ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, March 8, 2010

Buat si dia yang kucingtaik !

::jangan buat hubungan sulit dibelakang, jolok pungggkok hang ! ::


*&^%$#@!@$% ! (taknak mengotorkan blog) tu lah habuan buat dia si curang yang kucintaik ! OHH tolong jangan salah anggap. ini hanyalah tips (bukan tips kot) untuk korang yang mengalami kebatuan and kebuntuan kepala hotak untuk menyelesaikan masalah percintaan ni. korang rasa aku percaya ke dengan cintan cinton nih ? maybe waktu sekolah tak.. thats y habis sekolah baru aku bercouple-couple ni. tapi aisehmen salah pilih orang lah pulak. tapi bak kata onyang aku ( tak pernah jumpa dia, nampak sangat menipu, haha ) , pengalaman mengajar kita supaya lebih matang.
konon-konon aku dah matang la ni? langsong tak boleh bla ! :D


situasi-situasi yang aku nak berkongsi ngan kome semua supaya tak ditipu oleh lelaki buaya darat. OHH maaf kaom lelaki. sila click (X) haha :P




korang nak tengok handphone dia, tapi macam-macam alasan dia kasi.
- korang ingat dia saje-saje ke taknak kasik. mestilah ada perbuatan durjana yang telah dilakukan. aku bagi taktik kotor, konon-konon korang nak pinjam handphone dia. untuk hantar mesej kat kawan.alasannya takde kredit. sambil dia leka-leka, korang belek la inbox dia. pasti ada yang menarik ! try lah.




myspace / facebook dia. konon hide comment saja-saja nak kasik page nampak simple and stylo
- kalau korang dikalangan yang kureng arif pasal dunia teknologi ni, mintak tolong kat kawan. intai-intai lah comment kat page dia. manalah tahu, dia buat perniagaan baru. jual minyak.. dulu, aku pon penah kena benda ni, dia pk aku bingai atau bodoh-bodoh alang pasal internet ni. semuanya dah terkantoi. rupanya dok mengayat perempuan lain and siap bersayang sayang.. ya allah. kuatkan iman ku. pantang doe! bukak silat karang baru taw!




kalau si dia tiba-tiba mintak clash. padahal before this sebok merayu-rayu jangan ditinggalkan.
-jangan jadi bodoh ok. blah je dari hidop dia. orang dah tak sudi. apa lagi sebabnya, mesti lah dah ada pengganti. tak rugi de . asalkan hidop korang selamat dari ditipu hidop-hidop. rasa lebih nak kasik penerajang jackie chan, dia sengaja je mempergunakan korang.. perempuan kan perangai macam tu " berkorban apa saja.. sayang katakan..". sudah sudah ! tinggalkan ayat ni.




ayat berbunga-bunga mengalahkan sasterawan negara.
- dengan perempuan lain pon tak mustahil dia mengayat macam tu. lelaki yang ikhlas dengan kita ni, cara puji dia tu lain tahu tak. bukan lah " dirimu umpama bulan yang menyinari, tanpamu hidupku tak bererti". woiii! geli ketiak la. orang kalau ikhlas, bukan dengan kata-kata je.

ok. kepada kaum hawa. tabahkan diri kalau korang putos cinta macam mana pon. tak payah makan panadol. kan boleh dimakan time korang betol-betol pening. haha :P

HIDOP KAUM WANITA !! ( gila arh aku) kepada kaom lelaki..jgn ambik hati.bukan nk kantoikan korang. tapi............ mmg nk kantoikan pon ! haha
:O



15 comments:

Rashid said...

hmm hmm .. (senyum jer..)

Satu luahan perasaan (perkongsian?) yang baik. Moga lepas ini.. akan tenang dan damai k.

Hidup ini sungguh indah. Penuh warna-warni. Kita yang mencoraknya atau kita sekadar melihat coraknya.

Marya Hana . said...

rashid : banyak2 besabo ye bace entry ni.. ehehehe. wah puitis nye ayat..! terime kaseh....:)

Ip Man said...

amboiii..
dah jadi dr love dah u ni!
jgn smpai kot ade org masalah cinte..sume nk refer kat u plak..
heh..

ika. said...

wohhhh. tp, im not that type of person yg suka baca msj kt hp die. takut die xde privacy laaa. cmne hek??

tp, nak try gak nnti.thanks for d tips! wee~ :)

Marya Hana . said...

love : so..? ape masalahnye..? hehe. saling bantu memBATU!! haha :D

Marya Hana . said...

atiq : yaya pon macam 2.. tanye ip. yaya penah ke check henpon dye..? x penah pon..

tapi. mengikot pengalaman lalu, sebab yaya baik sgt and percayekan dia lah , rupenye..........teng teng teng.. tuhan nak tunjokkan, ppuan 2 call tyme yaya tengah makan ngan dye..haaa..

Fatein Harzizi said...

HIDOP KAK MARYA kuhh.!!!

Clara Emily Cancer said...

yer yer..
betul. sokong.
kaum hawa selalu jd mangsa kan.
laki suka wat kaum hawa merana.
so kene kuat la..

Marya Hana . said...

fatein : haha!! amboi semangatnye.. macam org nak pi perang je fatein..

Marya Hana . said...

clara : lelaki pon ade gak yg merana sbb wanita.. tapi,
mengikot kajian ( macam wat research), wanita lagi sanggop buat ape saje demi lelaki yg die cintai.. wahwah ayat aku.. dah melampau ni! haha :D

kodok hijau the ghost writer said...

memang taik kucing ko ..hahahah bagi petua yang bukan bukan ..heheheh

satu lagi..kalau aku nak ngurat ada ko apa rahsianya??

Marya Hana . said...

kodok : alah ! kaw rase tergugat la aku kasik petua cani.
xde sape nak pecaye ngan kate2 kaw.
nak2 kaw kodok! wakakaakakak.

oip! tips utk mengorat aku x reti nak kasik. aku x reti mengorat ( poyo gile) hahahahhahh

RASTAMAT said...

tips yg baek..
tapi aku nak wat penambahan sket..
tips tu sesuai utk kaum adam dan hawa ye..
manusia semua sama je..
jangan membezakan diri kerana jantina..
sekian terima kasih..
Salam Pertautan Kasih!!!!!

Marya Hana . said...

terima kasih....:)

RASTAMAT said...

sama2 kasih...
TRUTH
RIGHT
JUSTICE
=
PEACE!!!