "


T_T malu mak bapak. tu orang mana? melayu kita. pakai tudung siap ! then. berita pasal ibu-ibu kat negara ni, yang semakin melampau buang bayi. geram aku. ! (*&^%$#@!#%^&) aku mencarot doe, sorry. ada yang bakar bayi and masokkan dalam tong sampah ? tak berperikemanusiaan betol la. pakcik aku kata, ada yang buang anak, letak depan surau.. tapi bayi tu kena kerumon ngan semot api, kesian gila . meninggal. padahal cukop sifat .

aku tahu aku tak sebaik mana. tak pakai tudong pon. sembahyang pon tercicir-cicir lagi. tapi, kot aku dah mula buat keputusan untuk pakai tudong. pastinya, bukan nak ikot trend semata-mata. ala-ala yuna ke. yuno ke. heh.. kesal kesal. nak pakai tudong, perangai biar elok sikit. ada satu hari, aku ngan kawan-kawan lepak kat kolej, dudok sembang-sembang. then. kitorang nya mata, teros tertumpu kat sorang minah ni. pakai tudong.. dah sesuai sangat la jadikan calon isteri solehah. berbekalkan juga rupa yang lawa.. tapi.. masyaallah..

dengan posisi duduk kat bawah (lantai) , dia kangkangkan kaki dia. ala-ala katak mati terbongkang dah aku tengok. kitorang dah mengucap berapa kali. kot orang lelaki nampak, malu gila lah :] kitorang usha panas, sampai dia rasa malu and pelik kenapa kitorang pandang macam tu. dengan muka macam ayam berak kapor, dia teros rapatkan kaki dia. then boleh gelak-gelak lagi dengan kawan-kawan tercinta. allooooo dek.. kitorang bukan suka-suka nak pandang orang macam tu. saket mata woooooooooo.. mungkin celah kangkang dia ada bisol :P

::ini bukan hipokrit ok.. ni hanyalah gambar semasa habis kelas CTU, wajib bertudong::



take care.. kepada semua yang bertudong. jangan berkecil hati dengan entry ini. cuma meluahkan perasaan malu terhadap gadis yang bertudong, tetapi tak mencerminkan akhlak sebagai seorang yang bertudong :) take care semua.. peace.

Saturday, February 13, 2010

Ouh Abe Johny !

Alang- alang aku balik melaka untuk chinese new year ni, bawak sekali cd yang dah lama terperap dalam beg laptop aku. cd picture kahwin cousin aku. nak pos memang lah aku banyak masa ! alasan T_T kui3. so kejap lagi bermulanya balik kampong. and utk pengetahuan semua, baju CNY tahon ni tak beli lagi. atau memang takkan beli. kot ada masa. beli la. kot takde masa. pakai je lah baju t-shirt gi beraya dengan muka selamba.

::ni la cousin aku (angeline) yang kahwen aritu. bila tengok pic ni. alahai malunya. dengan muka aku yang berminyak+ belengas gila la dok amek gamba sana sini.


lagi satu, asyik berangan.. bila lah agaknya aku dapat make up pengantin ! wawawa. bodo. tu time aku kahwen la bongoxx! tapi.. lama lagi.. (konon lama lagi)..tak saba. hah kan aku da kata.. gatai dah mai ! sapa-sapa yang nak calonkan anak raja untuk aku, sila contact no akak ekk.. di talian 03-4254 tekan tekan tak dapat. nak mati ???? aku dah ada yang punya la. tapi kot ada jugak yang nak dijodohkan.. comment-comment la kat sini. :D cuma.. cuma.. jangan tawarkan aku johny depp. nanti aku berbelah bahagi.. sama ada nak pilih boyfren yang sedia ada atau pilih teros 'abe' johny tanpa ragu-ragu. muahahahhaha. tamak tamak!


Tuesday, February 9, 2010

Recce + bulu-bulu tegak .


Ok. terjawab semua yang terbenak di dalam kepala otak masing-masing. apa yang aku gerunkan. hingga.. aku nak masokkan pic dalam entry kali pon terasa macam bulu roma sentiase menegak. selalunya bulu-bulu akan menegak kalau terjumpe someone yang diminati atau digilai. contoh, terpaku melihat hans isaac yang sumpah ganteng. sekaligus menaikkan bulu-bulu roma. teheee T_T tapi tu bukan bermakna hans isaac makhluk halus ok! then.


aku gagahkan jua. mau kongsi dengan para blogger tegar n tegak n tegap n tegang ! eh?

ni kat rumah tinggal berhampiran ASWARA


sempat lagi perasan ala ala seorang photographer yang bagos dengan posisi menyenget ala-ala anak ketam bengong


tahan idong kembang kempis so cenggini le ghupenya


bahagian dalam rumah. ni kat atas tangga yang senget, macam nak roboh. sesuai beno dengan kepala hotak aku yang tak berapa nak betol. senget juga


:: ni lokasi lain. kat FRIM. kepong::


setelah recce (tinjauan lokasi) kata-kata sepakat and sepekat membuat keputusan untuk tak buat shooting cerita hantu kat sini. rumah ni cantek beno. boleh buat rumah menenangkan pikiran yang gundah gulana. dalam hutan tapi class uols!


::side::


jangan terlepas tangkap gamba kat sini. bukan senang nak jejak FRIM. apo nak buek kek situ kalau takdo halo tuju



ni heiry azlee. yang bakal menonjolkan muka dalam filem prof kesayangannya. prof a.razak mohaideen. filem ratu. tengok la nnti k..artis yang baru meninggkat naik. kat tv3 pon dia ada belakon . so sekarang ni pon dia nak menjiwai watak sebagai hantu "gabak" yang menyorok di sebalik tiang ( badan aku)



::ok. this is the most wanted location::

tapi tak dibenarkan shoot kat sini. sebab.. sebab.. er.. den pon tak tahu nak jawab. janjinya tak dibenarkan. so kitorang nak tengok-tengok lokasi ni buat kali terakhir la. aku memberanikan diri keluar kereta lebih awal and terkapai-kapai seorang diri mengejar kereta yang jaoh dihadapan. scaryyyyyy


::kalau korang kat sini. rasa lah betapa seramnya. ni pon kat FRIM::


::ouh tak sanggop nak tengok pic ni :(( ::






::cuba untuk buat takde apa-apa. heh. bejaya tak ? ::
padahal..



:: our director::

dia ada belakon dalam filem sifu and tongga. yang memaki orang kat kedai makan tu. ceh.



::last but not least. locationnya kat mont kiara, Changkat View Condominium::


abang wan, tenx 4 ur support. n domino's! hakhak. and hari ni pon , dia belanja kami lagi makan kat tepi kolam berenang . setelah bermandikan peloh sesat datang ke sini. disebabkan dayah terlepas simpang. bawak kereta, dengan keadaan nyawa aku 50/50


::diakhiri dengan muka yang pucat lesi. berlatar belakangkan SOHO KL::

heh memang patot la muka aku macam ayam berak kapor, dah la recce location untuk cerita hantu. datang rumah abang wan pulak. tengok cerita hantu jugak. "PHOBIA 2". memang best gila. terbaik. the best reference untuk buat cerita bergenre seram. maybe tak seram sangat, but the sound effects, memang lah buat aku hidop dalam 3x jumaat je lagi. eh! ampon2.. panjangkan lah umur ku amin~ lagi banyak aku recce. lagi kekacauan lah jiwaku.. waaaaaa :(( ok dats all.. take care semua.