ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, April 26, 2010

Korang terasa lagu tu diciptakan untuk korang ?

Kenapa kita rasa kita suka lagu tu ? lirik dia ke. lagu dia ke. alah. aku tawu . bukan pasal apa sangat pon . lirik lagu tu buat kita tersedak-sedak macam tercekik tulang sumsum. "kenapa lirik lagu ni macam kena je dengan situasi aku sekarang , OHH. ini lah lagu favaorite ku ". padahal lagu tu sumpah tak sedap . ke laotttt ~ tapi macam sedap je kita dengar sebab lagu tu macam memerli kehidupan kau . umpamanya . . .

situasi pertama
baru putos cinta sampai putos-putos urat kentot . then tanpa diundang ada pulak pengganti di kala berduka lara. so lagu yang paling sesuai untuk dijadikan lagu favaorite Tak Mungkin Kerna Sayang , Alyah .

situasi kedua
kalau korang jenis yang takde perasaan and tak reti-reti nak paham seseorang tu kepunyaan orang.lagu yang paling cocok and aku pon rasa macam nak cocok bontot korang , ni haa, lagu Jadikan Aku Yang Kedua, Astrid . hati-hati, aku tak suka situasi ni . eh. emo lebih la . terasa ke cik marya ?

situasi ketiga
Kot korang berjauhan-jauhan dengan si dia, mula la angau melangau. bawak besabo , lagu yang korang rasa sweet la konon-konon dengan diri korang , lagu Bila Terasa Rindu, Dafi. mesti korang rasa berbunga-bunga ibarat tengah bergolek-golek kat taman bunga . kuch kuch kepala hotak hey!

situasi keempat
ni menyayat hati sikit . andaikan kome dah bercintan cintun bagai nak rak . sekali , si dia tak jawab call, tak balas mesej korang . bukan takde kredit gamaknya . tapi dia tengah busy dengan persiapan perkahwinan si dia dengan pilihan mak bapak . apo nak buek ? korang pasrah je ke ? mula lah melalak lalak sambil dengar lagu Pelamin Anganku Musnah , Azie . and lagu lama tapi berbisa nok ! Tenda Biru .


SO. kesimpulannya . lagu favaorite korang tu mesti ada kena mengena ngan situasi korang sekarang kan ? tak percaya cuba korang renung-renungkan .



OPS. tapi. semalam aku pegi karaoke. semua lagu yang di 'sumbang' kan oleh aku lagu-lagu yang memerlukan tisu berkotak-kotak . padahal dalam hati gumbira macam taman bunga . tu apa maksodnya pula ? tu namo ehh gatai meroyan. den suko lagu-lagu slow . sampaikan uncle kata " kau gado ke kak ? lagu-lagu kau semua tentang perempuan2 teraniaya je ? " ..

ehh. memandai je. aku ok aje. kan para blogger ? takde entry sedih pon T_T

sila lah jamah picture semalam . berkarok dengan siblings and my uncle yang masih muda macam kitorang . harap maklom . takde pon riak muka kesedihan diwajahku .



:: kan..? siap boleh buat peace..::


:: my sister and bro ::




:: anak tarzan pon nyanyi. sebenarnya , kacau orang nyanyi T_T ::



:: bukti aku nyanyi lagu sedih , bikin kantoi aje ::


ok. tu je untuk kali ni. chow ..




12 comments:

edda(",) said...

wahh.. rindu berkarok.. hehehe

Marya Hana . said...

edda : hari ni.. gi karok..!! kang ngidam plak..~ :)

SyuQ said...

setuju
setiap lagu ada kenangan tersendiri :-)

Marya Hana . said...

syuQ : AHA.. kan..? so. pk2 kan lah lagu ape mennjadik kenangan kamoo...

cik EPAL said...

dah lama tak g karok ni

kodok hijau the ghost writer said...

patut pon berlaku tanah runtuh dichina, jalan raya melentup punca paik pecah di pj.. rupanya kau telah bersumbang suara..dengan kaoke.. cis.. jangan menyanyi laghi bleh tah.. sbb aku tahulah apa lagi bencana alam akan berlaku.. plss don`t singing

Marya Hana . said...

cik epal : kdg2 boley la.. kot pegi slalu, mau hilang teros suare..

Marya Hana . said...

kodok : uik..? kat cni hujan rahmat disebabkan suare aku taw..haaa.:)

sara kacak said...

eh ehh potong rambut! COMEL! :D

Marya Hana . said...

sara : T_T uuuu~ sara.. da lama da sys potong rambot.. :)

Ip Man said...

amboiii..
ape kehey nye nyanyi karok lagu2 sedeyy tuu...
=,.=

Marya Hana . said...

love : sajo.. cam tatau lak i an..? hehe.. :)