ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, February 9, 2010

Recce + bulu-bulu tegak .


Ok. terjawab semua yang terbenak di dalam kepala otak masing-masing. apa yang aku gerunkan. hingga.. aku nak masokkan pic dalam entry kali pon terasa macam bulu roma sentiase menegak. selalunya bulu-bulu akan menegak kalau terjumpe someone yang diminati atau digilai. contoh, terpaku melihat hans isaac yang sumpah ganteng. sekaligus menaikkan bulu-bulu roma. teheee T_T tapi tu bukan bermakna hans isaac makhluk halus ok! then.


aku gagahkan jua. mau kongsi dengan para blogger tegar n tegak n tegap n tegang ! eh?

ni kat rumah tinggal berhampiran ASWARA


sempat lagi perasan ala ala seorang photographer yang bagos dengan posisi menyenget ala-ala anak ketam bengong


tahan idong kembang kempis so cenggini le ghupenya


bahagian dalam rumah. ni kat atas tangga yang senget, macam nak roboh. sesuai beno dengan kepala hotak aku yang tak berapa nak betol. senget juga


:: ni lokasi lain. kat FRIM. kepong::


setelah recce (tinjauan lokasi) kata-kata sepakat and sepekat membuat keputusan untuk tak buat shooting cerita hantu kat sini. rumah ni cantek beno. boleh buat rumah menenangkan pikiran yang gundah gulana. dalam hutan tapi class uols!


::side::


jangan terlepas tangkap gamba kat sini. bukan senang nak jejak FRIM. apo nak buek kek situ kalau takdo halo tuju



ni heiry azlee. yang bakal menonjolkan muka dalam filem prof kesayangannya. prof a.razak mohaideen. filem ratu. tengok la nnti k..artis yang baru meninggkat naik. kat tv3 pon dia ada belakon . so sekarang ni pon dia nak menjiwai watak sebagai hantu "gabak" yang menyorok di sebalik tiang ( badan aku)



::ok. this is the most wanted location::

tapi tak dibenarkan shoot kat sini. sebab.. sebab.. er.. den pon tak tahu nak jawab. janjinya tak dibenarkan. so kitorang nak tengok-tengok lokasi ni buat kali terakhir la. aku memberanikan diri keluar kereta lebih awal and terkapai-kapai seorang diri mengejar kereta yang jaoh dihadapan. scaryyyyyy


::kalau korang kat sini. rasa lah betapa seramnya. ni pon kat FRIM::


::ouh tak sanggop nak tengok pic ni :(( ::






::cuba untuk buat takde apa-apa. heh. bejaya tak ? ::
padahal..



:: our director::

dia ada belakon dalam filem sifu and tongga. yang memaki orang kat kedai makan tu. ceh.



::last but not least. locationnya kat mont kiara, Changkat View Condominium::


abang wan, tenx 4 ur support. n domino's! hakhak. and hari ni pon , dia belanja kami lagi makan kat tepi kolam berenang . setelah bermandikan peloh sesat datang ke sini. disebabkan dayah terlepas simpang. bawak kereta, dengan keadaan nyawa aku 50/50


::diakhiri dengan muka yang pucat lesi. berlatar belakangkan SOHO KL::

heh memang patot la muka aku macam ayam berak kapor, dah la recce location untuk cerita hantu. datang rumah abang wan pulak. tengok cerita hantu jugak. "PHOBIA 2". memang best gila. terbaik. the best reference untuk buat cerita bergenre seram. maybe tak seram sangat, but the sound effects, memang lah buat aku hidop dalam 3x jumaat je lagi. eh! ampon2.. panjangkan lah umur ku amin~ lagi banyak aku recce. lagi kekacauan lah jiwaku.. waaaaaa :(( ok dats all.. take care semua.

8 comments:

Ip Man said...

mak aihh..
i nk bace entry u ni pon takot!!

hahah

affan said...

aku nak folo skali oi shooting korg nnt.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

project ape tu? pergh best kot course korang ni..

Marya Hana . said...

ip man : bia btol..? perli ehh..?? hehe..


affan : bagos la kaw gtaw awal2..sbb aku nak kire. sape yg akan follow..
tapi kot nak ikot. kaw kene tlg buat art la..?


oshin : diploma showcase.. buat short film. genre, horror..
best tapi penat la..

pari-pari menyanyi said...

weyh,, seremmm,,,''tp awat muka ko yg pic last niyh terlalu............ hmmmmmmmmmmmmmmm.............



len dowh.. hihiih

Marya Hana . said...

pari2 : seram kan..? baru kaw taw..

nape ngan muke aku.? burok an.? cam x bemaye.. hakhak

full of love,keyna said...

seram giler tgok pic uh.dah meremang dah nieh.hee

sys bile nk berlakon?hee

Marya Hana . said...

keyna : kan..?? apatah lagi yg mengalami ni.hehe.

belakon pe lak..?