Tuesday, December 1, 2009

Perusoh-perusoh Teater NATRAH .


Salam semua. maaf sebab entry ni sedikit terlambat. disebabkan kesibukan yang melanda sejak akhir-akhir ni. seperti semua sedia maklom, aku kan kata aku dah tak terlibat dengan teater NATRAH. tapi.. kak erma suroh jugak budak-budak praktikal join teater ni untuk jadik perusoh. haa. atas ni pic-pic kitorang selepas disolek. ehem ehem. before solek pon takde la burok sgt k :) terima kasih kerana mempercayai kata-kata aku. ulangan: sebelom solek pon tak burokkkk sangat. kah3.



ni adalah satu malaysia. marya, fify yang sudah digelapkan, ika


selain menjadik perusoh yang berjaya, dila juga seorang pendandan rambot yang berjaya. ALLAHUAKBAR!


pantang aku nampak cermin. aku ada gak senyap2 tanya kat cermin tu. "cermin-cermin, dalam bilik ni siapa paling lawa?". tapi cermin tak jawab-jawab. kenapa hah.? takde orang lawa ke lam bilik ni.? MUSTAHIL...... cermin ni aku syak la kan.. bisu owh! ke sabotaj taknak bersuara.


aku tak suka menipoo. tapi.. KENAPA jadik begini.?? pinochio dah sumpah aku.


konon-konon aku make up sndri la. aiseh. ada la juru make up profesional yang menconteng dan mewarnai muka-muka kami. ni adalah percubaan atau lebih tepat lagi, SESI PERASAN.! harap malom ye puan-puan.


lagi lagi muka aku, aku dah bosan! kalau nak letak muka orang laen lagiiiiii aku bosan!!! haha :D


sebelum dan selepas make up. apa perbezaan ??


oyyyy.! aku benci tengok muke kaw. eh muka aku lagiii ke..? maap maap..


gadis melayu second last. yang terakhir vanida imran dah chop! so aku pasrah la jugak.. jadik yang second last pon jadiiiiiii..


ada ke rupa budak kampong.? pasrah jela menjadik orang kampong yang bersemangat waja untuk merusoh. wakakakka.



bosan gila menunggu. budak-budak laen pergi carik "pelanggan". wakakka. dah bunyik cam pelacor berjaya dah. subhanallah ...



macam mana nak buat rambot ni.? botak kan baru lah style..baru la syarifah amani.


ini hari pertama di istana budaya. kitorang merusoh dalam teater tu. sape-sape yang bercita-cita nak tengok teater ni, tiket paling murah RM30 hengget je! meh la datang ye. sampai sembilan haribulan je :) dapat la tengok aku ngan kawan-kawan menjerit-menjerit dengan laungan "ALLAHUAKBAR, NATRAH ISLAM, dan lain-lain". yeah. bak kata kak erma "yang perempuan-perempuan merusoh jangan nak terlari-lari macam gatal bijik kelentit! ". haha:D tapi baru aku rasa, bez jugak join teater ni. pengalaman kan.. then terasa macam aku betol-betol perusoh. untuk memperjuangan naseb NATRAH yang terpaksa balik ke Belanda arahan mahkamah. terpaksa berpisah dengan suami tercinta. waaaaaa. tu yang tak puas hati. kalau nak tengok rupa aku tengah marah (macam orang teran berak) maiii la ramai-ramai beli tiket teater NATRAH. beli kat istana budaya, di kaunter penjualan tiket. haa. kan da promote ni. sampai sembilan haribulan pon aku pakai baju ni. kot ternanpak atas pentas, tak SYAKKKK lagi la tu. MEMANG AKU !!

19 comments :

did said...

muka ko memg xda perubahan pn..
nk kata bkn di make up.
dh make up oleh make up artis lg...
hahaha
nampk sgt muka biasa..
hahhahah

Marya Hana . said...

kalau make up lebey kurang ngan muke asal.. maknenye natural beauty la 2..
kalau berubah banyak.. nampak sgt burok!! waakkakakakak.

AiMiE HaRmELiA said...

haha..aku memang xkan nafikan yang ko memang bole bw watak perusuh berjaya..huhu..

sory babe xdpat nk beli tiket natrah tu..bf aku dh xde kat sni so xdpt nak tgk.

tp nnti dia mybe akan ada game kt kl. if dia free nnti aku calling2 ko k?

Marya Hana . said...

aimie : haha.ape lak.. aku kan sopan lagi ayuuu. ade ke perusoh.? muahahhaha.

taw le aku ganaz! wewek.

heh, its ok la..nnt ape2 hal calling2 la. ngokk. k..

mewithpiano said...

ko ni mmg sesuai jd perusuh..
tp kalo polis2 dlm citer tu tolak ko ckit, aku pasti dengan penuh konfidennyer yg ko akn jatoh ke bwah.. sebab ko kan RINGAN,
huhu

Marya Hana . said...

mane de.tipu tipu.
aku xpenah jatoh.
kaw yg nak jatoh.
2 la kehebatan aku. haha.
dudok di depan.. dan dipelok2 oleh jantan2 keparat yang kononnya menghayati lakonan mereka.
ces!

mewithpiano said...

eleh... ko sebenarnyer nk kne peluk an??? an??? ak tau weyh.. sebab tu ko duduk dpan an..
hakhakhak
biase tau kakak yaya ni.. ceh!!!

Marya Hana . said...

heh. jangan men fitnah..
kang abg ip mareeee..ngahahha..

aku xnak de kne pelok ngan mamat2 2..
kot ensem xpe..

mewithpiano said...

hahaha..
yer x yer gak
diaorg an nk tergedik2 make up kat ak.
ape salahnyer, x sengaja pon nk peluk ko an yaya.. ip mesti pham pnyer.. hihi

Marya Hana . said...

2 la pasal..
kot mamat ensem terpelok aku.
ip : harap paham jugak la ye..i da ngelak..tapi xley. wakakkakaka.

dorg nak mengabeskan make up kaw le.aku yg upah dorg. soh belakon.. p tadah muke kat kaw.

mewithpiano said...

owh yer ker... siot tu...
tp an pas ni ko jgn bg diaorg masuk bilik tu..
ko an mama guard kat bilik make up tu..
hihiih
mesti bley selamat an ak u nyer...
huhuhu

Marya Hana . said...

ape lak.?
skang badan sape lagi besar.?
aku mane ley jadik mama guard..

tapi kaw pon xley. kaw kan bbadan dua. soh dayah doe.. sbb dengan soundeffect dye 2.. dye ley menghalau dak2 2..

mewithpiano said...

btol gak tu,, dayah calon yg palin sesuai cz die ade sound effect n gaya limp bizkit nyer..
dayah akan jadi mama guard yg vogue.

Marya Hana . said...

voggy da vas la!
haha. eh bukan voggy.. doggy..:)
wakakaka

did said...

bgs pn korg dh taw....
jd xperlu la aku nyatakan lg sbg mama guard..
hahahaha
sbb nk kna jg ibu mengandung lak skng..
hahah

Marya Hana . said...

ika..dye mengate kaw lak..

NOOR FATIN said...

tu zalika nadia kan? clasmate masa skolah menengah dlu..hehhe

Marya Hana . said...

yup :) zalika nadia la 2..
oo ic..

mewithpiano said...

owh dayah.. dalam diam ko mengata ak.. tggu ko..
dush2!