Sunday, December 5, 2010

PULAPOL dan juga KMNS semalam.


Waktu kecik kecik kemain suka pergi kenduri kahwin. Bila dah besar, orang tua tua tanya " eh, si kecik je yg datang, akak dengan abangnya mana?". Betol tak? Kalau orang datang rumah pon, bayang anak anak kompem tak nampak. semua menyorok dalam bilik. Malu nak keluar. Sama lah dengan aku sekarang. Mak aku kata " tadi mak teh datang, nak tengok anak dara. tapi takde.apa lah menyorok dalam bilik tu ". hu hu. mak aku tak tahu ke yang anak dia seorang yang pemalu. LOL. pemalu la sangat!




semalam ikot ayah pergi kenduri kahwin anak boss dia.
kena paksa lah pon. sebab dia suroh ambik gambo.


:: Pusat Latihan Polis, KL ::
(PULAPOL)

nama pon anak polis. senang gila buat kenduri kat sini.
orang nak cari tempat pon senang






:: yang bersongkok tu boss ayah aku::
Tuan Ismail

ada sorang photographer tu kata
" awak anak tuan Mail eh ?"

ok. maybe muka kami sama.
ye ke?



sekarang ni semua kenduri masih buat kat
Dewan Pengaman.

then kawan ayah kata kat aku.
" sekarang kenduri masih dibuat di sini.
nanti awak punya dah buat kat Dewan Bankuet ".


aku pon tengah mamai time tu. (sambil angguk angguk).
konon paham beno lah dia kata apa.


lepas tu bapak aku gelak.
"kau ni lambat lah! pakcik tu kata,
nanti kau kahwin dah buat kat dewan sana tu"

OK FINE. aku tak tahu kenapa aku pending (=,.=)



:: lepas tu bapak aku galak pergi ambik gamba kat dewan baru tu::
besar jugak dia kata.


:: pelamin dia lawa ::
purple pink


:: anak anak buah SUKSIS ayah aku kat UM ::



:: mula dah Meon ni suroh tangkap gambo dia ::



:: melahap khusyuk tuuuuu ::



:: pastu terseda, eh eh ada orang tangkap gamba kita lah! ::






:: luar kemain panas terik ::

tapi kat dalam sejuk je pulak


OK sesi bergambar orang kahwin dah habis


then cepat cepat tukar baju.
pergi hantar barang budak matriks tu. huhu.


:: KMNS::

hujan lebat gila kat Negeri Sembilan
KL punya lah panas terik , unta pon tak tahan




sesampainya, anak tarzan menjerit ..


" Kak Bella, Kami dah SAMPAiiiiii "



:: lepas tu dia buat muka budak nakal ::
aiyoyo


dan tiba tiba pulak dia baru tahu dia anak polis

teros tabik spring !


sepanjang jalan mulot aku nak tercabut jawab segala
pertanyaan budak ni.

kak tu apa..? kak kenapa macam tu? bla bla bla..





tengok gambar pon dah tahu dia nakal.
balik balik rumah je.

migraine aku !!! huh ~

p/s : Masing masing ada cara penulisan blog yang tersendiri.
Tak perlu ikot style orang lain. sbb ia sunggoh ketara.
Just be yourself ya? :)
this is who i am, nobody said u have to like it ..







14 comments :

Amirrah Zawani said...

i pun anak polis.. :)
comelnya adik dia.. gigi xda :P

Daboo said...

Haa baru boleh comment. ;)
Bestlah kau dapat kawen dekat sana nanti. Aku kawen dekat rumah jelah. Huhuhu. ;p

WunnyNiwaa said...

yeah ! kmns dah sebijik kmm dah haaa... rindu T___T

Afiefah Safieni said...

monster yg sangat comel..
bagi kt i pon i nak..

liyanaziz said...

alololo.. comel gambar adik kecik tu buat muka nakal!! hekhekhekhek.. best tgk org kawen2 ni.. macam nak join sekali.. =p

Marya Hana . said...

amirrah : ouh yeke.. u dok mane..?
nnt kite boleh kahwen kat PULAPOL .. hee

Marya Hana . said...

daboo : uiks. kaw dah ade perancangan ke..? haha. kahwen kat umah pon ok gak.. lame x dtg umah kaw..

Marya Hana . said...

wunny : kmm mane ekk..?

Marya Hana . said...

afiefah : nampak je comel.. tapi die nakal sangatttttt.. x tahan ouh..

Marya Hana . said...

yana : haha. die memang mcm 2. pandai posing..

nak join kenduri kawen ke, nak join kawen yana..? aha

juliet. said...

adik ngan kakak mmg sama gilaaaaaaa! havoc laa korang.. teehee :D

Marya Hana . said...

atiq : hahak. die ikot perangai akak die kot.. tapi akak die x de ah nakal beno.. kui kui..

Elia Si Jejariruncing said...

gmbr last ko pkai bj msia. aku br nk g beli sbb nk tgk bola dia lwn nnti. terukkn?huhuhu

Marya Hana . said...

elia : LOL. baju tu mak aku yg kasik. sbb die beli utk die, tapi x muat. dah lame da.. beli ah, ppuan nye ade cutting..