ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, August 31, 2010

Macam mintak nyawa . . .

Syukur . Hari ni dapat jugak aku menjengok apa yang dah berlaku beberapa hari aku menghilang . hurm . sebenarnya laptop aku HILANG . sebenarnya aku dah cuba hantok hantok kepala kat dinding . " adakah semua ni mimpi ?" . ceceh . nak bermain wayang pulak aku kat sini. serius ni laptop aku hilang . dengan erti kata lain , ada seorang makhlok Tuhan yang berani berani mencilok laptop aku ! cis !! keluar air mata darah pon takkan dapat balik . Apa yang aku mampu buat time tu ialah baling baling bantal (awww bunyi macam manja , tapi baling dengan ganas and rakus sekali ye tuan-tuan ) . Siapa punya angkara , dengan serta merta semua budak rumah mengesyaki seseorang . er er .. maybe seseekor .. sebab bulan ramadhan pon dia boleh tahan nak mencurik .


Laptop aku lesap dengan sekelip mata . banyaaaaaaaaaaak gila gambar aku posing sakan dalam tu . memang tergamak !!! eeee , geram geram !!!! kalau aku dapat siapa yang curi laptop aku tu , aku kunyah dia hidop hidop . sekarang ni aku cuba menenangkan diri . alhamdulillah .. ada orang tersayang disisi bertambah kuat lah aku nak hadapi . laptop macam nyawa :( hope Tuhan membalas perbuatan siapa yang terkutok terburok dan terbusok ni !!


Doa orang teraniaya cepat termakbul . Hope aku dapat pengajaran dari semua ni . Kot nak pecahkan locker aku pon , pecahkan lah time aku dah balik kelas . supaya senang pulak aku nak pecahkan muka KAU pulak lepas tu ( heh terlampau geram ) . maybe terdesak sangat . al maklomlah sekarang ni isu mercun pon tengah naik . dalam mood raya katakan. so , no wonder lah banyak kes kecurian. takde duet nak beli baju raya , subang raya , kasut raya , spender raya . ops ~ kalau tu pon takde duet nak beli , lain kali mintak elok elok nak pinjam duet beli spender raya.


aku pon dah buat police report .
so tunggu jelah apa tindakannya :) doakan semua ye .
terima kasih .




12 comments:

nuraitul said...

sabo ek..bulan bulan pose nak wat perangai..huduh sungguh..

fYZa said...

be strong..!
smoge si jahat mdpat balasan..

Marya Hana . said...

nuraitul : org nak mencurik.. maybe die terdesak xde duet raye

Marya Hana . said...

fyza : insyaallah.. doakan ye ^_^

Baby Gurl said...

pasni kalau g klz pun nmpknye kene bwk la laptop tuu....

saba byk22 yek... :)

Dang Intan Duka said...

hhmm....jgn isau maria..
pasni ble dia dh blik..ko bg je kaw2...jgn bg muka dh...

go3 maria~~~

Ip Man said...

btul kate kwn2 u tu ha..
u kan hebat!
chill je k..
insyaAllah ade la hikmah dugaan bulan puase ni..
=)

nurul nadea said...

siannya..ni nak update camana plak nih? assaimen lagi..

baling bantal je? klo aku da nanges guling2 dah..

Marya Hana . said...

ain : 2 ahh.. rase nak usong laptop je.. saba gak ahh skang . kot x saba, rase mau je bagi penerajang sape buat pekare tkutok 2.

Marya Hana . said...

did : 2 ahh. kalau dah terbukti, ade can la aku nak buboh tapak kaki aku kat muke die..

Marya Hana . said...

ipman : sape kate..? memandai je u ni.. haha . ye ahh :) tenx b..

Marya Hana . said...

nadea : dah beli baru .. huhu.. so, ni yg ley on9.. terbang duet macam 2 je beli laptop baru..