ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, May 14, 2010

Lelaki wangi idaman kalbu .



OHH LELAKI . disini ada sedikit kata-kata dari seorang perempuan . huhu . muka dah handsome , penampilan pon orite , boleh kalahkan johny depp , wa caya sama lu . tapi . nak cakap ke taknak . tanak ke cakap . heh . BAU lu wa tak tahan doe . muka dah handsome , sayangnya . . .


ok macam ni . setelah aku membuat ujikaji dengan memerapkan diri di rumah melihat sekitar sampai berpinar-pinar . aku dapat simpolkan bahawa , korang sebenarnya tak sedar dengan bau-bauan yang keluar dari tubuh badan sendiri kan ? takpe takpe . jangan runsing and pusing . ada solutions ni :) aaa. kan abang abang 'harum' dah senyum gumbira . ok .


yang pertama , baju-baju abang sila bau satu-satu . kalau ada bau-bau masyem , humban dalam bilik air and rendam ngan air sabon secukop rasa . kemudian , cuba pikir and renungkan " aku pakai deodran tak ? " . kalau jawapan yang bernas diberikan iaitu TAK , silalah berlari-lari anak ke kedai runcit berdekatan untuk mendapatkan deodran yang sesuai .


setelah melaksanakan misi tersebut , angkat baju yang anda rasa sudah kering dari ampaian , dan pastikan baju benar-benar kering . tahu tak , baju yang tak kering akan mengundang bau yang kureng menyenangkan . hah . salahkan baju doe kalau korang bau tengit , hapak and haprak . juga ye abang-abang , pastikan perfume yang anda gemari tu , bukan perfume adek perempuan anda . sebab , ekcelli lelaki tak sesuai lah pakai perfume perempuan . begitu juga perempuan tak sesuai pakai perfume lelaki . kadar pengeluaran peluh kita kan tak sama . yeke ? memandai je aku T_T .


tips ni sebenarnya boleh dicurik-curik baca oleh kaom hawa . sebab takde beza pon . saja nak specific kan untuk kaom adam . sebab , selalunya yang berbau ni ... taknak cakap ! naik KTM ku terpaksa tahan nafas selama beberapa saat . pabila seorang lelaki mengangkat tangan depan aku dengan penoh yakin " ye aku sangat wangi untuk angkat tangan sebegini " T_T




longgok baju macam ni buatkan baju kita busok . bukan bau badan , baju pon memainkan peranan . seharusnya lipat elok-elok . and pastikan baju betol-betol kering . ahh pakar jugak aku , sebab kat rumah adek-adek aku rajin kena bebel :D



kesedaran kaom adam :) pi beli . murah je kot .

ok bersama-samalah kita berwangi-wangian demi kesejahteraan hidop yang berpanjangan :)
manfaatkan eh . babai semua .


p/s : love , u wangi . dont worry :)




18 comments:

nenao said...

laki ensem kalo bau masyem.. adeh... haha

et said...

ohho.nice doe entry neh.patut bagi semua kaum adam baca.pehhh.kalu derang yang stok berbau tu,rase nak je tegur tapi takut tangan derang yang melekat kat pipi kita lak.haizzz~

Marya Hana . said...

et : kalau berbau , kite senyum je.. sebab bukan salah dorg.. kadang2 hdong dorg tersumbat.. selsema sepanjg zaman :p

Marya Hana . said...

nenao : redha jela yek T_T hehe..

Fahim 'n Alin said...

wat malu laki je..hehe

pakai gatsby!

Dang Intan Duka said...

hahhahaha....
siap ada kata2 nasihat lg ek ko wat entry ni...
ni mesti blaja dr pengalaman la ni kn..
hahhahaha

xpe2.....aku phm...kiwa mken tertekan nanti utk sem akan datang..
hahhahah

Marya Hana . said...

fahim n alin : haha. xpe.. ppuan pon ade macam tu.. so same je.. :p

Marya Hana . said...

dayah : pengalaman dak kelas pon ade.. haha 'keti' doe..

hoyy. lame x menjengok blog aku an. hempok kaw kang. degree lambat lagi r...~

AiMiE HaRmELiA said...

haha...nasib bf aku wangi n ensem..huhu

shaa bonitaa said...

saye ade gak kwn yg jnis berbau ni...masalahnye die x sedar pon die mcm tu..nk terus terang kang nant kecik ati plak..huuu~~

Farhana Anuar said...

nasib la bf aku wangi. laki wangi seksi wooo. ;DD

Marya Hana . said...

aimie : ceyh. ni kes puji bf sndri plaknye...~

Marya Hana . said...

shaa : kawan rapat die kene pandai bersuare la. kesian... kalau x sampai bile die x seda... :)

Marya Hana . said...

fana : kakakkaka :D betol2.. aku setuju doe.. rugi x gi bau2 bf kaw aritu.. waktu MPG. haha.

Ip Man said...

hhehehe..
i dok tepk je time bace blog u ni..
i ni busok ke smpai u wat entry cmni? hahah
sepbek ade note kat bwh tu.. :p
syg pon wangi je!

Marya Hana . said...

love : muahahhaha. tu la..i takot u sala paham :) u wangi lol.

Farhana Anuar said...

hahaha. berani la kaw dtg cium bf aku. aku jumpe ip. aku balas dendam . ;DD

Marya Hana . said...

fana : muahahahhah. xkan la aku nak ciom2 bf kaw.. aku bukan "jalang" ops.. ! cerite lame berdarah kembali.haha