Sunday, January 3, 2010

I'm back to UiTM . new semester, which is my final semester for dyploma .

Salam. ini entry special . T_T kalau tak special takpela. maknanya aku syok sendiri . ok kita mula skodeng barang-barang nak dibawak mengembara kat uitm . uitm s.alam tercinta . tercinta ke ? ok ok. tunggu aku dah grad , baru lah akan terasa dalam hati "uitm dihatiku" . starting from 9pm, aku dah mula kalot-kalot carik barang. tah mana-mana diletaknya. iron aku boleh masok " misteri nusantara" . dimanakah letaknya iron aku ? tak dapat carik . nanges lagiiii T_T


::untuk sidai ehem ehem :P::


::untuk mengurangkan kes kecurian::


::frame pooh. yang ni, untuk letak gamba org "pemberi semangat"::


::sangat penting untuk mencatat-catat. walaupon benda yang dicatat hanyalah contengan-contengan orang lidi & juga nama org tercinta. apakah ?? tak payah heh.. ::


::digunakan utk membuang habok dilaptop kesayangan ::


::kalau takde gambar, jangan harap kaw nak daftar uitm, balik rumah pi posing-posing dulu, baru dtg ye::


::kalau nak balik uitm , semua kena baru. syampoo, sabon, beros gigi , semua lah.::



::ouh takdela banyak sangat. asalkan aku wangi ::

READY OR NOT , LETS GO ! !
hari yang berkenaan sudah tiba. kaki aku dah bengkak-bengkak mendaki tingkat 5, terima kasih ye kolej puncak perdana . asyik dapat rumah tinggi-tinggi je. apa aku ni tak cukop kuros ke ? exercise hari-hari. tolong urot kaki T_T huhu. aku update ni utk korg jugak taw. wek.


::baju kurong . baru la "sahsiah rupa diri pelajar uitm" . ehem .::



::OMG. bilik memang tengah serabai. sebab , belom kemas la. sabar sabar ::



:: mula mengintai locker yang banyak habok. so aku lapikkan ngan kertas manila yang aku bawak special dari kedai depan rumah aku. ::



::view rumah aku sem ni. haa. utk pengetahuan, hostel uitm kampus puncak perdana memang macam ni. apartment style. ada 3 bilik , 2 bilik air & dapur, so hidop bekeluarga la kami kat sini ::




::gila glamor, cermin kat toilet tu pon ada tertera nama "yaya". nanti hilanglah! suke hati la. haha ;D ::


::BERSEPAH, maaf.sedang dikemas ::



::haa. meja study dah selamat dikemas. tapi tak berapa banyak barang lagi. nanti aku balik rumah lagi sekali, habes aku kaot semua bawak datang uitm eh ! ::



::sebenarnya , aku lupe bawak bantal. selamat la uitm bekalkan satu bantal. so aku jz sarongkan ngan sarong bantal yang nasib baik tak tertinggal jugak T_T huhu. then korang nampak tak bantal pelok coklat tu ? tenx to my fren , awatif sebab sudi membelikan aku bantal tu . kalau tak , malam ni aku nak pelok sapa weyh ???? tolong jawab ::



::frame atas meja tu gambar sapa.? ehem . sangat bermakna bagi diri ini chewah ! ::



::locker juga siap dikemas , main polok-polok je ::


heh. hari ni masok uitm best la jugak. banyak story katakan. dok pot pet pot pet ngan rakan taulan. hakhak. borak-borak kosong serta bodoh-bodoh belaka. yela, kelas tak start lagi. so mana boleh borak sal subject. am i rite ?? hah. alasan gila ! ok la, aku mmg update sebab tak sedap hati sehari tak update. hehe :) ceyt. baru sehari dah kecoh la kaw ni yaya ! zzzzzz. ok, selamat malam semua. 2.17 am gdnite :)



p/s:esok kelas pukol 6 petang. so, nak membuta je ke sepanjang hari ? hihi.

20 comments :

Ip Man said...

amboii...
kemain semangat tol u ni blk uitm!
kot i betuah la nk ade smgt mcm u..
hahaa..
ha smgt tu bkn baru2 masuk ni je..
nk blaja pun kene smgt!
t kite nk together2 kan time degree..
huhu..
goodluck utk sem 6 ni k!
love u so much!

@adlynna@ said...

waaa...
bes je tngk kamoo di uitm..
terase nak blaja balik..
tp otak dh beku..
hahahah

Marya Hana . said...

love : hehe. i mmg semangat. sbb duet pt dah masok! kakakkakka.
kalau x. monyok je.ngahahhaha

yang.. tggu u masok cni taw. degree same2. leb u 2 ..:)

Marya Hana . said...

adlynna : heh. ade pulak mcam 2..
kalau rase nk belaja. go on..
cz mude lagii kan....:)

Zuewairy said...

hohohohhoo..

gud luck eh for this sem;)

Marya Hana . said...

zuewairy : tenx ya :) ..

Didi Nadhirah said...

tempat buang habuk laptop tu macam blusher nyer brush lak hehehe

Marya Hana . said...

didi : haah la. baru pasan.. boleh jugak kot. kalau dah lambat nak gi kelas x jmpe brush blusher 2, ley pakai yg 2.:P

beliamuda said...

dah mula semester baru ya. semoga yang terbaik untuk semester akhir ni.

Gadis n Frank said...

waaah, kamu mcm akak lah...kalau masuk uitm balik, mesti nk smer baru...shampoo, shower gel, berus gigi, ubat gigi....habis duit kat toiletries je...teringat lah zaman blaja...rindu...

Marya Hana . said...

beliamuda : heh.. :)maseh ye . kamoo juge.

gadis : tiap2 sem macam tu kot.. huhu. :)

NOOR FATIN said...

waaa...mcm apartmen..best2..loker cntik..smua cntik2..huhu..

Marya Hana . said...

noor fatin : yep.. ape yg palinggg cantek..? hehe :) ade2 jela fatin ni..

ariff said...

bilik aku yang kat moscow ni pun xsebesar macam ni T_T

Marya Hana . said...

ariff :saba la ye..:) nak buat cane. nnt mungkin akan dipebesakan lagi ke bilik kaw kat moscow 2..huhu

ika. said...

eeeii..bestnye..entah dpt ke tak ktorg dok apartment tu degree nanti heh??

Marya Hana . said...

ika : ape lak x dapat... dapat la. :)

pari-pari menyanyi said...

weyh,, jadi kegilaan btol pun cak perdana ni an..
tggu la..
masok dulu.. hihi

ko same cam ak..
papehal sumer brg kene baru,, hihi

full of love,keyna said...

seronoknyeeee!!

Marya Hana . said...

ika : barang baru sbb barang lame tah mane2 aku humban.kakakkakka.

keyna : seronok ekk.? rase biase je.