ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, August 31, 2009

Aku Betol2 Bahgie.bukan pura-pura.haha.

Ade je org nak dengki kan.??
dia tawu dia x bahgie..xpayah la nak mengacau org..
sekarang aku dengan ip dah 9 bulan bersama.
kalau mengandung, da tggu nak bersalin! muahahaha.
*si penipu LEBIH banyak menipu dari biase.
heee.sebok mesej2 aku.
 
talk 2 da hand!

Thursday, August 20, 2009

Bukan Salah Aku .

Salam.. smalam aku pergi rakee tempat shooting.
sumpah penat gle.dgn kawan aku bawak kete macam org gle..
ley lak nyanyi kuat-kuat sampaikan kete sebelah-sebelah sume pandg.
*bodo haha.
so semua da setel utk buat proposal b4 kitorang keluar shooting.
hish rumit betol la keje nye.tapi aku kene tahan gak le.
sikit hari je lagi semuanye akan setel.
kesimpulannya, pagi td aku x gi kelas.x larat.
ala.baru sekali aku ponteng kelas.jgn kecoh ekkk!! hehe.

*budak x gi kelas
*budak dapat tidur lebey dr org laen
haha!



Tuesday, August 18, 2009

Jibreng Kongkreng.. ! ! !



Malam tadi, aku dgn confidentnye tido awl sbb aku kate
"esok klaz pagi, so baek aku tdo awl"..
awal pon xde la awl sgt..pukol 2 aku tido..
selalu aku tido kol4..then..
Pagi ni aku rase laen dari pagi-pagi yang laen..aku rase malas gle nak
bangon gi klaz..tapi aku gagahkan sbb aku syg encik max! haha.
lecturer subject public service n announcement..

pagi ni aku bangon & bersiap dengan tenang sekali.sbb aku bangon awal dari
biase. aku bangon pukol 7.kelas aku start pukol8.30.
kebiasaannye, aku akan bangon pukol 7 lebey.kali ni mcm datang seru la kan..
Tepek-tepek bedak sambil dgr radio era pagi td..
sempat gak le dgr celoteh aznil n din beramboi ttg derma organ pagi td..
selalu x penah bukak radio pon..
BERsiap punye bersiap.. jam pon da tepat pukol 8.15.
konon nak pegi kelas awl la ni..aku pon kol kawan aku..
"aren jom le p klaz."

Aren dgn suare bangon tdo dye tu mcm pelik je.
dye kol aku balik.. "OI YA.. ape kaw merepek ni??? kelas kol 10.30 la!!!!"


aku pon dgn sumpah seranah..
*&^%$#@#$%^&*(
1.masok bilik balik
2.kene gelak dgn junior umah aku
3. kene gelak ngn kawan bilik aku
4.kene gelak lagi dgn bf aku
5.naek atas katel
6.tarik selimot
7.selambe je aku sambong tdo balik..


Sunday, August 16, 2009

Seksanya.

Saket perot yg kritikal menyerang la pulak di kale
aku tgh bz dgn projek short film neyh..rase cam x berdaye je.
cewah alasan xnak jadik director ke.??wakakakkaka.
ampon2.. betol owhh. saket mcm sume usus-usus nak terkeluar.
hurmm. macam mane ni..kot terkincit kat set nnt..
muahahhaha.selamat assist ku sgt bergune :)


ni r muke pesaket yg kritikal tu..sempat tgkap gamba taw!
haha. bangon tdo da rupe memerang da hah..


1 malaysia Versi kawan-kawan .

haha. salam kawan-kawan..
hari ni, aku n kawan2 yang 1 group ngan aku dalam subject Public Service & Announcement (PSA)
buat shooting kat tepi pondok keselamatan uitm kampus puncak perdana ni.
plan asalnya, kami ade talent kami sendri utk iklan yang bertemakan "1 MALAYSIA" ni.
then, ttibe lak talent tu ade modul arini.. so, kami mengambil inisiatif sendri la.
kawan2 menjadi cina, melayu n india.ok dr kiri, hassan ( melayu), nua (india) & arm (cina).
semuanye berbakat.ekekkekkekek. semuenya bejalan dgn baek sekali..cume sesekali terase kulit bagaikan sengaje disalai.huhu.(terime kaseh matahari..)

terime kaseh kawan-kawan..
hope kejesame kite sume membuahkan hasil yg menarek..
wahwah!!

