Monday, January 18, 2010

Diari harian. commonnya. tukar sendiri lah title aku ni.


Muka aku burok apa kes ni ? eh memang dah burok T_T ingat cantik bebeno ke. ah lantak la. asalkan 'gambar sendiri'. bukan ciplak-ciplak kat internet. macam segelintir orang. apa yang di'scary kan sangat la ngan muka sendiri. sampai sanggup ciplak gambar orang and belakon konon-konon tu pic dia ? OMG. tuhan kan dah hadiahkan sorang satu ada muka, ada dua lobang hidong, ada mulut, telinga , semua-semua lah. apa kata jujur je , bukan je jujur ngan orang lain, jujur juga dengan diri sendiri. confident level tu kasi up sikit la :) nak ke aku ajar cara menaikkan confident level.

  • call bf/gf korang sekarang jugak, paksa dia puji korang lawa/ ensem sejuta kali tanpa henti, confirm confident level korang menaik dengan mendadak-dadak dan mendabik dada.

  • tengok cermin, tanya pada diri sendiri. "apa yang aku ada tapi orang lain takde?". contohnya, hidung kemek, korang ada ke? dahi jendul? ikan flower hon je ada. telinga capang? boleh jadikan piring astro , ada dua siap ! T_T so apa-apa pon, proud to be ourself :) kalau tak cantik luaran, silakan cantikkan bahagian dalaman. ops. maksod aku, kecantikan batiniah. allah huakbar . hasad dengki pi main jauh-jauh, takmo cakap buruk hal orang (takleh janji, bahan gosip ni)
  • Tulis besar-besar dalam satu kertas, kalau boleh buat banner, "aku lagi cantik dari erra fazira". amboi. taknak kalah taw. ratu cantik tu nok. memang menipu diri sendiri la tu. jelas and nyata .
  • kalau korang rasa korang tak cantik sebab gemuk. pegang lah prinsip pakai baju gelap-gelap untuk nampak tubuh yang lebih langsing. ye ? kalau tips nak nampak gemuk, setahu aku, pakai baju yang coraknya besar-besar, tapi akak sendiri tak dapat mengatasinya. hahak . so bagi tips untuk orang bersaiz XXL boleh la.
  • jalan tu jangan lah menunduk je, macam orang tengah carik kunci tercicir kat jalan raya. try jalan dengan penuh gaya, ala-ala natasha hudson kat atas pentas peragaan.

ok. tu je tips aku. nak banyak-banyak, nanti aku terbitkan buku motivasiot. T_T ada hati kaw nak jadi pakar motivasi kan marya. diri sendiri pon tak habis betul lagi.

::ok ini dia yang konon-konon confident level kemain tinggi tu T_T , ala. aku snap pic ni before aku pergi berjuang, hari ni kan hari isnin, pakai baju kurung la, menampakkan kelayuan . eh keayuan ye. uhuk tersedaksedak ::



::jambantan (jambatan) yang menghubungkan antara kolej dengan fakulti IS. budak TEKA akan conquer di bahagian atas bangunan. sebab kat ctu terletaknya studio-studio yang ada kena mengena ngan budak teknologi kreatif dan artistik. eventhough bangunan tu fakulti IS yang punya. kira budak TEKA pon ada share la :) boleh usha budak-budak IS. ops ! bf aku budak IS la, cukop-cukop la marya. jangan tamak-tamak. mentang-mentang bf jauh nun di uitm sarawak tercinta .hihik ::


KELAS bermula. serious semua !!







aik balik dah ?? cepatnya kelas. Tutorial wajib memang sekejap je :) best woo. baru duduk nak memanaskan bontot, tak panas-panas jugak. balik-balik semua berduyun-duyun pi makan. kebulur ya rabbi. laju je jalan menuju ke 'kandang'. tempat makan kat tepi uitm shah alam kampus puncak perdana ni..




::makan sambil menggoreng cerita, lawan goreng dengan abang tukang masak kat dalam. orang kat dalam goreng nasi goreng belacan, yang kita-kita ni, dok goreng cerita and gosip-gosip semasa, sampaikan makanan aku tera'bye' and lastly bye bye . makan tak habis T_T jangan salahkan daku . best la lepak ngan kawan-kawan yang jarang bersembang ::



::borong di kedai abang india::


::baca surat khabar secara percuma beramai-ramai::


::kemudiannya menuju puncak, dengan perot masing-masing yang melayot dengan jayanya::




:: kereta orange colour tu, macam biasa tengok, tapi di mana ye ??::


::si kanan tu jalan dah senget-senget sebab perut dia berat belah kiri, perut belah kanan dia sparekan untuk makan malam karang. baru lah balance ::


::tempat penjemuran mop yang paling strategik, di kawasan laluan siswa siswi menuju ke kolej ye::



::dan enterframe papantanda yang sedikit alien kat sini, sebab baru lagi ::
bagus-bagus. management kolej sekarang makin bagusssss :) sentiasa mengingatkan betapa bahayanya kalau korang lalai and tinggalkan kunci motor. so takdela korang berpening-pening lalat kalau nak menjawab ngan mak bapak kenapa motor korang boleh lesap. sekian, berita harian hari ini :) peace no war.

