ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, December 24, 2010

Kaitan Aku Gelak Berdekah dekah vs Hantu Kangkang. What the Hey?

Semenjak kau hadir dalam hidupku (OST Adamaya). Tu lah message alert tone yg berkuron tak kuasa nyah nak tukar tukar tau. 1 message received. "Salam cik kama, maap ganggu.awk free tak khamis ni, yana ajak jumpa,jom la". Laju laju lari depan cermin buang taik mate bersepai. hoh. i don't believe this!! Tengkorak betol budak budak ni. dari habis SPM hari tu tak pernah jumpa jumpa.


al maklomlah, yana dah pindah Putrajaya waktu form 1. masa tu aku nangis gila vavi uols. keluar hingus hijau hijau pucok pisang, adik beradik zombi kampong pisang. mau taknya she's my bestfriend sejak di bangku sekolah rendah lagi. kan aku pernah cakap bab setia kawan. ingat lagi tak? sekolah rendah dulu, asal ada lawatan sambil belajar kitorang memang hantu. segala camping semua sapu. memang aktif lah orang kata bab merayap ni. dah kata aku suka tangkap gambar, of course lah bukan hobi di masa kertu ni. dari muda muda belia lagi nyah. that's why diorang ugot nak tag picture kat facebook masa sekolah. muka hingusan taknak kalah! takot takot!


Ain pulak masa sekolah rendah siapa lah tak kenal dia. mulot becok kalah didie alias dlm drama pontianak kampong batu kat Astro Ria. kalau sebot je nama ain, mesti kita nak kata


"laa. yang becok tu ke?"


and yes. sampai sekarang aku tengok tak berubah. aku yang masa tu muka selenga sudi lah berkawan dengan ain. Terbuang segala prasangka and mulot longkang orang. she's very kind and sangat ambil berat hal kawan kawan. kalau dia pergi holiday, confirm balik balik je teros singgah rumah aku and hantar key chain yang comel. ingat lagi. ohh kenangan lama. (hidong kembang kempis).


dua orang yang sangat penting zaman hingus hingusan beta. mua mua haha. and then terkejut juga ain kata nak ajak wani. HOH SIAPA WANI? ni nama baru. OK. dia juga kawan rapat masa sekolah menengah. st john ambulance lah yang buat kitorang jadi satu geng. sekolah rendah kawan dengan orang yang sopan sopan gitu. sekolah menengah hambik kau! semua kepala masok air sampai level 24. gayat gayat.


erk. uols, janganlah tido baca entry ni.


the best part bila bukak cerita masing masing.
loh? sampai hati korang jadi silent reader kat blog beta.
terkejot wani kata " eh nama adik kau ni zaqwan kan?".
aik. semenjak dah lama tak bersua ni kau pergi menuntot ilmu batin ke apa.
macam mana kau tahu nama dia?


(spender adik dah basah, sebab dia terlampau terharu kakak tu tahu nama dia)
so sweet.



hek eleh. macam mana tak tahu, Harapan Marya Hanya Impian kan ada.
baca lah!


ain mencelah. "betol betol. ain kalau balik kerja tengok kama update, mesti nak baca".
so sweet lagi sekali! korang ! baca blog i tak comment pon noks.



bukan apa, kalau korang tak comment mana kan aku tahu korang sedang membaca.
boleh lah aku terjah blog korang pulok. what the heyyy leh kome ni.



sebot what de heyy ni , tadi kitorang berjimba tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah. ghupe gampang kalau kome nak tahu. bukan gampang cemana. gampang GILA VAVI BEST. sorry ter'over exited sampai CAPS LOCK ON. yabedabedu. segala nama pengarah kat Malaysia ni ada dalam skrip. siapa punya skrip ni? Hassan Mutalib lagi ke? HAHA. Encik Hassan Mutalib tu one of my lecturer. dia mengajar animasi. dalam kelas dia confirm puji Mamat Khalid, sahabat dia katanya.



filem filem arahan Mamat Khalid selalunya tak menghampakan. entah, dia one of my favourite director. cara dia menyampaikan sesuatu mesej tu.di sebalik misteri. dalam diam, dia mengkritik masyarakat setempat.tak perasan? eh eh. macam macam dia bangkitkan. ada dialog yang suroh orang kampong jengok rumah kak Limah. takot orang tua tu mati tapi orang tak tahu. tak ammbil berat katanya. yelah. zaman sekarang ni, jiran sesama jiran pon tak kenal rapat. kita hidop berjiran kenalah ambik tahu sikit, nak nak orang tua kan. makan pakainya, pening sakitnya. haaa. aku dah mula bebel. jangan peduli.


