ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, May 31, 2010

Joyah ke menara gading lah.

Kalau adek beradek yang jarak umur tak jauh ni , selalu akan dibanding-bandingkan . dari segi rupa tu idok lah . tu perasan sendiri-sendiri sudah . " aku rasa aku lagi lawa dari adek aku ". contohnya . realitinya , adek aku lagi cantek . wa tawu tu . wa tak kesah . sebab dia chinese look maa . tapi . ni dari segi pelajaran . sapa paling bijak dan sapa paling tongong . tu dah lumrah lah dalam adik beradik . takkan semua pandai-pandai , bertuah mak bapak kalau semua pandai . alhamdulillah :)


semalam , aku pergi hantar adik aku bella, yang no-3 keluar

dari perot omak den .

masok Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan ..



antara adek beradek aku setakat ni , dia yang paling berjaya . kitorang yang lain biasa-biasa aja.
tak jejak matrikulasi pon . jejak semalam , just nak teman si joyah tu mendaftar . ngan nak ngangkot barang-barang macam nak pindah rumah dia tu . memang skrew kaki aku dah longgar dapat bilik tingkat atas sekali . yang nak gelak , budak matrix tak boleh pakai jeans . rasakan ! dia sebelom ni berkobar-kobar beli jeans kemain lagi . macam bapak dia tauke kedai tu .


sila - silalah tengok aksi bapak and anak-anak sebelum bermulanya drama melayu minggu ini T.T al maklom lah bella tak pernah berenggang ngan ayah kesayangan . huhu . kali ni bagi dia berdikari , jangan asyik mengabeskan beras kat rumah je . bukak-bukak periok nasik , KOSONG . kau sebat semua ke.. eloklah pergi merantau sikit . negeri sembilan je pon . sonang-sonang balik umah makngah kek pilah tolong panjat pokok potai . haha :D

matrix pilah takdelah cerok mana . senang jugak nak carik . so ..

memang berdondang sayang la tak payah susah-susah nak risau sesat mesat .










akak dia punya result ke degree bila nak keluar ni . risau doe :(
wokeh semua . chow .




12 comments:

Dang Intan Duka said...

ucap tahniah kt adk ko k...

p/s: taw xpe..aku skng ni mcm xtenteram...dh msk bulan 6, jd xlme lg result kuar..huhuhu

ika. said...

waaahh..tahniah kt adek..xpe..still, yaya older sis die..so, yaya yg first dpt msok degree..xde kalah pnye..kehkeh!!

p/s: ble result dgree kuar ehh??

Marya Hana . said...

did : aaa. aku takot r.........~ haha. sekali kua result degree 2 an..?

Marya Hana . said...

atiq : takot nnt die dapat potg. haha. matrix die kan setahon je. x lari jaoh r dr degree akak die ni..

tatau pulak.. dgr cte awl bulan 6 ni.. tggu je r.. nnt mst kecoh. dupdapdupdap..

m. said...

awk,result UPU kuar minggu ke-3 bulan Jun.
USM dah keluar dah kalau ada yg apply.

kite dpt USM.

gudluck utk awk yer.

p/s : awk ngn adek same2 cantek!

aina mania said...

aku pon the only member of my family yg masok matrix gak. so far laaa... tp adik aku lagi pandai.ngahahahaha..

Marya Hana . said...

m : owh.. sy x mintak upu .. sy teros apply uitm punye .. btw. tenx 4 da info :)

* aaa. kang ade yg kembang semangkok. hehe. tenx..

Marya Hana . said...

esah : kaw adek badek mmg pandai .. aku tawu 2.. meyna ade cakap... :)

atiqah arfa said...

huu
xjd pegi uitm eh?
adik i pun dpt mtrk pilah jgk
tapi xnak pegi
budak pemalas blaja mmg xbole msk mtrk :)

Marya Hana . said...

arfa : betol2.. adek yaya 2 pon ape kurgnye , pemalas jugak. tapi kene kerahhhhhhhh ~ :p

Ip Man said...

ohoo..
dah jadi warge nogori dah bella..
welkem 2 da club..
ahahahah..
t wish dia slamat blaja okay..
=D

Marya Hana . said...

love : pasni panjat pokok potai !! hakhak. wokeh... text la die.. malas ann..... ~