23 comments :

joegrimjow said...

macam uitm machang je pulak
idup uitm
-tetibe-

JMR said...

ooo gini rupanya uitm ek..nice2..cun r kamo g klas..cam g ofiz pon ade gaya gk tu...:-0

JMR said...

ooo gini rupanya uitm ek..nice2..cun r kamo g klas..cam g ofiz pon ade gaya gk tu...:-0

Farhana Anuar said...

"nak sup gak ke?"

bengong. gerun aku dgr akak tu tnye aku nak sup x. cm marah je. memang la aku xnak. ;D

kao gelak memang senang kluar air mata eh? aku tgok kao gelak sikit je da nangis. hehe. tapi best la lpak sekali mkn ngan korang. sepanjang 3 taon, baru 1st time kan? buleh la lain kali lpak sme2. hee. seronok dgr kao ngan areen cter. ade je nak gelak. ;)

Ikwnjfr said...

ade sesetengah orang. buat fake account nak dajal orang je.macam bodo

Marya Hana . said...

joe : haha. idop uitm ! tapi bukan uitm machang ye..haha

Marya Hana . said...

JMR : ouh yekew.. terima kasih. yg penting kemas.. gaya x penting.hehe

Marya Hana . said...

fana : tu la pasal.macam nak gado je tanye nak sup ke x. 2 yg aku bahan akak 2 lebih2.. kasik dye beringat sket.. len kali tanye la elok2.. apeda. ni macam kes jenayah je kaw buat.. padehal mintak sup je pon..haha.


tu la kaw. xnak lepak ngan kitorg. hahak. ley je.. aku on. parti bebas. nak lepak ngan sape2 pon ok :)
lepas kelas encik faizul tuto ley la lepak same len kali.

Marya Hana . said...

ikhwan : ramai gile. n batak nak curik pic orang lain. cenggitu la gamaknya.

kodok hijau the ghost writer said...

aku tak ciplak mana mana pic masuk dalam blog aku..mmg itu pic aku..aku tetap hensem..walau pon aku kodok..tahap kompiden yang tinggi..hahahaha

kokok..ramai sungguh kawan kokok yang comey..macam kakok jugak..bila nak kenalkan kat kodok..blehlahhhh..bolehlahhh

Marya Hana . said...

kodok : dilarang menggatai di sini ye.. kakaka. kalau nak, pi la agensi carik jodoh.. ramai comey2..
dan dikalangan kodok juge..

kodok hijau the ghost writer said...

apalah nasib diriku ini..inilah nasib ku hanyalah seekor kodok....uwaaa..nak jadi ipor kakok ..kakok tak bagi.. nak ngurat kawan kakok..kat tak seh bagi laghi...inilah nasib ku kodok..

kakok..ambil kos film kat uitm kan..bila nak abis study? kalau dah habis..kodok nakbagi peluang kakok arahan drama..dari skrip kodok tulis.. kalau kakok tak mo..kodok akan minta kawan kodok arahlah..kawan kodok osman ali... budak bulat..uik dia lagi kodok..sebab di bulat..hahahah

Marya Hana . said...

kodok : bia betol kawan kodok osman ali anak halal 2.? kodok.. xbek menipoooo..

ni sem akhir la ni.
pastu kalau ade rezeki nak sambong degree.
kodok je arahkan drama 2..
kodok kan seekor kodok yang hebat.

nak ngorat2 ni kakok x minat le..
bek mu caghik sendriri.
(tunggang langgang cakap ngan kodok ni) haih..

Xerra Mickey said...

apehal la kaw suke sgt nak bg tips nie weyh?
ko uat buku motivasi la.
jual kat FACT.
musti laku.
adik2 jr. part 5 kaw nak beli.

Marya Hana . said...

xerra : sbb aku suke bagi nasehat yg berguna..kakakkakka.itulah aku.

cik EPAL said...

lawalah mop :)

kodok hijau the ghost writer said...

knp kakok tak cayo ko... mmg osman ali halal orgnya ..mak bapak pon halal.hahahha mmg kawan kodok. kenapa? kamal ishak ..guru skrip kodok, raja alauddin guru penulisan skrip dokumentari.. shariza mahmood, guru lakonan kodok, bapak mentari rahman, guru lakon teater, jumal.. guru tari (kelasnya kodok tak suka masuk) hahahah..tapi sejak dia keja ngan pn ziela..kodok sayang dia..ada makna tu hahahaha

kodok nak mengarah..tapi tak cukup ilmu di dada....sebab tak tahu mana satu tangan kodok, ini nak di katakan tangan atau kaki pon kodok tak tahu ..uwawawawawaawa

Marya Hana . said...

cik epal : yeah.? nanti curik..kasi satu kat cik epal la.

Marya Hana . said...

cik epal : yeah.? nanti curik..kasi satu kat cik epal la.

Marya Hana . said...

kodok : amboi sume glamor2 je yg mendampingi kodok.ala. kakok x habes belaja lagi la. kalau nak mengarah drama pon, drama "katak main hujan" boleh la kakok direct.hahak.

tintajingga said...

knplah aku sering kali menjadi tajuk,,. lago pon dah ada..katon ada, pilem pon nak buat citer guna nama kodok.. hishh\

inilah nasib kodok ..

Marya Hana . said...

tinta jingga : name penoh "kodok" ke..? kesiaaannnn..
da rezeki name 2 kot...

Eyriqazz said...

cantik dan berseni gambar itu...

Ada Apa Dengan BeautifulNara