ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, February 26, 2010

Bau macam bangkai .


Sakit pinggang aku doe. mana taknya, aku dah lah demam. then kena balik sendiri dari shah alam balik rumah aku kat keramat. ouh. mula-mula naik bas pi giant shah alam. then ambik teksi ke batu tiga. seterosnya naik KTM ke KL sentral. and last sekali, naik LRT ke Setiawangsa. dah lah tak dapat dudok. dengan bawak laptop yang berat. + orang-orang laki dalam KTM tu kemain dudok rapat lagi. kot pakai perfume takpelah. ni bau macam orang baru balik menoreh and tak mandi. jenoh aku tahan nafas. lagi satu kan, aku terpaksa menjadi pendengar setia dua minah ni. hehe :D bukan aku curik dengar ek. tapi memang diorang cerita kemain kuat. diorang meluahkan perasaan masing-masing terhadap OHH lelaki-lelaki di Malaysia. haha. yang paling menarik, akak-akak ni membuat satu kenyataan yang membuatkan aku berpikir sesuatu. BETOL JUGAK tu..


"lelaki jahat buat benci, lelaki baik buat pijak"
so apa pendapat korang?





so.




aku ambik keputusan yang "agak" tetap la. nak ambik lesen kereta akhir semester ni. so tak payah naik kenderaan awam. bukan aku ngada-ngada ataupon bajet. tapi. sumpah weyh. dengan badan yang kering macam ni, ditolak-tolak dalam KTM tu, akhirnya "REPUT" la tulang temulang aku :(( nak bawak kereta jugak.


tengok ha. adik aku yang kecik pon pandai bawak kereta. makenon ni ......

TOLONG ! aku sangat memerlukan lesen kereta :((



tengah-tengah dok sakit pinggang ni, kesukaan, kegatalan, kecintaan akak hanyalah..
main quiz kat facebook. saja.. dah GATAI bebeno la ni. haha :D see! kuiz ni kata aku kahwin 20 july 2015. heh. mana tawu ni ! memang target nak kahwin umor 26 tahun. sebab maybe kerjaya dah ok time tu. insyaallah. calonnya ? erm.. sape tu kita tak tahu lagi. berserah kepada jodoh. amin ~



8 comments:

pari-pari menyanyi said...

weyh.. minah.. apa kess men quiz kawen2 nih??

ko nk kawen ker haper??
hiihih

p.s: asal adek ko dlm keta pgg stereng tu nmpk tembam weyh??

Marya Hana . said...

pari2 : mmg la sume org nak kawen kan.? xkan xnak kot.. NAK !

tu adek aku mase setahon lebih kot..tah tak hengat.. mmg camtu r..
tembam. skang ni dye malas makan.

Ip Man said...

eh kot i da jd jutawan umo 23 nnt kawen je la tros..hahaha
=p

affan said...

padan muka kau. aku suoh amek dulu lesen kete tak nak. tgk aku. dah ade full license dah. hahaha.

Xerra Mickey said...

ape mksd ayt yg bebudak pmpuan tu ckp?
x phm la.


ko betol demam ek?

Marya Hana . said...

love : haha.so. cepat2 la jadik jutawan ehh..kui3.

Marya Hana . said...

affan : kedengaran macam riak di ctu.. xpela...

Marya Hana . said...

aren : ppuan 2 kate..

lelaki yg baik, kite salu pijak2.. lelaki yg jahat lak.. utk dibenci.. so..?? yg mane sebenanye yg sesuai utk kite. paham x..??? heh..

aku demam la ngok. kaw balik 2.. aku trlantar atas katel.ngok.