ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, October 15, 2010

Pembaharuan di situ .


3 tahun masa diploma, pernah lah juga buat assignment and tido lambat. TAPI tak pernah tak tido. mesti tido jugak la dalam 2-3 jam. sebab aku ni ada satu pe'el , kalau tak tido esoknya tu marah-marah macam amende entah. bodo tau tak ? disebabkan taknak lah berkelakuan macam tu,so aku curik masa untuk tido jugak. ( padehal hobi kau tetap tak berubah, tido tido tido) kan? ahaks . tapi semenjak dua menjak ni, tak sangka pulak degree makin menjadi-jadi. buat assignment sampai tak tido. wah ! satu pencapaian yang harus korang tepok tangan tanpa henti (T.T) pertama kali terasa diri ni pelajar universiti. serius cakap! haha.


ok. video untuk japanese dah siap dihantar. plus masa editing siap masokkan salah
satu lagu dalam drama korea FULLHOUSE. al maklom lah , aku sekarang tengah angau
dengan RAIN , si SEPET tu :)) pape entah.


ok di kesempatan ni, terima kasih pada yang wish bday aritu.
(macam buat ucapan raya)
domo arigato gozaimasu ^_^


SALAH gambar pulak.ni macam orang nak carik gado.
terimalah seadanya .


suka dia semenjak tengok ipman . macam ni lah nak jadik hero.
bukannya hero yang takot lipas hek. takot kucing. takot cicak. apedaaa.


Teringin nak makan AYAM PENYET RIA.
so dia turutkan :) terima kasih.
plus. jumpa shahir AF8 pulok kat situ. yes!


busy sangat sampai tunda-tunda pergi tengok MAGIKA.
ok, commentnya. walaupon Malaysia masih bertatih-tatih lagi dlm penggunaan
teknik CGI, tapi aku rasa berbangga sebab KRU memang best ,
dapat membuka matapenonton di Malaysia dengan menghasilkan
satu lagi karya yang lain dari yang lain.at least negara kita ada pembaharuan
di situ. actually bermula denganCICAKMAN . syabas ~

seterusnya Hikayat Merong Mahawangsa, tak sabar nak tunggu.
semalam baru je present mengenai teknik CGI masa kelas animation :)
so, bagi muka sikit lah pada filem-filem tanah air yang berani mencuba suatu benda baru.
sebenarnya teknik CGI memang dah lama diperkenalkan.
bermula dengan filem WESTWORLD pada tahun 1973.
tapi tu semua di negara maju.



8 comments:

Ip Man said...

so..
suke x surprise i bawak shahir jmpe u tu? =D

SyerAgh said...

teknik CGI?

liyana aziz said...

lega gila dah setel assignment... hahahah.. semalam x tdo sampai pukul 4 pagi.. -(

Marya Hana . said...

love : haha. ngade ah u.. ~ padehal shahir memang dah bejanji nak jmpe i.. muhahahhhahahahah

Marya Hana . said...

syeragh : teknik CGI tu singkatan dr perkataan inggeris.. Computer Generated Images. CGI terbahagi kpd dua ye. iaitu special effects and visual effects. special effects selalunya kita buat semasa penggambaran. contohnya make up effects. kalau visual effects pulak, kita buat mase proses post production/ editing. contohnye filem harry potter la senang cerita. mana ada tempat yg macam tu di dunia realiti. utk menjimatkan kos untuk mencipta props dan sebagainye. so mereka menghasilkan tempat tu, semasa proses editing. menggunakan komputer.

ok..?

Marya Hana . said...

yana : aha. kamu baru part3 syg oi.. belom naik sem2 atas lagi. tah2 tak tido gamaknye.. :)

Cik Areen said...

same la weyh.
sgt terase diri ini budak u.
dulu bole tido sampai taik mate bule buat gam.
skg, dlm smgu, kadg2 je dpt tido mlm.
haish.

btw, magika ngan the legend of fist sgt best!
sgp tgk midnight movie sbb nk tgk sgt punye pasal.

Marya Hana . said...

aren : 2 ahh. dugaan dak degree..

eh . memang best. wah kemaen kaw p tgk midnite movie.. aku..? x dapat masok kolej la gamaknye.