ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, July 17, 2010

Diskusi Filem Lagenda Budak Setan di FINAS .

17 Julai 2010 . Sesiapa yang mengambil subject Teori dan Aspresiasi Filem kat UiTM ni diwajibkan menghadirkan diri ke FINAS . sekurang kurangnya menunjukkan batang dan lubang hidung di depan lecturer kesayangan , En Khong yang kacak . harap harap dapat markah lebih nanti . Patutnya bercadang naik bas Uitm sebab disediakan . tunggu dekat nak setengah jam . Balik balik yang aku nampak bas rapid . memang janji Melayu betol . make up dah cair . Rupa masa tu mengalahkan momok habis berkebun . eh adakah ? Tiba -tiba dapat mesej seorang kawan . " tet tettt " kita tertinggal bas . Aku patah balik ambil korang - Karl .


Macam mana boleh tak nampak bas T.T
Selamat ada kawan yang sanggup bersusah payah .
Semata mata nak hadirkan diri ke FINAS ni .
Legaaaa tak terkata .


Bertolak . berhimpit . berlaga laga .



Dah lambat tapi buat buat cool .
Tangkap gambar dulu ye sayangku semua .
Nak masok dalam blog ni . say " cheese"...
Tapi tuan punya blog say " hurmmm "..




Dimulakan dengan tontonan filem Lagenda Budak Setan .
dengan MC yang sangat sempoi .




Semua tengah khusyuk .
Tak menahan . orang yang dah tengok cerita ni macam
" yabedabedu " . aku kena tengok cerita ni lagi .
part sedih pon orang boleh bantai gelak tak ingat
laki bini dan anak kat rumah .


dek Lisa Surihani tak boleh sebot
hurof "r" dengan betul . macam " arrr" gitu ah .
tapi dia tetap comel and menjadi idaman kalbu :)
semua setuju kan ?


Penulis terkenal . siapa tak kenal :)
AHADIAT AKASHAH .
sempat lagi aku gurau gurau dengan dia .
sporting gila tau .


Nak jugak kau beli novel tu kan . .
mentang mentang Ahadiat ada kat situ .
sebab buku yang berkuron aku beli tu .
adik aku dah koyak koyakkan . cis !
sape sape jumpa adik aku , sila sekeh kepala dia .

akak tak kesah . . . . .





FINAS ni dokek gila dengan rumah kau marya .
tapi gaya macam tak pernah pergi pulak T.T
untuk blog yang kusayangi ni tau aku luangkan masa
tangkap tangkap gambar .


tahu ramai silent reader . opssss .




Ok . mari kita balik .angin dah sampai ke kepala .
sebab dari pagi sampai petang tak makan lagi .
balik balik teros capai tilam dengan bantal .
:)




24 comments:

liyana aziz said...

mr khong sangat hensem... hahahhaah... sokong, even lisa x leh sebut r dengan betul saya tetap suka dia.. whocaresss kan??

*loue me* said...

wah..cover LBS dah bertukar
i pernah baca novel dia tp xpnh beli pn.pinjam je
kena beli camni

ayin~weeweet said...

jd,apa yg didiskusikan?hehehe

Shiro said...

cheh... gi x ajk... nk join gak...

Marya Hana . said...

yana aziz : hehe :D btol2..

* yana pon nak markah lebey ke..? nnt akak btaw en khong. kui3.

Marya Hana . said...

loue me : ahah cover yg ni , edisi terhad .. pi la beli :)

i dapat t.tgn ahadiat sekali taw.. ~

Marya Hana . said...

ayin : ape didiskusikan tu x dapek den nak nolong.. sbbnye , perot telampau lapa. so , lariiiiiiiiiii~
haha .

Marya Hana . said...

shiro : dak degree je boleh pi .... :p

ika. said...

pasni kalau jumpe adik nak sekehlah kepala die. hehehe :DDDDDD

Wawan3y. said...

beshnya cover noveL tuhh
ada lisa surihani agy, bwu lah eksaited nk mmbaca
edisi terhad siap.
harga brapa ek?
nak jugakk! huhu

Arra JaSmY said...

owh..muda lagi en ahadiat akashah tu..haha.dulu selalu baca novel die.igtkan skang di da tua.haha.:)

Marya Hana . said...

atiq : silakan... padan muke dia !
haha. kejam punye kakak :D

Marya Hana . said...

waney : 21.90.. tapi die jual rm20 je aritu.. ahah . semangat tdo lambat bace novel taw x.. hehe.

Marya Hana . said...

arra jasmay : SAMA !! i pon igtkan dia da tua.. tapi.. ternyata.. muda dan kacak .. jeng jeng jeng.. :p

kodok hijau the ghost writer said...

lama tak ghi finas dulu kursus pengarahan, penulisan skrip sama dengan osman ali... lama dorang tak panggil kodok.. kak fauziah finas bila nak panggil ghi kursus lagi ahh.. cis jumpa penulis nobel feverit aku lak tu.. ahadiat/.ah jeles jeles ni... (sebenarnya jeles AA jumpa myra bukan jeles myra jumpa AA hahahah) sebab ahadiat my prenn :)

tapi pilem LBS memang hancus..kecewa sungguh

nota tapak kaki: myraa...bila kita bleh jumpa.. wekkk

Marya Hana . said...

kodok : myra ..? salah .. MARYA la. kodok ni asyik bagi nota tapak kaki.. kasik kaki busokkkkk kang bawu taw.. :p

jmpe..? klau ade jodoh jmpe ahh. haha. oo. best fren ngan ahadiat ke...? ceceh . berbangge sebentar .. kem salam kat die .. mmg die best ! yep.. tapi filem LBS mmg mengecewekan..

Che Armster said...

alamak terkantoi jadi silent reader :">

Marya Hana . said...

armster : heh . toksah buat keje dah.. bukan i makan org pon.. :p

Dang Intan Duka said...

wah2........bgs2...
memg ptt tertgl bus....sbb lambt sgt bersiap la ni kn??
hahhaha

pape pn good luck...:)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

novel???!!! nape tak cakap seblom pegi sane. bleh kirim. adoiyai. keluaran mane eh? i means sape pencetak buku tu? cari dari aritu tak jumpe2 ah.

Cik Areen said...

ya!
nape x btawu?
da cam owg gile tawu carik novel tuh.
kalo tawu, suh ko belikan 1. T_T

Marya Hana . said...

did : wak lu.. kitorg setengah jam da kat bawah kot.. ~ tapi . xnampak pon bus.. ke kitorg da rabun.. ? adeh T.T

Marya Hana . said...

oshinz : ni same je ngan yg lame.. cume yg ni cover lain sket.. ~ edisi terhad..

cube carik kat FINAS. kot2 ade..

Marya Hana . said...

aren : LOL. yeke. die jual rm 20 je.. tu yg aku beli.. xpe. maybe kat kedai buku ade aa 2 nnt..