ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, February 15, 2010

Chinese New Year Report .


Chinese New Year tahun ni, pertama kali mak ayah aku tak ikot balik. kesibukan melanda katakan. kitorang takdelah terkontang kanting sangat, sebab masing-masing dah besar. balik kampung, melaka negeri bersejarah dengan uncle and aunty yang sporting. which is, kitorang selalu buat perkara gila-gila remaja bersama. dorang tak terlalu tua untuk panggilan "uncle aunty", sebab umur jarak tak berapa jaoh. so boleh la main guli sama-sama, bergadoh tarik-tarik rambot sama-sama :D


malam raya .. kitorang pergi rumah wajib setiap kali CNY. rumah uncle wa :) dia sebenarnya berpangkat "atok" tapi nak memudakan beliau.. so panggil uncle wa la..dah makan-makan rumah dia. kitorang pi "fun fun" bak kata my uncle. pi men bowling.


::senang kata, dunia ni kecik cemeot je. yang belakang baju belang-belang tu, my uncle jugak.. muda lagi. dah nak kahwin pon :) terserempak semasa kitorang meroyan-royan tunggu giliran nak ambik lane bowling .. sumpah ramai orang la malam raya tu::

::ni cheche angeline::

::the next day, kitorang pi umah my aunty, cik ketot. heh. air belakang tu kami tak minom ok. hehe. dorang ada bukak club kat melaka. so stock memang simpan kat rumah memandangkan banyak kes kecurian minuman keras kat premis masing-masing::





::da best cousins::
2 je single lagi kat dalam pic ni :) promote diri la ni.. rupa masing-masing dah rojak campor. coz my family actually mmg dah terlampau banyak campo.. kami family baba :)



::macam larat beno dok tolak kereta. retak tulang mak ! ::



::cik ketot , eunice, and my aunty, (haida)::





::habis kitorang hambat budak-budak balik rumah..sebabkan nak posing kat sini. jahat jahat!! haha. ::


::kuros tak semestinya ringan::




lastly, tabik hormat kepada para blogger :) happy chinese new year.. ang pow na lai..
take care semua.

20 comments:

ariff said...

2 je single?
siapa single?
u single? :D

Pekanbaru Riau said...

hihihhi... foto ghenik smua..... :D

Marya Hana . said...

arif : i janda..haha. no la.. single le..

Marya Hana . said...

pekan baru riau : yekew..? maseh.. ley jadik model x..? playground model ley la kot.

kodok hijau the ghost writer said...

ah sooo wa punya ampao mana??

Marya Hana . said...

kodok : lu punya angpow takda.. wa punya mana.? coz wa yang raya.. lu x..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah..happy CNY...angpau jangan lupa bagi k!!

Marya Hana . said...

zikr : tenx ya..:) ang pow takde.. penampau ade..nak..? kidding..

ariff said...

i pun single :D
btw, gambar2 kat sidebar tu better letak watermark. orang sekarang suka curi gambar.
tapi kalau awak tak kisah xpe je ;)

Marya Hana . said...

ariff : ouh yekew.. ok2.. tenx ya..:)

pari-pari menyanyi said...

weyh.. besh nyer.. wa mau ang pow jagak maa... ko jgn minum plak botol2 yg tersembunyi tu.. hikhkhik..

weyh meriah seyh..

happy chinese new year utk ko!!!

fiD said...

bestnye cuit balek uma kan,, hmm,,

aku dok kolej je =(

fiD said...

bestnye cuit balek uma kan,, hmm,,

aku dok kolej je =(

Ip Man said...

happy CNY!
sorry dis year x dpt pegi sane la..
ehehe..
xpe asalkan u enojy kan dear..
jan lupe angpow i ok! luv u!

Marya Hana . said...

ika :kot aku minom.. 2 aku da mabok laut la 2..haha.


fid: aiseh.. kesian..:) its ok la..



love : 2 la..u best la. p holiday..
love u 2..:)

AiMiE HaRmELiA said...

aku mmg geram betol stiap kali tgk pic aunty ko ni..comel nk mmpos..xmcm bini org..ko nmpk lg tua dr die..huhuhu..

Marya Hana . said...

aimie : aku akui 2.. aku nampak lagi tua..
huwaaaaa. so patotnye aku la yg da kawen..? hahak. best jugak 2..

Mr feckry said...

jap yana..ni 1st time gua masuk lu punya blog..lu nampak cam chinese..mx ke?

Marya Hana . said...

hana ade la..yana xde.
huhu.

mix la.:)chinese malay..
sebenanye baba nyonya..

Azhar Rakus ♥ said...

aku rase tym raye taun lepas kt melake nun..
aku g club pacik kau la kott ngan cousin n abg2 aku..
ahahah.