ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, January 21, 2010

Ini Bukan Photo Album. memang kaki posing. so ?


semester enam kat uitm shah alam. busy nak mampos. so, aku update sekali gus ok . ni bukan photo album. aku memang suka posing. ceyt. hanya model untuk blog sendiri. ok. pen di atas menunjukkan kesibukan aku . patah dengan hanya sekali sentuh. tolong paham. aku tak ganas. aku lemah lembut. (menipu nak mampos kalau aku lemah lembot). hoho. walaupon pen patah, nota still salin dengan cemerlang, berwawasan, dan keboringan. huhu. mengantok gila subject diploma report nih. paling best, baru ni buat assignment serupa macam tak payah buat. satu class salah . so, go back n do it again :( ceh.



BERMULANYA pengembaraan ke gambar-gambar koleksi untuk dua tiga hari kebelakangan.

::muka macam tosei basi, class pagi sangat. muka mengamok tak cukop tido. mana taknya, malam-malam blogging sampai pukul empat lima pagi::


::kawan-kawan yang menyumbang kepada kemungkaran duniawi, sengal nak mampos::



::credit to manggis, spec kaw tertinggal, so meh aku laramkan. auuwww ! ::


::side lain utk mengelakkan keboringan semasa anda menatap wajah hodoh ni ::


::silakan baling beros jamban . kat luar rumah pon still nak posing-posing T_T takpelah kan ? kasi can, orang ada presentation nih ::


::betapa crowded nya class aku. kalau bisik dengan kelajuan 150km/j pon memang orang semua boleh dengar, hari tu lah yang semua presentation kena reject. actually masing-masing tak paham apa yang lecturer tu nak sebenanya. agaknya kena gi rumah lecturer tu and minom2 kopi sembang pasal apa jenis presentation yang dia nak. baru puas hati. yang tengah present tu, group azli khairi, dia classmate aku, saksikan dia belakon dalam filem terbaru prof madya razak mohaideen yang bertajuk RATU. nama komersial dia bila dah belakon ni "kheiry azli". kat tv3 pon dia ada berlakon, tajuk cerita tak ingat. yang diana amir main character tu ::


:: aku pulak. busy menulis "diary". ahah. bukan blog ni je diary aku::

the next day :)


::manggis suka conteng tangan dia guna pen. saranan aku, pakailah marker pen . tak payah lukis dah lepas ni. menghabiskan dakwat pen untuk kaw tulis nota ::

the next day :)



::menunggu ketibaan datin did dod.. lamanya minah ni make up::

"oi orang nak pi daftar MUET je pon"


::sorry kawan-kawan, muka aku nak ketat la pulak, meybe senggugut yang melanda ::


::student memang selalu pergi ke sini untuk meranapkan duit PTPTN masing-masing, syabas ! kalau boleh keluarkan lebih sikit. untuk daku yang menunggu ni . kui2 ::


::aren , marya , dayah ::
mula rapat sejak practical. kami bukan perampas kawan sesiapa ye. huhu ::



::hari ni, memang penat gila sebab rushing pergi BSN beli no, daftar UPU utk degree, then berlari ke post office and pejabat pelajaran shah alam untuk daftar MUET. memang kitorang boleh main explorace lah. lagi beberapa minit pejabat pelajaran nak tutup, kitorang berjaya menghantar borang MUET. setel semuanya. tiada lagi kerisauan di hati ::



::tunggu bas dengan muka yang hipokrit gembira, dengan bahang , semakin betambah panas di hati. ok ok. tunggu aku ada lesen kereta nanti ek. tak naik bas dah lepas tu. ah kantoi (takde lesen rupanya minah ni)::


::siapa rela dikaki oleh kaki-kaki ini? hahak. eleh. saja nak menunjuk kasut la tu, ada habok sikit melekat kat kasut , cepat-cepat buang.. tiop tiop.. kasot melambangkan keperibadian sebenarnya::



