ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, December 30, 2010

Ejek Mengejek tu Zaman Bila? Tak kuasa nyah.


Aku cukup marah betol lah kalau bab ejek ejek ni. Kau ingat kau perfect sangat. pegang tangan aku pegang kuat kuat. ayat macam nak tomoi orang je ni! Masa zaman sekolah aku ingat lagi. trend ejek nama bapak. Contohnya nama bapak aku Kamaruzaman. so, memang sedap kena bahan lah bila cikgu sejarah sebot "zaman paleolitik". OK aku terkena so aku diam.



apa yang best sangat kalau dapat ejek orang ni?



pasal nama bapak dah habis. yang satu hal lagi ni. dia ejek kekurangan fizikal. contohnya, kau ni hodoh doe, macam keldai gemok, gigi kuning kuning air kencing, gigi mancung, hitam belegam lagi hitam dari bontot negro, kurus kering macam congkel gigi ni haa . ya allah. what the hey?? aku suka ayat what the heyy ni. terima kasih Mamat Khalid.


yang buat datang angin kuskus aku ni bila ada sorang budak sekolah aku dulu perangai lagi tak matang dari adik aku yang umur 5 tahun tu. shame on you! ada orang buat lawak agak agak lah. untuk menceriakan suasana. ni janganlah sampai nak buat orang gelak ayatnya :


hoi! muka kau mcm jubo babi!!
(then dia perasan gelak sorang sorang)


orang lain takde apa pon.
bunyi cengkerik je yang ada.
tak mendapat sambutan.


tu yang kadang dia lagi bertambah galak nak buat lawak lawak BODOH. maaf ye. sebab aku tengah emo dengan budak sekolah aku tu. bukan aku je terkena, kawan kawan aku pon. semua dia nak nganjingkan apa masalahnya. tak kacau bontot kau pon. Kalau kawan aku post something kat wall facebook aku, dia aje nak menyemak. dia aje nak jadi hero. membahan sana sini. kalau tak borak dengan kau pon takpe, bukannya aku rasa rugi tak kena bahan dengan kau.


ingat orang suka ke nyah?


kalau aku suka, aku dah post laju secret recipe depan rumah kau. and terselit sekeping kad yang comel , bertulis "hoi member! terima kasih menganjing aku kat facebook dan di mana jua, i like it!".

nak ejek biarlah bertempat.
kang kalau salah tempat, makan penampo seliang dua.
(ayat samseng kampong duson dah keluar)


kata kata akhir aku
"umur dah 21, dah nak masok 22 tahun kau hidop. cubalah kau pikir macam mana lah nak ubah perangai sikit".

ok dengan ini aku cuba untuk cool sikit. and hidangkan korang dengan video adik aku main basikal petang tadi. hakhak. lari topic. ada aku kesah? sebelom ni kawan kawan aku kata "yeke adik kau ni kuat buli? nampak diam je". haktuih, keluar habis aku punya kahak kahak yang tersemai. HAHA. dia asyik memerintah aku je kat rumah. ambik ni ambik tu. bila aku buat nasi goreng kat dia. korang tahu dia buat muka macam mana ?

(muka musykil and pandang hujung hujung mata)
"aik? adik nak nasi goreng sedap yang kakak bella buat. bukan nasi goreng tak sedap ni". WHAT? kau belom rasa lagi noks. kau dah mengata nasi goreng aku tak sedap. jatoh saham aku kalau mak mertua tahu nasi goreng aku tak sedap.




video


ok lah babai!


20 comments:

PeNgEmiS dUniA said...

lex awak lex ! hee

Dang Intan Duka said...

wat bodoh je maria..
yg pentg cool..:p

eira said...

huuuuu..

mereka yg kurang matang saja yg berperangai cam gituh..

kena bersabar banyak2 jerk lar, dgn harapan mereka cepat matang..

:)

yatie's EPISODE said...

bg cili je kat mulut itu punya orang. haha ;p

Nurulbadiah Lai said...

eleh..die ingat ni zaman batu ke syg kn??

Mya Myra said...

siapakah yg cam bangang tu..
haha ude anda menceriakn belog sbb smua entry sbok cte isu bola sepak..
jemu lorhhhh

Ilham Liyana said...

sabar2. :))

p.s: i love ur blog! ^^

Yun Aizun Zulkhaini said...

akak terhibur dengan celoteh yaya nih..kelakar, menghiburkan & yg paling penting ada mesej yg ingin disampaikan.yelahkan.."Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa".kalau dah terlajak tu..bukan bleh delete2 cam kat komputer tuh..dah tentu org yg kena tu dah save dalam otak dia sampai bila2.

org2 mcm tu sesekali kena "disedarkan" kalau tak dia ingat dia tu cam bagooss ssaangatt..ehh emo plak akak pepagi nih..hehee

Marya Hana . said...

pengemis dunia : bek jadi pengemis kan..? dr mulot cenggitu .. keh keh :D

Marya Hana . said...

did : ceceh. mcm kaw ah. cool sket dr aku..

Marya Hana . said...

eira : hehe. tu lah, tggu kucing bertandok lah gamaknye .. :D

Marya Hana . said...

yatie : kalau ikotkan hati mmg nak cilikan mulot die..

Marya Hana . said...

nurulbaldiah : hehe. tu lah :P

Marya Hana . said...

myra : tawu tu.. sume cte sal bola. kah kah. 1 entry je bongok..

Marya Hana . said...

ilham liyana : tenx dear.. :) rajin bace sini..

Marya Hana . said...

kak yun aizun : thanks kak. selalu lah jengok2 sini and comment ye.. best ade blogger mcm akak ni.. =)

setuju tu! kelas gitu. pagi2 akak dah kuarkan peribahasa.. keh keh..

sabo jela ngan org cenggini. ape boleh buat kan..

Farhana Anuar said...

hahaha aku lak diorang kutuk anuar ibrahim. vavi kan. :P

liyanaziz said...

akak,, macam pernah lihat certain quote kat FB! kikiki.. siapakah yg durjana itu??? kasi sekolah sikit!

Marya Hana . said...

fana : woah!! gelak guling2 aku. kesian kaw. kejamnye mereka.

Marya Hana . said...

yana aziz : kah kah. sbb akak membebel kat fb dulu, then baru membebel kat blog.. :D

sekolah2 dah sekolah.. diploma die pon dah habis. cume tu ah, mulot die xde insurans lagi. kenal sape2 jual insurans mulot x..? nak kenalkan ngan die.