ada lagi satu, stereotype. asal mat pit je mesti dia lah yang curik kasot kat setiap rumah. what the heyy. aku percaya yang curik kasot kat masjid masa sembahyang Jumaat bukanlah di kalangan mat pit atau sekutu dengannya. orang Melaka kata, membakau darah je tau. kau datang masjid pakai selipar jepun, balik balik dah pakai selipar ASADI. what the heyyy lagi sekali.


perangai takde yang lebih senonooh sikit.


senonoh tak senonoh lantak deme lah. yang si HANTU mengangkang kat atas jamban tu kenapa? gelak tak ingat dunia la bila teringat time si Johan Raja Lawak tengah "membuang" sambil dengar radio kuat kuat tu. it's a good idea. supaya tak rasa seram sangat nak "membuang" gelap gelap mcm tu. boleh pulak? hantu hantu sekarang dah maju ikot arus permodenan ouh. posing tak agak agak. macam mana amber chia nak cari makan kalau macam gini. ingat tak hantu dalam Ngangkung, wah wah. lawan tauke nampak. boleh jadi model tuu.



ok. mata semakin rabak. korang tengok lah picture nya ya.
tak sempat tangkap banyak sangat. sebab aku lebih ke arah menjaga anak tarzan ni. what the heyyy aku bawak dia? siapa lagi nak bawak dia berjalan kalau bukan aku. kesian lah dia, terperap duduk rumah je.

moh kita..


ececeh. masa ni musim mengawan lagi.
karang dia dah naik hantu, tu dia nak ni dia nak.
dasar jibreng kongkreng!



:: tunggu yana kat KL sentral ::
dia dari Bangi.

ewah. orang pukol 10 dah tercangak pandang abang-abang polis dekat situ. yang dia baru nak gerak. dah aku dengan wani kena dengar ceramah bebas ain.



:: tengah mesej her bf pon boleh membebel lagi::
tgk tangan dia tu. habit dia, kalau bercakap tangan tak boleh dudok diam.
mencucok bintang sana sini



wani . merangkap assistant ain.
kah kah. berapa kali kita pusing pusing kl sentral tu habaq mai?
memang kita BUDAK KL.

hampeh betol (T.T)





:: hai, kitorang jadi boss besar::



:: muke herot herot ::





:: ini yana. tunggu makcik ni ah kat KL Sentral tuu ::



:: my bff ::



:: sempat gitu ::



konon candid.
nampak sangat lah weh muka aku tak boleh blah.
confirm bukan candid.





:: oi oi ::
malu kat adik aku je
kakak kakak kertu ni join dia



:: dalam hati kata : aku pasrah ::



lepas tu bowling pulok

tak upload lah picturenya. sebab hambek sume tang pungkok.


:: adik aku main camera ::
out of focus!
tapi aku hargai hasil usaha kau dik




wani menang ouh main DAYTONA.
tepok tangan T.T
takpe. lain kali kita lawan daytona lagi.
tapi aku still akan pakai auto. kah kah.



sorry readers, kali ni agak panjang entry nya.
teruuuujaaaaa gitu.
bye ! :)






27 comments:

Mya Myra said...

weyhhhh sonoknyee
adk da tumbuh gg ke lom??
heee

liyanaziz said...

wah... kakak yg bagus! bawak adik jejalan.. kikikiki.. hey,,, yana itu kurus! kikiki..

Lyaa Suriany said...

jimba bwk adik memang rare
hehe

Farhana Anuar said...

adik kau nak ikot ke kau ajak?

seronot ronot kan bile jumpe kwn lame.

liyana said...

waaahhh!!! terharu babe!!
nnt kte lepak g aww...
wey..asl ko x cte nk anta aku blik skali msk wrong way jumpe plak pak polisi!!hahahha..aku xleh thn tol tgk kte gelabah time tu..hahaha.
btw mmg gler lah..abes sgala cte time kecik2 kua...syok2..

Marya Hana . said...

myra: HAHA. yg peliknya, gigi dia bukan kate nak tumboh, bayang2 nak tumboh pon x nampak lagi :D

Marya Hana . said...

yana aziz: ye lah. dia xmo tggl ngan bibik. akak terpaksa bawak le. hehe. ouh yana tu mmg kuros. yana ni..?

