Friday, December 10, 2010

Dia dapat DL. aku apa ada ?

Seronoklah orang yang kepala hotak hebat hebat ni. merasa dapat result gempak gempak. aku non adooo. tapi kadang kadang orang tu tak pandai sangat, cuma dia rajin so dia pon berhak dapat result gempak gempak. perasan tak? bila lah aku nak merajinkan diri ni T.T membuta tak agak agak. terlebih jam. asyik tengok movie and online je. assignment ditangguh tangguhkan. erm. doakan aku berubah semester depan. hik hik.



tapi aku bersyukur dengan apa yang aku dapat.
si bf kat melbourne pon dah check result.
tahniah sebab dia dapat DL. berbaloi baloi usaha dia.


:: aaa. dating dating pon boleh dapat DL ::
sape kata bercinta tak boleh berjaya ?






Sunday, December 5, 2010

PULAPOL dan juga KMNS semalam.


Waktu kecik kecik kemain suka pergi kenduri kahwin. Bila dah besar, orang tua tua tanya " eh, si kecik je yg datang, akak dengan abangnya mana?". Betol tak? Kalau orang datang rumah pon, bayang anak anak kompem tak nampak. semua menyorok dalam bilik. Malu nak keluar. Sama lah dengan aku sekarang. Mak aku kata " tadi mak teh datang, nak tengok anak dara. tapi takde.apa lah menyorok dalam bilik tu ". hu hu. mak aku tak tahu ke yang anak dia seorang yang pemalu. LOL. pemalu la sangat!




semalam ikot ayah pergi kenduri kahwin anak boss dia.
kena paksa lah pon. sebab dia suroh ambik gambo.


:: Pusat Latihan Polis, KL ::
(PULAPOL)

nama pon anak polis. senang gila buat kenduri kat sini.
orang nak cari tempat pon senang






:: yang bersongkok tu boss ayah aku::
Tuan Ismail

ada sorang photographer tu kata
" awak anak tuan Mail eh ?"

ok. maybe muka kami sama.
ye ke?



sekarang ni semua kenduri masih buat kat
Dewan Pengaman.

then kawan ayah kata kat aku.
" sekarang kenduri masih dibuat di sini.
nanti awak punya dah buat kat Dewan Bankuet ".


aku pon tengah mamai time tu. (sambil angguk angguk).
konon paham beno lah dia kata apa.


lepas tu bapak aku gelak.
"kau ni lambat lah! pakcik tu kata,
nanti kau kahwin dah buat kat dewan sana tu"

OK FINE. aku tak tahu kenapa aku pending (=,.=)



:: lepas tu bapak aku galak pergi ambik gamba kat dewan baru tu::
besar jugak dia kata.


:: pelamin dia lawa ::
purple pink


:: anak anak buah SUKSIS ayah aku kat UM ::



:: mula dah Meon ni suroh tangkap gambo dia ::



:: melahap khusyuk tuuuuu ::



:: pastu terseda, eh eh ada orang tangkap gamba kita lah! ::






:: luar kemain panas terik ::

tapi kat dalam sejuk je pulak


OK sesi bergambar orang kahwin dah habis


then cepat cepat tukar baju.
pergi hantar barang budak matriks tu. huhu.


:: KMNS::

hujan lebat gila kat Negeri Sembilan
KL punya lah panas terik , unta pon tak tahan




sesampainya, anak tarzan menjerit ..


" Kak Bella, Kami dah SAMPAiiiiii "



:: lepas tu dia buat muka budak nakal ::
aiyoyo


dan tiba tiba pulak dia baru tahu dia anak polis

teros tabik spring !


sepanjang jalan mulot aku nak tercabut jawab segala
pertanyaan budak ni.

kak tu apa..? kak kenapa macam tu? bla bla bla..





tengok gambar pon dah tahu dia nakal.
balik balik rumah je.

migraine aku !!! huh ~

p/s : Masing masing ada cara penulisan blog yang tersendiri.
Tak perlu ikot style orang lain. sbb ia sunggoh ketara.
Just be yourself ya? :)
this is who i am, nobody said u have to like it ..







Sunday, November 28, 2010

Istiadat Konvokesyen UiTM kali ke-73. Sidang Kedua.

Thanks yang sudi tunggu entry ni. bukan entry penting pon. konvo je pon kan~ hehe. terjengok-jengok tapi non ado entry baru hehe. ok. hari Jumaat yang mulia, aku secara rasminya dapat Diploma Seni Layar aku. bukan kapal layar heh =,.= memandai je sapa kata kapal layar ah , layar impian ah. du du du. Pagi pagi buta memang dah sampai kat Dewan Sri Budiman, UiTM Shah Alam. tanpa membuang masa korang, tengok lah gambar-gambar yang sempat ditangkap.





:: oh ini on the next day, hantar jubah ::





:: one dozen of roses ::
tenx to my beloved auncle and aunty



:: pagi yang indah bertukar suram
::ayah aku ada kerja + tak dapat tengok aku naik pentas
mak aku pon tak datang sbb kerja
kesimpulannya, ku keseorangan di situ (T.T)



tapi waktu keluar dewan
ayah, affan and zaqwan ada .
bersama bunga-bunga cinta hehe



:: kawan-kawan penguat semangat ::




:: with farhana ::
katanya bukan senang nak tangkap gambar ngan aku.
apakah? padahal kau selalu je jmpa aku kan.
gatai noooo.



:: pelbagai ragam ah budak kelas aku ni ::
yang julur lidah tu patot hukum pancong hehe



:: tenx kak jah ::
record saat saat kitorang naik pentas.
walaopon aku tahu aku jalan senget mcm ketam hari tu (=,.=)
punya menggelabah






:: zhafir pon ada ::
kawan pada bf aku



:: tu dia ::
dengan mortar board yang besar and asyik nak jatoh je tu






Jumaat memang semua orang nak cepat.
terkejar kejar sembahyang jumaat. so tak sempat pulangkan jubah.
so aku hantar keesokan harinya.







:: tenx love ::
plannya konon nak pergi toilet tapi
pergi beli bunga rupanya.
( i love u so much )





:: bf aku tak pergi konvonya kat Sarawak ::
so berangan je lah tuu. takpe. degree ada lagi :)
nanti grad sama-sama kat shah alam ye.







aku dapat 3 bunga :)
:: dari mama & ayah, cik aly, cik nolien, cik aki, & love ::


p/s : yang ucap tahniah kat facebook, hantar mesej , dan sebagainya.
terima kasih banyak-banyak . sayang semua !

26 November 2010