ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, September 18, 2009

Rumah Pusaka & Hari Raya.


 hye kawan-kawan.. aku sekarang berada di kampong halaman mak aku.
Durian Tunggal, Melaka. mmg la mulot aku agak 'pedas' sedikit.
haha. da mmg menurun dengan family omak den la.ehh aphal aku gune loghat nogoghi..
tu kampong mak mertua daaaaaaa.hehe. :P wink wink.

heh. kat melaka ni, x ramai family aku yg melayu.
kebanyakannya cina. sbb family mak aku baba nyonya melaka maa.
kenape muke aku xde mewarisi muke mak aku.?da macam cindian aku ni.
len la adek2 aku. masing2 ade la rupe cine. tapi aku xde..
sbb aku ikot muke bapak aku. bapak aku org perak.sepet tu TETAP ade la.
xley nak lari.hehe.

SAKSIKAN rupe yg berlainan.

aku



adek aku.

so, comment.?


dalam kelam kabot balik raye. mmg la rumah nenek aku da jadik cam rumah hantu.
bukan ape.. nenek aku da meninggal 2 tahon lepas.
nenek aku sebenarnya duduk subang jaya.tapi sedara mara semua dudok kat melaka.
kalau balik melaka, kitorg tidur rumah sedara la kan..
tapi nenek aku da buat rumah kat melaka dari aku darjah 3 kot.
tah da lupe la. selalunye, rumah kat melaka ni mmg ditinggalkan sbb nenek aku
still dudok subang jaya.semenjak nenek aku saket2, dia mmg da stay kat melaka.
so rumah ni sentiasa berkemas la. tapi semenjak nenek aku da meninggal,
rumah ni xde sape yg dudok. kitorg akan balik kalau ade perayaan je.
so korg ley bayangkan rupe rumah ni tanpa penghuni.???
wahh. sangat penat aku menyapu, mop, n lap semua perabot.
sampaikan jeng jeng jeng..



tangan aku menggelembong.huwaaaaa.
tapi xpe. sobsob:(
demi hari raya yg mulia.cehceh..



sorry la k. pakcik aku ( yg terbongkang) x tahan ngantok sbb dia drive balik
melaka pagi td.
yg mencapap lagi, adek aku dudok kat kerusi malas yg arwah nenek
aku hadiahkan kat dia waktu adek aku kecik2 lagi.
al maklom la.. kesayangan nenek dia tu..
di samping bibik aku yg tengah pujok adek aku makan..



macam pelik la rumah ni xde langsir. hehe.
sebenanye langsir akan dipasang malam ni k..
jangan risau.. malam raye psang langsir baru afdal..
k le.. selamat hari raya maaf zahir dan batin..

4 comments:

im juz what i am.. said...

durian tunggal kew?? nenek farah ppon tgl kat stu gak r..:D

AiMiE HaRmELiA said...

slamat ari raye wehh

Marya Hana said...

fara: durian tggal katne ehh..??

aimie: selamat ari raye la ...

Fatein Harzizi said...

waaa. rumah pusaka moden. kalau rumah papan/kayu. wuuu, 100x AL-FATIHAH fatin baca. ihihihi.

ehh ehh, nak jugak loghat nogori tuh haaa. ;p