ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, November 29, 2010

Seronoklah dah lulus.



Mama mesej aku pagi tadi .



" Bella dah lulus "



Minggu lepas dia cuti. Sepanjang kat rumah, dia memang risau gila. takot kena tendang dari matriks. balik matriks siap bawak beg besar lagi. persiapan nak angkat kaki dari matriks gamaknya . dulu dia tolak tawaran dari UiTM. bila dia rasa macam susah sangat duduk matriks tu, dia dah siap siap apply lagi sekali UiTM. and dia dapat lagi sekali tawaran tu. alhamdulillah. tapi dia lulus dah. mulanya dia memang risau gila. mana tak nya dekat sana dia kemain mengelinjang sakan. seronok dengan kawan kawan agaknya. Kalau tak percaya tengoklah picture dia. main main main. Tapi kenapa heh dari sekolah dulu dia macam tu. cara dia kot. Mama aku selalu marah dia, tak belajar , terlampau aktif sukan, bla bla. result SPM lagi gempak dari aku. yang aku lak memang duduk rumah baca buku. ( tu pon kalau mak aku keluar bilik nak check baca buku ke tak ). tapi ,otak tak jalan jugaknya (T.T) . kesian aku. rasanya sebab aku banyak tertelan semut api lah. formula semua memanjang terlupa. aaa. bukan tak baca eh. TERLUPA. kui kui kui.


:: Matriks Negeri Sembilan ::


:: masa mula mula hantar dia kat sana ::


:: ni dia lukis untuk budak-budak satu aras dengan dia ::


:: dia sorang je yang " alim " kat situ ::
alim taik kucing cirits.




:: orang selalu cakap ::
eh kenapa adik kau berisi? kau kuros je .
OK. dia makan banyak kali ok. aku makan sekali je tapi
tu pon melahap habis.

dah terjawab ?
soalan sama je aku dengar. naik bernanah telinga mak noks!



yang terbaru dia tak dapat pergi kelas pon sebab kaki dia patah
jatuh tangga. ni sebelom di simen.
sekarang ni kawan baik dengan kerusi roda je ah.




32 comments:

juliet. said...

ala. adik pndai mne pon, kakak dah d diploma dlu. kehkehhh!! btw, congrats to bella! :)

liyanaziz said...

haish, yana takut dengar matrik.. macam susah je.. hekhekhekhek

twinkle twinkle said...

comel la gbr yg die lukis

naqia meera said...

congrats to bella :)

Marya Hana . said...

atiq : yezzzaaaa. betoi tuuu ! :D tenx atiq.. t yaya sampaikan

Marya Hana . said...

yana : opcos la yana.. kite belaja 3 tahun, die belaja setahun mende yg kite belaja 3 tahon. kene cepat pick up ah.

Marya Hana . said...

twinkle2: die memang minat melukis. hehe..

Marya Hana . said...

naqia : tenx .. :)

eesyaheera said...

ala takpe Marya. rezeki masing-masing. kesian jatuh tangga kenapa?

Elia Si Jejariruncing said...

wahh..kakak n adik dua2 dh lulus..aku je tak lulus2..adoiyai..tu la gatal sgt nk keje..huhu

Marya Hana . said...

eesyaheera : tengah berangan agaknye.. heheheheh :))

Marya Hana . said...

aimie : hehe. xpe, menuntut ilmu xde penghujongnye.. ~

~ i K i N ~ said...

gagaga! aku dlu pun cmtu kot.
xtenang hidup mase cuti.
takut kne tendang pnye pasal.wuuu~

ehh adek ko patah kaki?
*mmg stiap sesi ade org naek kerusi roda kot?*

Dang Intan Duka said...

tahniah adik kak maria..hhahahah

Marya Hana . said...

ikin : hehe. tu laaa. die risau sampaikan mandi berejam, makan berpinggan2, tdo zohor baru bangon. hahak.

eh. ye ke..? malang betoi. xley pi kelas kot~

Marya Hana . said...

did : ngek la kaw dayah..

laskar rainbow said...

alahai.chomeynyee adk dy..sama ngan akak dy =)

Daboo® said...

Send my regards to Bella and cakap dekat dia, well done!
Suruh dia main banyak-banyak lagi. Hahahaha :D

CGG said...

TAHNIAH BELLA;)o

Marya Hana . said...

laskar rainbow : hehe tapi akak nye kuros .. ~

Marya Hana . said...

daboo : itu lah nasihat yang paling membina dari kaw.. ~ hahahhahha. wokeh..

Marya Hana . said...

CGG : tenx dear.. nnt i sampaikan..

Amirrah Zawani said...

yea lah adik chubby sikit dr u.. :)

♥-- emieysandra --♥ said...

berkenan sgt tgk gmbar yg die lukis, kreatif! ;D

Marya Hana . said...

amirrah : hehe. ni bukan chubby sket.. memang chubby banyak. keh keh

Marya Hana . said...

emieysandra : hehe. die memang.. ~ dari kecik ske melukis..

ahmad endo said...

memang alim!!.....hehehe

Marya Hana . said...

ahmad endo : hihi.. faham2 ah

Ip Man said...

hey lambat sikit
gratz to bella!
nnt da masuk U sure lg gempak punye lah tu
=D

Marya Hana . said...

love :memang lambat tol u comment.. huhu.. ontah lah den pon tatau.. rezeki masing2 an.. ~

bella lim said...

cibai ah kau maria. buatla entry lain sial. buat malu aku je. HAHAHAHA

Marya Hana . said...

bella : gi mam ah.. hahahahhaha :D