ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, May 17, 2010

1st love memang selalunya tahi .


Kalau ada 1st love , ada jugak 2nd love kan ? waktu sekolah menengah , kerja aku menghafal lagu first love , Utada Hikaru . sebab aku rasa seram peti sejok bile dengar lagu ni . dalam hati kata " bilalah nak jumpa first love aku .. takkan nak jadik andartu kot " . kalau ditolak tambah darab bahagi , aku pernah couple 7 kali . 12345 couple tu aku boleh consider ia hanyalah cinta anak berok yang gemar bergayot-gayot dengan happy nya atas pokok . dan .. bermulanya cinta sejati :) konon ahh iaitu couple kali ke 6 . tapi hubungan bertahan selama setahon setengah je . tak mengapa ! ceh . konon tak mengapa kau taip ye . padahal frust menonggeng-nonggeng , tertiarap , telentang dengan air mata T_T azam baru , lupakan cinta-cinta and tak percaya dengan lelaki-lelaki sembarangan . paling taknak percaya , yang kuat mengayat . kau ingat ayat kau power sgt utk memperdayakan perempuan . ceh . tuptup tersangkot lak ngan 2nd love . haa . ni baru aku puas hati . sebab bukanlah ciri-ciri buaya darat yang suka ngap perempuan . semoga hubungan kitorg bertahan hendaknya . amin . entry kali ni , aku berjaya seriuskan diri T_T haha .


akhir kata , 1st love bukan selalunya terbaik ye .

i miss you . b , copek balik ! :)




22 comments:

One-Nie said...

yeahh... setuju jgk lar kat ctu...

;)

sy tak pernah bercouple kecuali dgn couple sy sekarang nie. Beliau first couple sy tapi sy pernah ada first love.

ehh... keliru tak? ape2 jelah.

first couple sy ni bkn first love sy.

ape2 pun first love memang mengecewakan. T_T

p/s: ude, ateh ber-poyo-poyo-an kat comment ude. sekian.

ullyana zaidy said...

hhaha..btol2..pes love tuh ntah pape....

huhu...smoga berkekalan yaya :)

Ip Man said...

heee..
btul ckp u syg..
1st love tu mmg kite akan ingt tp x tentu blh bahgiekan u kan..heh..
im glad 2 be ur bf syg..
i love u soooooooooooo much!!!
i pon x saba la nk blk ni!!!

Irine Nadia MaRceLLo said...

weeewwwiiittssss!! komain lagi letak tangan kat bahu.tettt! hehehhehe :D
suke betol ngk pasangan kapel2 nih..... :D
diriku je x kapel2 lagi :) ada tips?haha

Farhana Anuar said...

ok. b blik nnti. ;D

percaya x. bf sy yg skrg ni cinta pertama sy mase kecik dulu. ;)

(tetibe gatal nk bgtau)

.zara. said...

ececehhh~
hehe!

Dang Intan Duka said...

wah3........
amin...:)
semoga ape yg dihajati akn berkekalan hingga akhir hayat k..
hihihi
ko dh jumpa....ngn cinta ko..
aku ni xtaw ble lg la kn..
hahahha

Marya Hana . said...

ateh : haha. ude paham maksod mu itu.. eh xpe. nak puitis2 kat cni dipersilakan.. bukan kene bayar pon an..? ateh ngan dak lame tu kan..? tahniah :)

Marya Hana . said...

yana : haaa. ade pengalaman la 2.. :D tenx yana... t yaya poei ghombau kite jmpe k..

Marya Hana . said...

love : yep2.. 1st leb x semestinye indah.. :) love u 2.. hehe .."cobalah utk setia". wah siap kasik kata2 penutopppp.. x menahan.

Marya Hana . said...

irine : nnt sis kasik tips bercinte and mencarik cinte ekk.? walaopon sndri pon kelam kabot nak carik bf. haru T_T

Marya Hana . said...

fana : kaw mmg gatai pon.. bukan ttibe je. selalu.. muahahhahha :D
ohh kalau mcm tu , bagos la.. naseb kaw..

Marya Hana . said...

zai : kasik can zai.. kali ni je yaya terjiwang! ahaks.. xterkawal.. muahahaha

Marya Hana . said...

did : bunyik comment kaw 2 jgn sayu sgt.. kang aku nanges sambil gelak.. walakkakakakka. nnt2 ade la. eh. bukan ade ke..?? F_ _D__S haha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

harap yang ni akan berkekalan.. aminnnn!!! gudluck guys~~~

Marya Hana . said...

oshinz : tenx... :)

ayin~weeweet said...

saya suke entry kamu.saya pon ada love2 sebelom ni.tapi saya adalah first love bagi si dia. harap2 sayalah selamanya untuk dia.selamat berbahagia :)

Marya Hana . said...

ayin : OHH tenx..:) yep. moge anda bahagia...... wewitt!

kodok hijau the ghost writer said...

mungkin dia bukan boya tapi mungkin biawak pasir hahahaha. jgn marah. gurau jer. semoga berbahagia ke anak cucu, cicit, cupik ipin dan upin

Marya Hana . said...

kodok : maseh.. hope kaw pon bertemu jodoh ngan kodok yg sesuai ...:)

faradeeba said...

my 1st love sengal!
tu je nk ckp

hahah

Marya Hana . said...

faradeeba : sengal yg bagos ke sengal yg ta bagos..? aaa.... :D