Wednesday, December 2, 2009

Entry Si Busy ,


PITY HER.

. flashback mari : lokasi 7Eleven. kawan aku (kiri dalam gambar) tengah membayar. aku ternampak pisang sebelah kaunter pembayaran kat 7Eleven, kalau yang tak kenal perangai aku. meh aku bocor rahsia diri sendiri. aku memang suka gelakkan orang, meranjau orang gila-gila oink oink, after dat gelak sambil mengeluarkan "air mata maria". aku tak sangka la, kat 7e ada jual pisang seringget satu. aku suroh kawan aku beli. bawak balik office. dia taknak. then abang kat kaunter tu tanya, "nak ke..?" aku kata " taknak la, tu sesuai untuk ibu mengandong". akak kaunter sebelah tu tunjok kat kawan aku yang sedang membayar ( mangsa) sambil berkata dengan confidentnya "yg ni ke mengandong, akak da agak da..". belom sempat keluar 7e, aku dah gelak macam nak terburai usus. kesiiiiiiian kawan aku sorang tu. dia tensen, baju yang dia pakai tu agak besar. then tiba-tiba lak ada orang buat statement dia mengandong. haih.. kesian kaw ika. sabar lah ye. kesimpulannya, jangan la maen cakap je kak.. kan ke kawan aku dah malu gila, muka dia dah merah gila keluar dr 7e tu. dayah ( kanan dalam gambar) gelak sampai terkentot-kentot.


ni on da way balik dari sesi yang memalukan tadi. ;D


ika: apa pandang-pandang.? aku tak mengandong la. semua baju ni punya pasal..
aku : (sambil menangkap gambar) mana ada la ika. meh aku tangkap gambar dari tepi. usha perot sikittt!



Salam semua. sesiapa yang berhajat nak tengok teater NATRAH, tolong berhati-hati dengan makhluk di atas ye. dia akan mengeluarkan sejenis cecair berwarne hijau keluar dari mulotnya. makhluk ni dipercayai terlepas dari bilik eksperimen DR. MARYA dan sedang MENGGANAS di sekitar Istana Budaya. makhlok tersebot juga, menaiki skooter VS berwarna silver. baru-baru ini, makhlok ini telah menciom dan berguling-guling manja di atas jalan raya sekitar titiwangsa. gedebak gedebuuuuk. skang tak boleh join teater natrah da. AREN..


ni adek mr bean. dia baru ditemui di tepi semak samun sedang mencabot lalang.


ni aku. tak boleh kutok lebey-lebey ek. haha. aku dipaksa oleh mereka. kalau aku tak buat, aku akan dihumbankan ke lobang jamban berhampiran.


ali. anak berok yang baru masok kelab kami. welcome :)



+ DAY 1 +



+ DAY 2 +



+ DAY 3 +


aku suka join teater ni bukan pasal apa. aku suka kene make up. suka sangat. kalau make up sendiri tak suka. aku suka tadah muka je. nak-nak juru make up pro yang tulun make up. happy sekali :)) haha. hurm. sekarang aku nak meluahkan rasa ketidakpuasan hati la ha.

*balik teater natrah dah malam malam buta.
* esok pagi kena masok pejabat pukol 10.
*dengan badan yang penat tak habes direhatkan lagi.
*tak dapat mesej boyfren.
*terkejar-kejar pergi istana budaya dari office kat wangsa maju.
*kot ada transport takpelah. TEKSI yang berjasa.
*kesian kat adek botak aku. aku tak dapat main ngan dia.
*pegi pagi balik malam.
*kena berlakon mende yang sama selama seminggu.


kesimpulannya : walaupon penat. tapi inilah pengalaman.





15 comments :

mewithpiano said...

cilaka ko yaya..
mcm haremm je an,,
meh cini ak duku pale ko..
dush2!
biase ni.
meranjau ak sehingga di bawa ke entri
siooott jer..
pape hal pon ak ttp gadis yg comey. hahaha
kepada semua pembaca entri YAYA ni, ak ng bgtau ,die sabotaj ak di atas ketembaman badn aku...
sekian..

Marya Hana . said...

aha. terima kasih atas pujian di atas. blog dah sebati dengan dr aku. so sume akan dikong si dicni la ye.haha. kaw sebok terjerit2 kan.? nak mara aku sal entry ni. aku ngah berak kot.. naseb bek sempat basoh + bersihkan bilik air.. ishh.

*suka hati aku la. kesah.?? aahahaha.

did said...

ko memg maria...
sk perdajalkan lg...
kpd sume blogger yg membacanya, kenyataan yg diberikan adalah salah sama skali..
aku x terkentut tp nk tercirit ada lg
bila dgr kakak tu ngata kwn aku tu..
hahahwaaaahhhaha
ni baru btl..
hahahah

mewithpiano said...

owh yer ker.. laa..ko tgh berak rupenyer... ak ingat ko tgh make up td,, hihi
sempat juga ko cuci tandas an
bagus
contoh pekerja terbaik
n kesayangan kak dee..
hahahaha

Marya Hana . said...

kaw nak tercirit.?
so boleh aku edit ke kenyataan tu.?
tuka..kaw nak tercirit..
so skang kenape kaw x p membuang..
kaw nak memerapkan taik bape lama.?

mewithpiano said...

weyh.. dayah vogue.. jgn simpan bnda tu lame2 dlm pewot. nnt masuk angin bnda tu ko gak yg saket pewot.. huhuh

did said...

aku nk wat pekasam..
hahaha
sbb sng nk pas bau kt korg nanti dlm bilik persalinan nanti..
hahahah
biar pdn muka korang nanti..
hahaha

Marya Hana . said...

ika : haha. dye nak perapkan bawak balik melaka la nnt..

did : eleh kaw..aku x heran la.aku dah bawak sarong lobang idong.. utk menghalang bau-bauan kaw kaw jerukkan kan 2..haha.

mewithpiano said...

yAYA: weyh,,, bior benar ko,, ak pon bwk penapis tu tau..

DAYAH: ish hebat jugak ko ni dayah ader tempat penyimpanan, huhu

did said...

yaya: eleh......ko ckp besar lak yaya..
hahahaha
ntah2 ko akan teringat2 bila balik nanti..
hahahah

ika: xpe....sakit perot ika cri minyak angin..
hahah

Marya Hana . said...

ika : penapis ape.? penapis perot ke kaw bawak.??hahaha..


did :teringat2 bau taik kaw ke.. bek aku bau taik kambeng lagi bagos. dari bau taik orang..

Yana@Nana said...

cantik lah pic yang paling bawah..ala2 gadis melayu terakhir lak salam kenal

Farhana Anuar said...

pengalaman. bukan selalu dpt. skejap je lagi ya. sabar ye?pastu ko boleh la berehat dan msj boyfie. hehehe.

Marya Hana . said...

haha. ppuan melayu terakhir la sgt..
salam kenal:) maseh ye.

Marya Hana . said...

fana : 2 la pasal.. aku ngah wat gaye pasrah je haaa..