Friday, August 14, 2009

Becok Ouh.


aku yg kanan.
ehh. muke aku dari kecik melambangkan seorang yang becok..
muhahahahhaa..
yekew? ala..aku sekarang da pendiam sket kan kan..?
mak aku kate, AKU kecik-kecik sumpah byk kerenah.
dah tu, suke mengarah org..dats y da besar2 jadi pengarah agaknye.
haha.kat umah dapat mengarah adek2 aku je.jadi la tu..

1st Time Jadi Director.

Salam.. sorry agak lame x update blog.sbb utamanya, aku sumpah
bz owhh. xde mase nak rehat. tu pon hari-hari tdo lambat.
kadang2 aku da runsing sgt, ape lagi,
maen game je la kejenya.kenape aku runsing sem ni.?
aku da dapat dah jawapannya. aku agak tension dengan jawatan aku.
aku jadi director utk short film sem 5 ni.
ni 1st time aku jadik director. mule2 aku xnak jawatan ni,
tapi kawan-kawan kelas kate,
"xpe..kau try jela. ambek pengalaman..budak kelas kite ramai yang bercite2 nak jd director. dah cerita kaw terpilih, ape salahnye kau try je.."


tenx kawan2 yg selalu support aku.. dlu aku kurang keyakinan diri.
tapi bile aku fikir tentang pointer aku sem ni, aku kene kerje keras & ambek peluang
la kan? tapi.. aku kan x biasa jadik director, so aku rase bende ni mcm bende baru
dalam hdop aku. mmg bz gle. pikir scene n shot2 yang akan aku buat nnt.
& dibantu krew2 yang laen..tenx!
aku harap, sem ni aku akan teros success la..tenx 2 prof A.Razak Mohaideen
sbb memilih cerite aku utk buat short film.
sebenarnye aku xnak pitching idea waktu 2. sbb budak kelas aku ade 40 org..
dicampor pulak dengan budak degree yg bergabong kelas ngn klas aku
tyme 2. so aku rase malu la nak pitching idea. ramai gak yg kene reject tyme 2..
ade yang belom abez becerite lagi, prof da kate "NEXT".




tu yang buat aku takot nak pitching idea..
akhirnye, aku beranikan dr
pitching dengan kaki yang menggeletar2..
akhirnye, idea aku diterime.. & menjadi cerita pertama yang terpilih.
jantong aku mcm nak pecah je..huhu.
sekarang ni, aku sahot cabaran untuk jadi director..
tgk jela hasilnye nnt.hope semuanya ok belake.. :)







Sunday, August 9, 2009

Ciri2 lelaki idaman..

senaraikan sepuluh ciri-ciri lelaki/wanita yang menjadi idaman korang. lepas tu tag sesiapa yang korang rasa nak tag.

ni la soalan yang haros di jawab..
tag dari fana a.k.a kawan se'uitm.hehe.




1) paling penting SETIA. buaya darat aku xmo.
2) jujur. maknanya, dia x suke tipoo aku.
3) sayang aku lebih dari dirinya..haha. pentgkan dr aku ni.
4) sopan. maksodnye sebijik cam bf aku skarang..cakap dgn adab.
5) memahami. nak2 aku dalam bidang ni..
6) x cemburu buta. aku ni SETIA. xya ragu2 ngn aku.
7) x mengongkong.
8) pandai merancang masa depan. utk aku & anak2.huahaha.
9) tetap pendirian.
10) rambot pendek n kemas.

ok.. 2 je mampu aku jawab. aku pon x perfect. so, kalau dapat half dari ciri2 tu,
AKU BERSYUKUR..