ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, September 18, 2009

Rumah Pusaka & Hari Raya.


 hye kawan-kawan.. aku sekarang berada di kampong halaman mak aku.
Durian Tunggal, Melaka. mmg la mulot aku agak 'pedas' sedikit.
haha. da mmg menurun dengan family omak den la.ehh aphal aku gune loghat nogoghi..
tu kampong mak mertua daaaaaaa.hehe. :P wink wink.

heh. kat melaka ni, x ramai family aku yg melayu.
kebanyakannya cina. sbb family mak aku baba nyonya melaka maa.
kenape muke aku xde mewarisi muke mak aku.?da macam cindian aku ni.
len la adek2 aku. masing2 ade la rupe cine. tapi aku xde..
sbb aku ikot muke bapak aku. bapak aku org perak.sepet tu TETAP ade la.
xley nak lari.hehe.

SAKSIKAN rupe yg berlainan.

aku



adek aku.

so, comment.?


dalam kelam kabot balik raye. mmg la rumah nenek aku da jadik cam rumah hantu.
bukan ape.. nenek aku da meninggal 2 tahon lepas.
nenek aku sebenarnya duduk subang jaya.tapi sedara mara semua dudok kat melaka.
kalau balik melaka, kitorg tidur rumah sedara la kan..
tapi nenek aku da buat rumah kat melaka dari aku darjah 3 kot.
tah da lupe la. selalunye, rumah kat melaka ni mmg ditinggalkan sbb nenek aku
still dudok subang jaya.semenjak nenek aku saket2, dia mmg da stay kat melaka.
so rumah ni sentiasa berkemas la. tapi semenjak nenek aku da meninggal,
rumah ni xde sape yg dudok. kitorg akan balik kalau ade perayaan je.
so korg ley bayangkan rupe rumah ni tanpa penghuni.???
wahh. sangat penat aku menyapu, mop, n lap semua perabot.
sampaikan jeng jeng jeng..



tangan aku menggelembong.huwaaaaa.
tapi xpe. sobsob:(
demi hari raya yg mulia.cehceh..



sorry la k. pakcik aku ( yg terbongkang) x tahan ngantok sbb dia drive balik
melaka pagi td.
yg mencapap lagi, adek aku dudok kat kerusi malas yg arwah nenek
aku hadiahkan kat dia waktu adek aku kecik2 lagi.
al maklom la.. kesayangan nenek dia tu..
di samping bibik aku yg tengah pujok adek aku makan..



macam pelik la rumah ni xde langsir. hehe.
sebenanye langsir akan dipasang malam ni k..
jangan risau.. malam raye psang langsir baru afdal..
k le.. selamat hari raya maaf zahir dan batin..

Thursday, September 17, 2009

Perhatian Kepada Umat Islam Seluruh Dunia .

UNTUK UMAT ISLAM SELURUH DUNIA.
Salam.. Semalam . siaran RTM di Negeri Pahang . tergempar
ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa

bumi selama 3 minit , mungkin ini tanda2nya .
*kpd semua yg bergelar muslim , 
hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi
dr Rusia m'dapati sesuatu bunyi ganjil 

spt ngauman raksasa dr bwh mantel
bumi . menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah 

suara Dajjal yg berusaha
utk naik ke muka bumi . oleh itu , kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan
solat , sebarkn kpd umat ISLAM yg lain . Amanah ! Wallahualam . 

* BAHAYANYA KARTUN POKEMONPOKEMON

dan BINATANG2 yang ade
dalamnya . POKEMON bermaksud saya yahudi , 

PIKACHU bermaksud jadilah
seorang yahudi . CHARMANDER bermaksud ALLAH 

itu lemah , nauzubilla​h .​


* kepada sumer org yg ade yahoo messenger (ym),

tolong jangan add org yg id die
macam ni: anamuslim_..cute_ 97@yahoo.com die cuba 

nak murtadkan org Islam. 

Semuanya Dalam Satu .

Salam.. entry kali ni, nak kritik pasal filem FINAL DESTINATION 4.
aku baru tgk hari isnin hari tu. shot yang pengarah ni bagi dalam filem ni, mmg gempaq n aku
pon x sangke shot-shot macam tu boleh dibuat. haiyoo.
background music yang digunakan semasa post production sangat-sangat memberi impak pada
filem tersebut. pendek kata, cerita ni berjaya membuatkan penonton
xdapat duduk senang. asyik suspen je! storyline yg begitu kuat. sbb setiap scene tu ada kait
mengait dengan scene yang lain.
sentuh bab sinematografi pulak, sinematographer berjaye menggunakan lighting yg sesuai
untuk mewujudkan lagi mood suspen dalam cerita ni.ngeri woo. sama macam final destination yg sebelum2 ni.
 
aku pergi tgk wayang dengan sape.?
heh aku da lama x tgk wayang sbb busy gle dengan semester 5 ni.
tapi sempena besday kawan aku, MEYNA.kitorg pon keluar la.
btw, selamat hari lahir utk kawan ku.
MARINA ILMAR ANAK PAKCIK RAMLI. hoho.
semoge murah rezeki n bejaya dalam hdop.
even sekarang da x berape kamcing. tapi. kawan tetap kawan.

 
ni lah kawan2 aku dari aku menjejakkan diri kat uitm s.alam kampus puncak perdana.
leb u ol.
ehh lupe pulak. sebelum aku keluar dengan kawan2 aku ni.
semalamnya tu aku keluar dengan buah hati tercinta kat tempat yg same.
teman dye shopping raye.heh.
sebelum terlambat o aku melupekan blog aku ni..
aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYE kepada semua 
umat islam diseluruh dunia..
hepy syawal..:)

Wednesday, September 9, 2009

Meeting Tergempar .

