ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, November 27, 2009

Hari Ini Sahaja .


Salam semua. korang baca paper metro tak.? rasa-rasanya paper kelmaren. aku terbaca berita tentang budak yang nakal sangat ni. dia kena buang sekolah sebab dia nakal sangat. dia lawan cikgu tadika dia. sebab cikgu dia marah dia main suis lampu. umor baru empat tahon. sama baya ngan adek aku la. bila tawu dia empat tahon, aku teros menjerit " haa samalah macam kaw zaqwan! nakal nak mampos! " (sambil luku kepala botak dia tu) . dia gelak je. sebab dia ingat aku puji dia. haha :D si botak tu pon terpaksa diBOTAKKAN. sebab dia ambik gunting dalam pensel box adek aku then dia mula la gunting rambot mengikot citarasa dia. (gondol la kat tiga empat tempat).



ni haa. (aku paksa dia posing ala-ala macam budak kat atas tu) sebab aku dah beribu kali puji dia comel baru lah dia bersetuju untuk buat photoshoot. haha.

haa. kan aku kata dia nakal. aku baru lepa sikit je. dia dah ambik alih laptop aku. kan.. bertuah betol !


ni hah engineer nya. dia ade projek buat bangunan la. (merangkap contracter). menggunakan buku-buku yang mak aku beli suroh dia belaja.



si botak tu punya kedekut. mak aku belikan dia popcorn. tapi dia jual mahal mula-mula. taknak katanya. bila mak aku acah-acah nak kasik kat aku, dia sorokkan popcorn tu. ala. setakat sorok atas pc. apela sangat.. alik-alik kang tgk la, ade orang akan mentedarah popcorn tu! haha.


hari ni hari raya. tapi.macam biasa la. bertuah nak pakai baju kurong! adek ngan mak aku sedondon lah pulak. nak pegi rumah jiran. makan makan. kalau makan makan, laju je aku!


dalam kereta je tunggu mak aku beli buah tangan untuk rumah yang akan kitorang "makang" sat lagi. kenapa tak dibenarkan turon.? sebab adek aku awal-awal dah ugot mak aku. " adek nak beli mainan BANYAK-BANYAK. tak mau sikit-sikit". pala otak dia lah! mainan dia dah berjuta-juta kat rumah ni. sampai tak tahu nak letak mana.


mak aku : adek adek. senyum! akak nak masok blog dia tu kejap lagi.
adek : mama tak nampak ke, adek tengah takbir raya panas-panas ni.



aiceh. tuan punya blog nak posing jugak. bosan tunggu dalam kereta lah!




kedekot doh kaw ni! akak nak satu pon takleh. tengok tu, dia buat muka.hurm. berapa hari nak cuti lagi ni.? aku nak pi kerja la. jaga dak nakal ni ley migrain aku. ;P

9 comments:

Ip Man said...

adoi!
anak beranak liverpool?!
huhu..
yang...
u jage la adik u elok2..
aja dye yg baik2 je..
hehe..
* cantik pic u yg baju ijau dlm kete tu..mintak! =D
* cantik jugak wallpaper laptop u.. hee..
* selamat hari raya aidiladha..
* i love u
* i miss u

Marya Hana . said...

haha. yang. ade ke kakak yg aja adek dia buat jahat.?
apela u ni.heh.

anak beranak liverpool. well.. xkan mu kot.? haha.

hihi. i tak bagi kat u ek pic 2.?
ala ciannye.
t i kasik k yang..
wallpaper laptop i.?haha. eleh..

selamat ari raya aidiladha gak syg.
love n miss u 2!

Farhana Anuar said...

wah2. sweetnye. jeles nih.huhu. aku pon suke la gmbr ko pose sorg dlm kete tu. cantik. wallpaper tu pon aku suke. haha. aku xtiru ip ha.


adik kao cute la. geram aku tgok. haha.

did said...

wah........sempt lg cte dlm blog...
time rye, rye la makcik oi..
hahahah
jmpa isnin kt ofis..
hihihi

Marya Hana . said...

did : haha. bodo ske ati aku la..haha.k. jmpe kat blog.

fana: aha. kaw ni.. tiruuu ip ek! kekekkeke. maseh maseh.. x sengaje 2 tgkap gamba 2..

jannah sukhri said...

tu la,ank beranak liverpull.btw, gmbr u yang dlm kete tu mmg sweet sgt

Marya Hana . said...

hdop liverpool.! haha.
eh i chelsea la..
aiseh selap lak!

maseh :)

mewithpiano said...

amboi.. kemain ko an.. hihi

ak wase entri yg kali ni mmg adek ko punyer citer je la.. glamer tu.. hihih

Marya Hana . said...

yela. xde sape nak membahan..
so aku membahan adek aku jela..
keje t, aku membahan korg le.
ni nak kasik can kat dak botak..