ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, February 24, 2010

Nate Beghok. Help me !

e OHH . dalam pic ni bukan sengaja nak buat muka bajet macam tu ya. aku sendiri pon geli geleman nengok ha ! tapi misi utama nak menunjukkan bibir yang kering kontang tu. heh. aku dah mati akal macam mana nak buat ia sentiasa nampak segarBUGAR and lembab. lip balm, vaselin, and macam-macam la yang aku dah main taram pakai, tapi macam tak berkesan je. bebelan mak aku mengatakan " minom lah air puteh banyak-banyak. ni tak.." :p ehhh mak aku ni, minom lah. dulu je tak minom air puteh. sebab TAK SEDAP. takde rasa. and minuman ketika sedang memikirkan budget yang lari akibat beli handbag baru, baju tido baru, pencungkil gigi baru, eye-liner baru, bf baru, ops ! semua-semua lah baru. taknak kalah nokkkk ! then alasan time makan tak order air manis ialah..


"AIR putih baik untuk kesihatan. barulah tak kena kencing manis.
tak cepat mampuih macam mu! " :D


wahai pemblogger yang sangat daku sayangi, kasihi, cinTaik, bagaimana nak melembabkan bibir ya.?tengok pic bawah ni. takde modal la kaw ni minah ! haha. pose lebih kurang je. cuma telengkan kepala 20darjah je. ahh belasahhh.. 20darjah ke apa. janji nampak pose lain SIKIT yo! pic last tu mata makin boolat. macam nate beghok ape je. haha. oke. harap dapat membantu hamba ye para blogger :) terima kasih. take care semua. cyg uols. muah muah.


:D


12 comments:

affan said...

mmg pon. dah kau x minom air puteh. asyek bedal coke jer. eh,cam bella lak. haha.

Marya Hana . said...

affan : kaw jangan sala org..2 si "ramping" la.. nate beghok nye adek..!

Ariff Shah said...

fewitt~

ika. said...

atiQ sblom ni bibir kering teruk sgt. coz atiQ ske gile kopek kulit kering kat bibir.then my fren suh pakai vaseline. so far, dah ok sket dah. cubalah!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

slalu yang oshinz praktikkan-satu ari mesti minum air puteh at least 2 btl or 1 btl air mineral yang kecik tu. then malam mase nak tido, sapu vaselin kat bibir. sok pagi bangun mesti bibir da tak kering lagi.. cube la..

Marya Hana . said...

AR : phewiitt..~

Marya Hana . said...

atiq : 2 la..yaya pakai da vaseline..tapi effect hanye seketika..

Marya Hana . said...

oshinz : wahh.. nak mnom air bertantan 2 yg maleh..ahahaha..:) tenx ehh..akan digunekan nasehat kamu2 semua..tenx..

pari-pari menyanyi said...

wyh yaya.. kan dlm blog ak da bgtau try pkai marjerin b4 tdo.. kalo nk bg betul2 bibir tu lembap mmg salu kne minum air n lagi satu car ialah kne pkai salu lipbalm, haa tu jer caranyer nokkkk..
cara paling advance cikit letak madu campur aloevera. ni menurut nenek ak laa.. cuba k nokkk..

Marya Hana . said...

pari2 : eyy nokkk..bekesan ke..? ok la.nnt balik rumah aku carik margerin 2.. aku rimas nengok bibir kering ha...

pari-pari menyanyi said...

haha.. bagus2.. cuba jgn x cuba.. kalo x berkesan gak,, ko amik cra advance..

bnda nih kne salu praktik kan..
bru ada kesannya.. nokkk,,

Marya Hana . said...

pari2 : ari2 la ngokkkk. haha!!