ACTION! Salam..pagi td, aku dikejutkan dengan bunyik henpon yg gila bapak kuat.
hp aku la tu.. kawan aku call suruh bangun & siap2.aku dengan mamai tanye "ade ape?".
MEETING TERGEMPAR
tu la ayatnya. aku sebenarnya x pegi kelas pagi dengan alasan aku senggugut terok.
mmg betol OK. aku x larat nak bangon tidor memandang tidur lagi best!
weehuu. then aku dengan lintang pukang mandi n bersiap.
mandi kobau le.  but its ok. aku mmg sentiase wangi.
agree?? wakakaka.sampai-sampai je. mmg la semua tengah tggu aku.
sbb empat2 director kena duduk depan.
meeting pada mulanya baik-baik aje. lama kelamaan semakin tegang.
biasalah. budak filem banyak tekanan. sbb kena ada team work yg SGT kuat.
kalau communication x bagos, alamatnya BERGADUH.
kepada ahli group aku, group 1. dorg banyak bagi semangat kat aku.
so group aku mmg x banyak masalah. cuma aku rasa pening kepala+ senggugut tgk
dorg bertengkar. berapa jam buat meeting.LAMA GILE KOT.
finally.. semua dapat menerima kritikan dr membe2.
"1st time aku jadi director, banyak pengalaman yg aku dapat..terime kasih kawan-kawan.
kalau diizinkan aku jadi director lain kali, aku akan buat lebih baik.tq"
 
galak lebih. balik2 ambik selendang n gayakan.
haha.:DD CUT!

Monday, September 7, 2009

Persimpangan Dilema .

Salam.. tak tawu la nak cakap ape. aku rasa macam kecut nak balik
uitm. mengenangkan short film aku tu. proses editing masih berjalan. tapi.
risau jugak dengan hasilnya. aku masih baru. yela, petama kali jadi director aku confirm
banyak kelemahan yang akan nampak jelas melalui short film aku tu.
tapi pujuk hati, "xpela..org baru belajar.."
ape yg aku boleh cakap. aku gementar menunggu HARI SKRIN uitm s.alam nnt.
bukan kata hari skrin je, nak masok kelas prof madya razak mohaideen pon dah rasa kecut!
kot-kot ada yang dia x puas hati dengan hasil kami.
aiyoooooo. :(

Sunday, September 6, 2009

Mak Lampir No more .

salam.. hari ni aku sekali lagi memotong rambot aku.
selalunya aku x macam ni. aku akan biarkan rambot aku panjg.
sekarang ni, mayb aku da terlampau rimas dengan rambot yg mengerbang2.
mak aku kata macam MAK LAMPIR..
ni la rambot aku yg baru. style yg sama masa aku part 1 kat uitm dlu.
macam kanak2 ribena da hah..xpela. ape2 je. asalkan bf den suko! haha.
huhu. *winkwink*

Saturday, September 5, 2009

Selamat Tinggal Kekasih Lama .

Salam . sorry lame x update blog ni.
bz gile dengan editing short film. ni pon buat kali petamenye aku balik rumah aku.
kalau x, mak aku kate "kau ni asyik shooting..mengalahkan YASMIN AHMAD".
amboi mak aku ni..x baek samekan aku dengan org yg dah xde.(sape ckp xley??)haha.
aku sebenanye banyak gile nak citer kat cni.hal shooting aku tu.
banyak da terbengkalai disebabkan laptop aku buat hal 2 minggu dah.
mmg xde harapan la. sbb prob dengan aku punye motherboard.
repair same je cam beli baru. so parents aku buat keptusan nak beli baru.
HAHA..jgn igt aku HAPPY..
aku rase GERUN ade la. sbb sepanjang hidop aku akan dibebel.
"laptop rosak atas kecuaian sendri & salah sendri.."
MEMANG KOT.. aku ni.. tanye la kawan2..29 jam depan laptop.
mata dah jadik cam panda baru sedar KENA tidur..
kalau x.. nauzubillah....
hari ni, aku ngn parents aku p bli laptop aku..
kalau sape2 yg mengikuti blog aku dr mula.tawu la laptop ape yg aku nak beli tu.
hehe. ni baru dapat. COMPAQ..Selamat Tinggal ACER ku.. ( kekasih lama)
heeeeeeeeeeee. bubui!!