::terkejut tengok sampah yang melimpah-limpah kat bus stop uitm puncak perdana, selalu tak macam ni..::


::bila aku berebot-rebot naik bas awal, sekali banyak lak seat kosong. mana pergi semua makhluk lain huh ???? habis, siapa nak berdiri dalam bas ni ???? nampak lengang and tak happening la. tapi mengurangkan pening kepala aku. terima kasih semua :P ::





::bila dah setel semua hal, kitorang pon bersiar-siar dua minit kat tasik shah alam, semata-mata nak ambik gambar masok dalam blog ni. haa. korang rasa terharu tak ?? ::

kepada kodok the ghost writer : aku ternampak kau ngah mencangkong baek punya kat tasik tu tadi. sempat gak say "hye".

::sesampainya kat PKNS, shah alam. saja jalan-jalan sekali ternampak lah topeng muka ni, dengan muka yang teruja, aku ngan aren pon beli lah. sebab topeng ni ada banyak kegunaan:

  • terhindar dari asap bas, kereta, asap motor mat rempit dan juga adik-adik kecil yang membawa basikal sambil bunga api di tangan. selamat nok. asap-asap tak dapat tembusi hidung.
  • baik untuk orang yang resdung.
  • membersihkan bilik dengan memakai topeng penghindar habok. sunggoh style !
  • jerawat di atas batang hidong ? dont worie, akak ada solutionnya. pakai lah topeng macam akak punya.
  • boleh mesin rumput pakai topeng tu. baru lah girly and geli. T_T
  • kalau dalam class dudok terlampau rapat sampaikan bau kentut orang pon boleh senang merebak, pakailah topeng serbaguna tu. nescaya anda akan berjaya kerana belajar tanpa ada gangguan bau-bauan.
  • suka hati korang lah nak buat apa dengan topeng tu, aku dah penat nak carik kegunaan-kegunaan lain . sekarang ni pikir macam mana nak buat surat shooting short film, diploma showcase nanti. sem ni aku pegang management pulak. sedaya upaya taknak buat kerja "last minute" and tak akan membiarkan management group kami menjadi "hampeh" huhu. T_T
take care semua :) harap semuanya ok-ok belaka. siapa yang rasa kureng senang dengan entry ni, kerana biasa-biasa aja, sila click tanda pangkah di atas kanan pc anda, terima kasih :)


p/s: manggis.. aku ada belikan kaw topeng macam kitorang.. geng !

27 comments:

Ip Man said...

amboii..
byk tol cite da lme x update blog eh..
hehehe..

*len kali x yah la smpai 4-5 pagi blogging..x lari la blog u ni...

Marya Hana . said...

love : yola.. pot pet pot pet..hahahahhahhahahha.. :)

Wawan3y. said...

haha comel jeww!
lama gak i xp tasik shah alam tuh,.
rnduu ! hehe

kodok hijau the ghost writer said...

ahhh...banyak nya gambo...
kenapa tak ada satu pon gambi kodok..dan kaum kaum sejenis kodok..tak adik..
diskriminasi perkauman...tak adillll

Marya Hana . said...

waney : heh.. x bez mane pon tasik 2. 2 yg singgah 2,3 menet je 2..kakakakkakak.. melihat panorama sat.


kodok : at least ade gak sebot nama kodok.. walau xde gambar.. lebey bemakne 2.

Farhana Anuar said...

hahaha. melawan ye ckp ip.? huhu. ;D

weh. presentation aku pon lbih kurang je tau x. aku pon sbnrnye xla paham.huhu. dah tu time tu die minx data gathering sume. time je la.

muet? oh tidak. bile last? xdaftar lagi. haishh. tulah. sibuk ngan internet je aku ni. kasi ketuk sikit. hihi. ;)

Marya Hana . said...

fana : dye 2 pelik la. slide xnak kasik kite tengok..2 yg dye buat kecik nam mampos.. kelaka doe.


muet last 28 hb..
jangan buat last menet..!
paham ?? nak kasik tips ke..? haha.

