ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, January 31, 2010

Teringat air mata yang bergenang.


Nangis doe. bangon-bangon tidur je, tengok semua makhlok dalam rumah aku dah lesap. tak taw berambus pi mana. memang tinggal aku sorang-sorang la. (bunyi cengkerik) sunyi sepi gila rumah ni. so. aku pon dengan gigihnya, ambik mop and bersihkan satu rumah. dah macam bibik ouh. yela. rumah anak dara, mana boleh kotor and bersepah. macam mana lah nak kahwin nnt.. (membebel)

::betapa berkilatnya lantai rumah, wink wink ::
then memang satu hari lah aku tercongok dalam rumah yang kosong ni. online 24jam. then sikit-sikit call ehem ehem. apa jadahnya. heh... borink doe. bukan apa. perot dah berkeroncong. carta era berkumandang T_T apa lagi. mula la tengok henpon. "sapa aku nak ajak mencekik ni?" baru lah teringat kat did. selamat dia ada. kalau tak.. tak makan la akak sampai ke malam. akak tak suka makan sorang-sorang.. malu la :p tengah-tengah makan. mak aku lak call. dia ada kat uitm. anak tarzan nak jumpa aku . heh.. mmg aku makan macam orang yang bertanding SIAPA MAKAN PALING GELOJOH la.





::korang tengok. betapa exitednya dia jumpa aku. sehari sampai empat lima kali dia call aku. sebab nak suroh aku balik rumah. muka dah happy-happy. tiba masa nak balik tu, punya lah dia meraong satu puncak ni.. kesian dia. air mata bergenang-genang. sempat dia cakap..

"adik rindu kakak BAIYA.."

p/s: kakak marya ye.. dia pelat. so dia sebot BAIYA.. heh..

13 comments:

rentan said...

rajin nyer

Marya Hana . said...

rentan : x la.. x selese bersepah.. 2 je.

eiraEPY said...

salam sys santek..

nice blog! !
yeahh..
sys mmg org y rajen..
*_*

affan said...

gigh kau kemas umah. haha.
dia pon sebok suoh aku jangan
balik.

Fahim 'n Alin said...

wah bersihnye uma..bes2

da lame uma pkcik xbersih cm2..haha

kodok hijau the ghost writer said...

bibik aku dah lama balik indon ini nak cari bibik org tempatan..nampak macam ada bakat jer :)

ala bebudak meraung tu biasa..ala ko lak bukan meraung bila bopren nak balik ari tu hahahaha

Marya Hana . said...

eira : tenx dek..:) xdela..akak xde buat ape. so bekemas le.


affan : dye bodek kaw je. bukan ape pon..haha


fahim n alin : so sila2 kan la insaf.. n kemas seiklas yg boleh..haha.


kodok : da lebey kodok ni. xpadan ngan kodok. x sesuai la jadik bibik kaw.. sbb aku di alam len. kaw kena pasrah.. wakkakakka

saba ye kodok. nnt aku carikan bibik kodok utk kaw..

NOOR FATIN said...

bersih! hakhak

sedihnya adik tu..wuu~ mst dia sedih xnk jauh dgn marya kan

Farhana Anuar said...

hye kakak baiya. hehe. ;D

comel ow adik kao.

deekkyy said...

wow..postingan yg bagus..kunjungi blog ku ya.happy blogging.

Marya Hana . said...

fatin : dye sedey sangat la 2..


fana : kakak dye x comel ke..? hauhahahhaa..

deekyy : ok..i will..

pari-pari menyanyi said...

wahhh.. ko mmg rajin gila ni yaya..

hakhak

sesuai la tuh

apa kes...


sian adek ko
kalo ak la mmg ak pon meraong gak ar..

Marya Hana . said...

pari2 : ces. kaw jangan xtaw..
aku kan memang rajen.muahahhahahah..

eleh. sebok la kaw nak touching..