ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, December 28, 2010

Boleh pandang pandang, jangan pegang pegang.

Orang berkepit dengan boyfriend indah indah dilamun cinta. aku asyik berkepit dengan dengan si gigi gongak. apa kan daya. pagi pagi kejot aku bangon tidur, rupa rupanya dia nak tunjok menatang ni.

(sambil menerangkan 1-1)
this is house, cloud, rocket,flower,car,aeroplane,bird, sun.

dalam hati "bagos adik aku".aku masa baya baya kau dulu bebal lagi. baru 5 tahon budak ni.

(dia pon teros menerangkan)
this is sangkars
this is rebans

ok. tercekik. apa dia? sangkars? rebans?
OHH (T.T).
sangkar dengan reban ayam.

adik aku punya perangai, kalau cakap bahasa inggeris semua wajib ada "s". hari tu dia eja R.O.O.F bunyinya "bumbungs". fine.




:: ni lah lukisan budak 5 tahun ::
yang aku bulatkan tu "rebans". HAHA.



lepas tu dia teros posing macam
"saya menang motor !".


nak mandi pon satu hal jugak. pandai melawan. hari tu aku cakap

"dah cepat cepat mandi!!".
dengan nada tegas kononnya.

sekali dia jawab :
"sabar ,sabar boleh tak??".

(terkedu)
krik krik sambil bunyi cengkerik.

tadi aku nak suap dia makan nasi goreng.

aku : adik jom makan.
adek : tak kuasa aku !!

HOH? aku berisiko kena serangan sakit jantong secara tiba tiba. sebab sekarang adik aku dah mewarisi mulut mulut akak abangnya. takotttt!


setel semua, aku ajak dia buat hobi tak berfaedah aku.


jeng jeng jeng.
(bajet terkejot sangat leh tu)
padahal korang baca sambil gigit kuku macam takde apa apa berlaku.ok nangis T.T





:: demo ::
nak demo inai kat tangan adik aku dulu.
kalau tak cantek, maafkan kakakmu.
yang penting tangan kau, bukan tangan akak.
hoa hoa hoa


jahat



::bila aku nak buat jahat kat dia::

balasan dia, korang tengoklah sendiri.
terkezut nyah tengok muka dia!
ada ke bulatkan mata macam tu.
sawan aku lama lama!



:: dan ini hamba punya ::

si dia kata aku dah takde kerja sangat.
tu yang gatai pakai inai.

penganggur berjaya mestilah memanfaatkan masanya.




woah. puas hati aku.
comot comot pakai inai. ada aku kesah?

lama lama cebok budak ni, hilang ah inai aku tu.
lariiiiiiiiiiiiiii~







29 comments:

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalo ada masa silalah ke blog saya..

happy blogging

regards,
BLADE EDGE

si afro besar said...

HAHA. slamt inai tu cantik. terbaek!
tu tu adik punye lagi comel. :p

juliet. said...

wahs. comels nye adiks yaya's camtu. bolehs spikangs londons. pas ni, semu mesti ada S kats belakangs yers! hahahaha! *gelak guling-guling

kalau den, lama dah masuk spitals layans budaks otaks orangs besars! :D

Marya Hana . said...

blade edge : baru sampai sini, confirmlah baru tawu blog ni :P

okie. thanks ..

Marya Hana . said...

afro : aik knape afro skrang dah x besar..?? O.o

haha. cantik ke..? mcm india an..? hahak. adek punye 1 jari je. kalau x mampos kena marah ngan parents

Marya Hana . said...

atiq : tau xpe. die cakap semua mcm kitorg2 becakap ni T.T gerun jugak. haha.

haah. die mmg pandai speaking.. kite kalau melatah kuar lah "ohh periok terbang!" bagai lah. die melatah "ouchhh". sbb? baru lah gaya inggeris sket katenye.. T.T

liyanaziz said...

alololo.. comelnya si gigi rongak tu! siap dah pandai jawab.. mesti belajar dari kakak nya ni.. kikikikikiki.. kirims salams dekats dias! heheheh

Marya Hana . said...

yana aziz : haha. memang akak ngan abg die mulot cenggitu.. salahkan mereka dan kuarge mereka..

abes lah, sume kat blog dah kena sawan adik akak.. :D

yatie's EPISODE said...

inai kat jari adik akak terbaik lah! hihi.
pandai dah die bahase inggeris. sume "s" jadiknye. kelaka2. hehe ;p

Marya Hana . said...

yatie :naseb bek je jadi lawa tu. kalau busuk ati tadi, nak je buat corak2 kat tangan die. kah kah. :D

aah. die memang cenggitu. what the hey...

Mya Myra said...

ENTRY YANG TERBAIK!!
haha best2

PeNgEmiS dUniA said...

ok ape adik cmtu ! hee

♥CIK SHA♥ said...

comel betul dak kecik ni..pandai speakings pulaks tus..haha..

Marya Hana . said...

myra : kaw gila ni. mentang2 arini bday kaw.. haha

Marya Hana . said...

pengemis dunia : ok ke..? ok nnt pos laju kat umah awk. haha

Marya Hana . said...

cik sha : kah kah. speaking x agak2 die 2..

♥e'in♥ said...

alahi.. comelnye adik.. awk jdik penganggur t'hormat ea.. ;p

Fxysche Nas said...

hahaha
mane tau kalau tulun cebokkn inai akan bertahan lebih lama?
hihih..
baja la katekan..
heee

Marya Hana . said...

e'in : x sampai seminggu je lagi dah nak masok sem, so jd penganggur terhormat daa.. :D

Marya Hana . said...

fxysche : haah betol jugak tu, semakin subur lah tangan ni :P

nabila faryzza said...

sian budak tuu. kena buli ngn akak dye. haha :D

Marya Hana . said...

nabila : sekali sekala. selalu die je buli kakak. skang kakak buli adek..

.izzati liyana. said...

cepat gila gigi adik rongak. my lil sis dah ujong2 6 tahun baru patah. tu pon 2 jeh. :)

Marya Hana . said...

izzati liyana : yep. sbb die sangattttt suke makan gula dr die kecik. dimanjekan. sbb bongsu.. and jarak umur yang ketare dengan abg dan kakaknya.. hehe :D

Farhana Anuar said...

aku suka pakai inai. best kan? sok nak kawen nak pakai yg ukir2 tu. bapak aku ckp nk aku buat smpai bahu. tu melampau.

.izzati liyana. said...

oh yeah? the same goes with my lil sis. but jarak 9 years only lahh. budak jarak jauh ni mmg mnje sgt2 kot. smpai lemak naik tahap maksimum.

Marya Hana . said...

fana : bapak kaw lak exited! i like. hahaahahha. aku beli inai yg ukir2 tu sebenanye. tp aku x ukir. kang corak menatang ape ah aku buat. so aku pakai kat kuku ah

Ip Man said...

haa..
lopeh ni dah boleh da u cakap yang baik2 je ngan adik2 u ok?
hihi

Cik Safiey said...

Comel adik u...=)