ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, June 25, 2010

1st time dalam sejarah aku jadi org berguna .

OHH tak sia sia aku pakai sanitizer Dettol yang harum semerbak tu . Rupanya tangan ni berguna jugak . Ada " ong " orang cina cakap . hak hak hak . Selalu ambil gambar geli geli sendiri . Gambar yang aku tangkap masa kawan kawan jalankan Teater Asy-Syura kat Dewan Bahasa dan Pustaka . masok paper . Yang paling best , tuan punya gambar tak tahu menahu pon picture dia masok paper T.T weh korang . sape curik picture aku ? aku dapat tahu pon after terjah entry kawan aku .hak cipta terpelihara tu . cewah . kalau saman ni , berapa aku boleh dapat ? berangan cepat ~ tak dapat tido ahh malam ni .


so ini lah keratan akhbar yang dikecohkan .
picture yang bahagian bawah tu tuan tuan .

memang teater ni best !
menunggu pon bapak lama .
sebab semangat sangat ter'datang awal .
hu hu hu .




ini lah picture originalnya .
bila aku rasa muka kawan aku tak berapa nampak dalam picture tu .
so , aku crop lah and upload dalam facebook .



so ini lah yang terjadi .
kawan aku si joyah yang tengah cekak pinggang kat rumah papan tu .
aku tangkap dari atas sebab dapat pon seat atas atas je .
boleh buta mata nak zoom muka makcik tu .
still tak clear jugak .
asalkan menampakkan keseluruhan pentas .



waktu ni rambot cendawan lagi .
sekarang dah panjang sikit dari bulu ketiak korang .



aku pergi tengok teater kawan kawan buat pertama kali hari tu .
kalau tak , melepet dalam bilik malas nak pergi .
even ada banyak teater diorang dah anjurkan . di bawah UiTM .
terok aku ni T.T dah last semester baru lah dapat seru nak pergi
support makcik kat picture atas tu .



so lepas ni , bayar lah kalau nak suroh aku tangkap gambar .
wakakakaka . demand gila .
takdelah . aku ambik gambar pon suka suka nak buat
semak dalam laptop aku . tu yang sekarang rasa rasa kena tambah lagi satu
external hard disk (-__-")


akhir sekali , tenx ullyana sebab kasi yaya award ni :)
muah muah . beauty ke blog ni ? kehkeh selekeh ye .



p/s : sekarang ni kecoh pasal Fasha Sandha and Tiz Zaqyah wrestling and bercakar cakar harimau sebab rebotkan Jejai . kelaka gila ahh . anggap jelah what goes around comes around . kan ? nak rebot lelaki memang den tak goma . macam takde jantan lain . Puan Nora Danish , anda dudok rumah goyang kaki , makan kuaci , jaga baby and happy happy :) nak menambah rasa puas di hati , senyum sinis sikit . wah . aku mengajar benda benda riak ni Tuhan marah tau .




18 comments:

Sesumpah said...

awhhh takkanlah 1st time haha


cool yaw teater!

syufaa said...

ohh teater yg mggunakan nama cufaaa. hikhik teruja teruja. :P

Shiro said...

haha... header image tu nmpk mcm janda berhias nk tkar karier jdi mamarazzi... nmpk tua sket drpd usia sbnar? anda sukakan kematangankah?

Marya Hana . said...

sesumpah : sumpah 1st time.. kehkeh. aku filem , bukan photography..

Marya Hana . said...

cufa : ic .. tahniah !! name yg menarek.. :)

Marya Hana . said...

shiro : yep2.. baru la nampak mcm mamarazzi.. ~~

Shiro said...

hoho... brmnat jdi mamarazzi ekh?? haha... mcm x kne jek...

Shiro said...

hoho... brmnat jdi mamarazzi ekh?? haha... mcm x kne jek...

Marya Hana . said...

xkene xpela.. ~ -_-"

pari-pari menyanyi said...

popular gak aku kat blog ko,, miahhahah

tu ar pasal,,
aku tgk dua kali beru ak perasan yg ko pnye pic ada kat dlm paper

ape lagi,, loyalti la weyh!!
hahahah
pic yg ko amik tak gegar aku berpuas ati
nnt aku kawen ko tngkap pic aku
aku bg hrga baekkkk pnyeeee.
hahhaa

Marya Hana . said...

ika : haha. oi kaw igt senang ke nak tgkap gamba 2..? dah lah jaoh berbatu2.. nampak taik idong je masing2.. haha.

* erm. tanak . aku nak dok meja VIP tyme kaw kawen nnt.. hahahahah

IpMan said...

yeahh saman saman paper tuhh!!
curik pic u skati..u saman RM10 juta!
buleh kawen copek~! kahh3..

Marya Hana . said...

love : tapi bukan kawen ngan u r. hahahaha. i nak kawen ngan johny depp.. 10 juta kwen kontrak 3 bulan cukop r..

Rara Nasiha said...

mesti nora danish tengah tepuk2 suka hati kan.hehe. :)

Marya Hana . said...

rara : opcoz.. bagos lah :)

pari-pari menyanyi said...

huuuh,, aku bagi ko duduk yg palin depan sekali k,,,,
ko la yg ketuai sumer2 pada hari tu lah,,'sonang nk tangkap pic,, tak la sobosar taik idung laie... hahaha

Marya Hana . said...

ika : yg ketuai mst lah abg mamel kaw.. muahahaha. aku ..? nak tgkap2 gamba utk posing2 aku je. weks! :p

ZALIKA NADIA said...

mamel?? sapo lak tuh?
cheh.. cam je mahal,, kedekut!! aku bayar la weyhh..~~~ huhkuhukuhuk