Marya Hana . said...

yana aziz: ye lah. dia xmo tggl ngan bibik. akak terpaksa bawak le. hehe. ouh yana tu mmg kuros. yana ni..?

Marya Hana . said...

lyaa : terpakse ni.. kah kah kah. :D dah le nakal nak mampuih. cam zombi die 2.

Marya Hana . said...

fana : die lah nak ikot.. xde makne aku nak ajak die.. die xmo dok umah ngan bibik. aku malas ah kang die nanges2.. so aku pon berbaik hati bawak die

Marya Hana . said...

yana : WEYH. cuak gile kot kitorang mase tu. terlepas simpang punye pasal. kah kah. ain ngan wanie ah borak2 ni.. xpe de.. abg polis tu kasik can kat kaw. kaw tatau, jenoh lak lepas tu kitorang nak carik jalan balik. round little india bape kali :D gila. tapi best

Baby Gurl said...

ehem3...gmbr ain ngn kama xde ek..;) pape pun sonok kuar dgn korang..maafla kite msh beru belajar lg..tu yg terlepas jlnla,tak bape nk tahu jalan la..hehehe ;)

sowi..sgt3..hrp korang jgnla smpi xnk kuar lg dgn kite ek...ape3.. pun time kasih sbb bawk ain maen bowling...1st time tu...time kasihh ye ;))

ape3..pun time kasih dan seoronk kuar dgn korang ;))

Marya Hana . said...

ain : HEHE. ade ah tu ape lak xdenye. erm. lain kali kite kluar main bowling lg. 1st time ain main pon, strike jugak.. kan kan..?

best jugak keluar dengan korang. keh keh.

Baby Gurl said...

heheheh..haah tahu xpe..tak tahu nak cakapla sonok betul bile strikee tuu.. heheheh...tu yg jerit tak bape nak pndg kiri kanan..hehehehe

ok..lenkali kite ajak yana turun keramat lakk..hehehe ;)

Baby Gurl said...

heheheh..haah tahu xpe..tak tahu nak cakapla sonok betul bile strikee tuu.. heheheh...tu yg jerit tak bape nak pndg kiri kanan..hehehehe

ok..lenkali kite ajak yana turun keramat lakk..hehehe ;)

One-Nie said...

picture2 muke sume mcm gampang je.
ko sabotaj eh nok?
ekekeke...
lawak2
dah lame tak berbahasa setan gondol, lagi2 dgn ko! :D

ape2 hal pon aku ttp menang men daytona. mari lawan champion.
(muka bangga sesuai dpt penerajang)

aku teringat kau dibuli zaquan. ko memang kakak penyayang. salute!
(kalau aku dah tangan2 je adik aku tu)
;)

jom keluar lagi weyy... biar sesat 1 hari suntuk lak.
kahkahkah... :))

Marya Hana . said...

ain : mestilah ain terkejot an. 1st time main boleh strike !

yep. suroh die tron keramat lagi..

Marya Hana . said...

wanie : HAHA. aku sabotaj gile vavi ni.. spe suroh kau buat muke macam2.. naseb lah noks.. HAHA.

daytona tu naseb2 je. kah kah. nnt kite lawan lagi. x puas hati ni. (hidong kembang kempis).

lain kali kite kuar lagi. tapi tah bile lah 2.. kaw dah beranak 1 team bola.

~Dilazul~ said...

comel saje.hehehe. :)

MIMIE AIZA said...

seronoknya.. lama x keluar dgn my friends :)

athiea said...

mak mentua dengar mesti lari ni.hehehe

Marya Hana . said...

dilazul : apakah..? :D

Marya Hana . said...

mimie aiza : sekali sekala kan.. ~ :)

Marya Hana . said...

athiea : mak mertua saket jantong.. hehe

ZeRa OsHiN said...

eyh,yana tu yg tym sk 1 dlu ek...
mke dye cm igt2 lpe...hee~

Marya Hana . said...

zera : laa. aku igt sape ah tadi.. HAAH. yana tu ah. yg bulu mate lentik tu... :D ye ah, die dah pindah dr kite form1..

ZeRa OsHiN said...

tu la tu...aq igt tang mata dye tu...huhu~kem salam la kat dye ek..ntah igt kat aq lg kew x ntah~