Marya Hana . said...

fana : dye 2 pelik la. slide xnak kasik kite tengok..2 yg dye buat kecik nam mampos.. kelaka doe.


muet last 28 hb..
jangan buat last menet..!
paham ?? nak kasik tips ke..? haha.

kodok hijau the ghost writer said...

mana bleh aku tak puas hatii..aku akan bawa isu ini ke makhamah dunia.hahahaha

Marya Hana . said...

kodok : kodok yang x reti bersyuko..

Xerra Mickey said...

mak kaw tuh period pain tuh.
tuh yg sume keje dye reject tuh.

dayah kate dye kelihatan cantik ke comel ke ape ntah ayat dye, bile dye pkai baju purple. ape kaw rase ya?

p/s : kami bukan perampas member. kene pandai berkawan la. baru kwn x lari.

lg 1 kegunaan mask tu : menutupo mulot2 yg cam LONGKANG bau nye. kaw phm x maksudnye, ya?

p/s : dayah tamao geng ngan kite. tamao pakai mask sesame. mangges gak bgs. menghargai pemberian owg even owg baling je nak bg kat dye. hahah.

full of love,keyna said...

beshnye U ni eh.hee

lawaa saje muke sys :)

YobSumo said...

aiyoyo wa disogokkan dengan wanita2 cun...

flag blog ni sbb semua cun sgt boleh? hahahhaha.

Marya Hana . said...

xerra : period pain pon agak2 la..kang aku period pain nak wat gak la pangai cam dye. baru la same mak ngan anak..

dayah haktuih.. kakakakkaka.
sweet la konon. xpela.
dye kan da vogue.. semenjak kawan ngan kite ( kononnya) budus punye pembuat statement x betempat. hangswa.

mangges da mmg terencat kepale otak..
dats y dye sempoi2 je..

Marya Hana . said...

keyna : mane de la keyna.. biase aje.. btw. tenx..:)

Marya Hana . said...

yobsumo : amboi ayatnye.. ala2 masok blog ratu cantek lak ha..

xde maknenye la..:)

ika. said...

tak sabo nak g puncak! ho yeahhh!

Marya Hana . said...

atiq : hehe. lame2 dok puncak..
rase meluat nak tgk tempat ni..
macam mane la nak dudok lagi 3 tahon degree nnt.. x sanggop wooooooooooooo. seb bek ip ade nnt.

wawaa shah said...

mak aih..byk giler gmbr..sib bek comel..=)

Marya Hana . said...

wawa shah : haha.:) naseb tak baik kalau x comel la.. x bek..

hannamaruku said...

thx for dropping by at my blog.
dah link u!
student puncak perdana ea?
isnin selase ni i tido sane dengan coursemates.
ade academic visit ;)

Marya Hana . said...

hannamaruku : haah .. boleh jmpe.kot x busy la :)

Buaya-Merah said...

salam ziarah..

dijemput menjadi follower sy yer...

http://www.buaya-merah.blogspot.com

Marya Hana . said...

buaya : insyaallah ye buaya..:p

BudakCHOCO Official Blogger said...

entry yg menarik yan bace.. besh2.. bile la yan pat msk u en.. ngeee :) nk gk merase dok lam u.. huhuhu

did said...

mak aih.....
sedapnya kutuk2 aku ek..
mentang2 lah dh lme aku xupdate blog..
hahahah

aku memg sweet ape antra korg...
hahhah
jgn jelez k..
hahah

Marya Hana . said...

budak choco : tenx yan ..:) kalau ade rezeki dapat la masok u.. belaja rajen2 ye.. ceceh..


did : saje je kutok kaw. even kaw salu blogging pon. hahak.

hah? statement.. xagak2 taw nok..
xley bla.